Aykut Kocaman fena patladı

Kadro seçiminde sorumluluğun tamamen kendisine ait olduğunu ifade eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ''Başka kimseyi ilgilendirmez. Kadro tercihleri didik didik ediliyor'' dedi.

Aykut Kocaman fena patladı
Aykut Kocaman fena patladı
GİRİŞ 26.02.2013 16:40 GÜNCELLEME 26.02.2013 17:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe Tv'de merak edilenleri cevaplandırdı.

Spor yazarlarının kadro seçimini eleştirmesine tepki gösteren Kocaman şöyle devam etti: Duygulardan arındırıp aklı getirmeye çalışıyoruz. 11 günde 4 maç oynadık. 4 maçtan 3 tanesi deplasmanda, 1 tanesi ise seyircisiz. BATE'deki maçı 10 kişiyle oynadık. BATE takımı 122 kilometre koşmuş bir takım.

Temel amacımız Musa Sow veya Cristian'ı yedek bırakmak değil. Böyle yapmazsak çözemeyeceğimiz sorunlarla karşılaşacağız. Bekleyen hazır gücü oynattık.

Böyle yapmak zorundayız. Bundan sonra hep iddialı gideceğimizi düşünüyorum. Oyuncular montaj malzemesi değil. Bir sürü yanlışlık olacak. Yanlışları ayıklamalısınız. Önümüzdeki süreçte de çok yoğun maç trafiğimiz var.

''Sorumluluk tamamen bana ait''

- Sorumluluk tamamen bana ait. Taraftarları ve spor yazarları ilgilendirmez. Sow ve Baroni'nin maça girip etki göstermesi beklediğimiz bir şeydi. Her kadro sorgulanmamalı. Bakın da bunu teknik direktörler yapsın. Bazı eleştiriler alanımızı işgal ediyor. Kadro tercihleri didik didik ediliyor. Temel problem kusurlu bakış açısında gözüküyor. Teknik direktörler uygulama yaparlar, hata yaparlar ve hatalarını düzeltme yoluna giderler. Bizim diğer iş kollarındaki insanlardan farkımız yok. Onlar ne kadar hata yaparsa biz de o kadar hata yapıyoruz. Hatalardan arındıkça doğru olma şansını elde ediyorsunuz.

- Takımın bazı istatistikleri var. Topla oynama süresi 93 dakika olarak hesaplanmış. Top Fenerbahçe'de daha fazla kalıyor. Takımın koşu hızının arttığını görüyoruz, diğer rakiplere oranla.

- Bu sezon genel ortalamalarımızın biraz daha yukarı çıkması gerektiğini söylemiştim. Çok yukarıda değiliz geçen sezonlara göre. Yeterli değil, daha da artırmamız gerekiyor.

Top oyunda olduğu sürece güzel. Gücünüzü gösteren en önemli ölçütlerden biri. Örneğin Celtic-Barcelona maçı var. Yüzde 89-11 gibi bir rakam var. Futbolun sürprizi, garipliği diyebiliriz. Celtic maçı 2-1 kazandı.

Rakamlara baksanız inanmazsınız. Topu kimse kimseye vermek istemez. Uzun vadede bakıldığında topa sahip olmak önemli bir olay. Daha hızlı, daha etkili, daha becerili oyuncularla oynamak. Emre'nin gelmesi, kalitemizi daha da artırdı.

Fiziki kalite olarak maçların son bölümlerinde rakiplerin üzerinde tempo artırarak üstünlük sağlamak önemli. Son maçlar bütün F.Bahçeliler'e bunu anlatmıştır ve göstermiştir. Futbolda her şey koşmak değil ama önce koşmak gerekir.

Bazı şeyler sadece antrenmanlarla olmaz. Bazı şeyleri kısa vadede değiştiremezsiniz. Toplam mesafeyi de, sprint mesafesini de artırmamız gerekiyor. Türkiye'de topun oyunda kalma süresi çok düşük.

''Turun Kontrolü bizim elimizde''

- Topu hızlı oynayan, UEFA Avrupa Ligi'nde kendi sahasında gol yememiş bir takımla oynayacak Fenerbahçe.

- 1. sınıf takımlarla Türk takımlarının arasında makas gittikçe açılıyor. Biz bu makası kapatmaya çalışıyoruz. Taktik konularında antrenörler hiçbir şey bilmezler.

Taktik dehaları var basınımızda. Kesinlikle Victoria Plzen maçı ortada bir maç. Güç dengeleri açısından bakıldığında böyle. Maç bütçelerle oynanmıyor.

Bizim o gün aklımızla, kalbimizle, zihnimizle ne kadar maksimum oynayacağımıza bağlı. Avrupa Ligi'nde turun kontrolü bizde görünüyor.

- Fenerbahçe ligin en az gol yiyen takımı.Takım savunmasını beğeniyor musunuz?

İkinci yarıya başlarken saha içi-saha dışı sorunlar yaşadık. Trabzon, Bursa ve Sivas maçlarında 6 gol yedik. Ortalamayı tutturmaya doğru gidiyoruz. 2. yarıda defansif olarak kalitemizi yükselttik. BATE maçındaki ciddiyeti Plzen önünde de sürdürmeliyiz.

- Fenerbahçe ligin en çok şut atan, en çok isabetli pas kullanan, en çok korner kullanan takımı.

Bunlar hedeflenen şeyler. Topu kullanma oranı daha da artırmalıyız. Fenerbahçe'nin 10-12 yıldır ligde üstünlüğü var. Topladığımız puanlar performansımızın altında kaldı.

Trabzonspor ve Kasımpaşa maçı oyun ciddiyetimizi, oyun kalitemizi şampiyonluğa doğru çevirdiğimizi gösteriyor. Elimizden geleni gayretin en üst seviyesini 3 kulvarda göstermeliyiz. Maksimum ciddiyet, maksimum konsantrasyon ve maksimum verimlilikle önümüzdeki maçlara hazırlanmalıyız.

- Beşiktaş derbisi için düşünceleriniz?

Beşiktaş maçı ligin bundan sonraki serüveni açısından büyük bir önem arzediyor. Beşiktaş da şampiyonluk iddiasını sürdürebilmek için bizim gibi maça hazırlanacak. Kafamızda bir takım şeyler kurmaya çalışırız. Derbinin gidişatını bilme şansımız yok.

YORUMLAR 2
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK KAPRİSLİSİN.... Bence başarısızsın..bugün lider 60 puanda olsaydı Bate borisov yerine dişli rakip çıksaydı Aykut kocamanın antrenörlüğünü dahi tartışıyor olacaktık..istediği oyuncular alındı hala başarısız bence..siz asıl macerayı sene sonu fb şampiyon olamazsa kupadan ve UEFA dan elenirse o zaman görün aykut kocaman diye biri olmayacak...alex i harcamanın bedelini ödeyecek...
    Cevapla
  • mavi ateş 11 yıl önce Şikayet Et
    kocaman. sayın koca man sorumluluk sende değil aziz yıldırımda karabük maçından sonra deseydin tamam ama artık sorumluluk patronda
    Cevapla