Fenerbahçe UEFA'dan haber bekliyor

Avrupa Kupaları'nda bu sezon oynadığı maçlarda taraftarının yaktığı meşaleler ve çıkardığı olaylar yüzünden BATE Borisov rövanşını seyircisiz oynamak zorunda kalan Fenerbahçe, yine UEFA'dan bir haber bekliyor.

Fenerbahçe UEFA'dan haber bekliyor
Fenerbahçe UEFA'dan haber bekliyor
GİRİŞ 27.02.2013 13:50 GÜNCELLEME 27.02.2013 14:02

Karşılaşmanın ikinci yarısında stat dışındaki taraftarların attığı paraşütlü işaret fişeklerinin sahaya düşmesi ve bu yüzden oyunun bir süre durması sarı-lacivertli kulübün imajını bir kez daha zedelemişti. UEFA yetkilileri paraşütle sahaya yabancı madde yağmasını şaşkınlıkla izlerken, oyunun durmasını, tüm yaşananları rapor etmişlerdi. Bunun üzerine Fenerbahçe Kulübü yetkilileri gerekli savunmayı UEFA'ya gönderdi.

"HAVAİ FİŞEKLER STAD ÇEVRESİ SINIRLARININ DA DIŞINDAN ATILMIŞ"

Sarı-lacivertliler olayın saha dışında yaşandığını ve kulübü bağlamayacağını anlattılar. Tamamen kulüp ile hiç bir ilişkisi olmayan ve hatta stad çevresinin sınırlarının da ötesinden atılan, aradan bir yolun bile geçtiği bir yerden atılan bu paraşütlü işaret fişeklerinin sebep olduğu olaylardan sorumlu tutulmak istemediklerini dile getirdiler. Fenerbahçeli idareciler bunun yapanlardan bazılarının polis tarafından gözaltına alındıklarını ve sorgularının yapıldıktan sonra serbest bırakıldıklarını da rapora ilave olarak gönderdiler.

UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedilen Fenerbahçe'nin yeniden saha kapama cezası almasının düşük bir ihtimal olduğu ancak para cezasının gelebileceği tahmin edilirken, kararın 7-14 Mart tarihlerinde oynanacak Victoria Plzen maçlarından önce açıklanacağı ifade edildi.

(DHA)