Abdullah kiğılı'dan 'BATE' açıklaması

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, futbol takımının UEFA Avrupa Ligi 2. turunda (son 32) Belarus'un BATE Borisov takımıyla karşılaşacağı maçı kazanacaklarına inandığını söyledi.

Abdullah kiğılı'dan 'BATE' açıklaması
Abdullah kiğılı'dan 'BATE' açıklaması
GİRİŞ 13.02.2013 15:06 GÜNCELLEME 13.02.2013 15:06

Mecidiyeköy'de bulunan İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi'nde sahibi olduğu Kiğılı mağazasının açılışından önce AA muhabirinin soruların yanıtlayan Abdullah Kiğılı, Belarus'ta zor hava şartlarının kendileri için bir dezavantaj olduğunu belirtti.

Hedeflerinin kazanmak olduğunu aktaran Kiğılı, şöyle konuştu:

''Biz Mersin İdmanyurdu deplasmanından evvel teknik kadroyla ve futbolcularla yönetim kurulu olarak uzun uzun konuşma yaptık. Bu konuşmada, 'Mersin İdmanyurdu, BATE Borisov ve Trabzonspor deplasmanlarına kazanacağız' hedefini dile getirdik. Bu hedefin birinci ayağını Mersin'de gerçekleştirdik. İkinci ayağı ise yarın Belarus'ta olacak. Tek bir dezavantajımız soğuk hava ama oradan galibiyetle döneceğimize inanıyorum.''

Belarus temsilcisinin Fenerbahçe'yi favori gördüğünü vurgulayan Kiğılı, ''Onlar 'Fenerbahçe avantajlı' diyorlar, ama orada bu mevsimde soğuk -20'nin üzerinde. Hatta -25'lere kadar hava sıcaklığı düşüyor. 'Fenerbahçe şanslı' demelerinin nedeni ise, şu an da soğukluk -20'nin altına düşmüş olması. Sonuç olarak bu derece soğuk bir yerde, suni çimde oynayacağız. Tek dezavantajımız bu. İnşallah yarın bu dezavantaj olmaktan çıkar. Galibiyet inancımız ve takımın morali çok iyi'' ifadelerini kullandı.

-''Trabzonspor'la gerginlikler en kısa sürede bitecek''-

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de 17 Şubat Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile oynayacağı maça da değinen Kiğılı, bordo-mavili camiayla gerginlikleri bitirmek istediklerini dile getirdi.

Trabzonspor'la yaşanan gerginliklere çok üzüldüğünü belirten Abdullah Kiğılı, şunları kaydetti:

''Trabzonspor ile saha dışındaki olaylardan dolayı, bir yönetici olarak çok üzüntü duyduğumu açıklıkla söyleyebilirim. Çünkü, Trabzon o kadar kardeş takımımız ki, orada çok güzel dostluklarımız ve arkadaşlıklarımız var. Yıllarca beraber çalıştığımız, vazife aldığımız dostlarımız var. Sonuç olarak 3 Temmuz'dan sonra bir gerginlikle karşı karşıyayız. Biz yöneticilere büyük görev düşüyor. Çünkü, bu gerginliğin sonucu Türk futboluna zarar veriyor. Türk futboluna verilen zarardan dolayı her kulüp sıkıntı çeker. Sonuçta futbol bir 'bacasız sanayi.' Bir sürü insan buradan ekmek yiyor. İnanılmaz boyutlarda bu zarar vermeye başladı. Onun için 3 Temmuz sürecinden sonra şu kesinlikle bilinmelidir ki bu işler artık bitti. Kararlar verildi. Şu an da bu kararlar yürürlükte. Artık bundan sonra herhangi bir şey yapmanın kimseye bir faydası yok. Yöneticiler olarak birbirimize kucak açmamız, elimizi uzatmamız lazım. Ben, Trabzonspor camiasıyla kısa sürede gerginliklerin biteceğine, dost ve kardeş Trabzon ile el ele güzel günler göreceğimize inanıyorum.''