Afrika Kupası Fatih'te başladı

FATİH Belediyesi tarafından organize edilen Afrika Kupası başladı.

Afrika Kupası Fatih'te başladı
Afrika Kupası Fatih'te başladı
GİRİŞ 09.06.2013 00:01 GÜNCELLEME 09.06.2013 00:01

Afrika ülkelerinden transfer vaadiyle kandırılıp, Türkiye'ye getirilen ve daha sonra burada kaderleri ile baş başa bırakılan Afrikalı futbolculardan kurulu takımların yer aldığı Afrika Kupası, Mali-Burkina Faso karşılaşması ile başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı açılış törenlerinde Afrikalı dansçılar gösteri dansı yaptı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, açılışta yaptığı konuşmada, "2 yıl önce Afrika Dostlukspor'u kurduğumuzda bu insanları değerlendirdiğimiz için çok sevinmiştik. Onların birçoğu hayal tacirleri tarafından kandırılmış ve Türkiye'de terk edilmiş dostlarımız. Onlara hayallerinin peşinden koşmaları için bir fırsat vermiş gibi görüyoruz kendimizi. Bugün geldiğimiz noktada turnuva yapacak bir boyuta geldik. 12 Afrika ülkesinin temsil edileceği Afrika Kupası, festival havasında geçecek" dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Ak Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak da, üç medeniyete ev sahipliği yapmış Fatih'te böyle bir turnuva düzenlediği için Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından turnuvaya katılan Kamerun, Nijerya, Zambiya, Senegal, Sierra Leone, Kongo, Gana, Fildişi, Gine, Mali, Burkina Faso ve Somali takımları sahaya çıkarak izleyicileri selamladı. Daha sonra Afrika Kupası'nın ilk karşılaşmasını yapacak Mali ve Burkina Faso takımları sahadaki yerini aldı.

Futbol otoritelerinden yakından takip edeceği 'Afrika Kupası' Fatih Mimar Sinan Stadı'nda oynanacak müsabakalar ile gerçekleşecek Afrika Kupası, 6 Temmuz Cumartesi günü yapılacak final karşılaşması ve kupa töreni ile son bulacak.