Taktik, disiplin, motivasyon: Capello!

Hep üst düzey takımları çalıştıran İtalyan hoca, gittiği kulüplere başarıyı da beraberinde götürüyor. Disiplini her zaman üst seviyede tutuyor, teknik adamlık yetenekleriyle de şampiyonluğa giden yolu çok ama çok iyi biliyor

Taktik, disiplin, motivasyon: Capello!
Taktik, disiplin, motivasyon: Capello!
GİRİŞ 11.06.2013 13:47 GÜNCELLEME 11.06.2013 13:47

Dünyanın en iyi 10 teknik adamını saysanız, bunların içinde kesin Fabio Capello ismini telaffuz edersiniz. Şu an Rusya Milli Takımı'nın başındaki Capello, kariyeri başarılarla dolu bir hoca. 66 yaşındaki İtalyan çalıştırıcı, 1980'lerin başında futbol kariyerine Milan'da son verdikten sonra kulübünün genç takımının başına geçerek, hocalık dönemine resmen başlamış oldu. İlk önemli görevini de, 1987'de Milano ekibinin başına kısa bir süreliğine geçerek başladı. Her gittiği ekibe başarı ya da önemli kazanımlar bırakan Capello, sert mizacı ve disiplininin yüksek olması sebebiyle, 'Diktatör' lakabını aldı. Hep üst düzey ekiplerin başında olduğu için 'baskı' diye bir şey de onun için söz konusu değil. Belki de stresin en yüksek olduğu kulüp olarak değerlendirilen Real'de iki kez tek sezon çalışıp, sezonu şampiyonluklarla tamamladı. Genellikle insanlar onu, takımını savunma anlayışı ile oynattığı için eleştiriyor ancak durum pek de öyle değil. Milan döneminde göze hoş gelen futboluyla Avrupa'nın 1 numarası olmuştu. Real'de 3 forvet Suker, Mijatovic ve Raul'u bir arada oynattı!

Real'de özlemi bitirdi
Roma zamanlarında Totti ve Batistuta önderliğinde oluşturduğu takımla, Serie A şampiyonluğu yaşadı. Juventus'ta üst üste (2004-05 ve 2005-06) iki şampiyonluk yaşadı. Şike skandalı sonrası ise bu kupalar alındı! Sonrasındaki kısa Real macerasını ise en son 2003'te ligi kazanan İspanyol devine bu zaferi getirerek tamamladı. İngilizler, takımın 'takım' olması adına Capello'yu seçti. O da bunu çok eleştirilse de, belli oranda başardı. Şimdi ise hedefi Rusya'yı 2014 Dünya Kupası'na götürmek.  Bir takımın kısa sürede başarıya ulaşmasını istiyorsanız, bunun için ilk tercih mutlaka Capello olmalı. Kimi zaman oynattığı futbol yerden yere vurulsa da, başarıya giden yolu çok iyi bilen İtalyan hoca, aynı zamanda iyi bir motivasyon ustası. Onun yaşındaki meslektaşları belli bir doyum noktasına ulaşmışken, o kaybetmekten nefret ediyor. Çalışmayı seviyor. Antrenmanlara ve taktik disipline önem veriyor. Takıma kattıklarıyla, oyunculara da pozitif etkide bulunuyor. Capello, yapıya göre takımına hücum ya da savunma futbolunu çok rahatlıkla oynatabilecek düzeyde bir isim. İstanbul'a gelirse, Fenerbahçe büyük iş başarmış olur.

(fanatik)