Fenerbahçe'de yeni bir dönem başlıyor

Başkan Yıldırım, CEO Hakkı Hasan Yılmaz'ın göreve başlamasıyla yarım kalan kurumsallaşma çalışmalarını tamamlamak istiyor. Profesyonel yönetim anlayışı yakında devreye sokulacak

Fenerbahçe'de yeni bir dönem başlıyor
Fenerbahçe'de yeni bir dönem başlıyor
GİRİŞ 11.01.2013 07:44 GÜNCELLEME 11.01.2013 07:44

Fenerbahçe'de, CEO Hakkı Hasan Yılmaz'ın göreve başlamasıyla yeni bir dönemin kapıları da açılmış oldu. Başkan Aziz Yıldırım, Yılmaz'ın direksiyona geçmesiyle yarım kalan kurumsallaşma çalışmalarınını tamamlamayı planlıyor.

Hatırlanacağı gibi 2005 yılında CEO olarak atanan Levent Ersalman ile yola çıkılmış ancak bu atılım beş ay sürmüştü. Ancak Başkan Yıldırım yeni yılla birlikte hayalini kurduğu profesyonel yönetim konusunda bir kez daha düğmeye bastı. Bundan böyle Fenerbahçe aynen bir şirket gibi yönetilecek.

Başkan Yıldırım ve yönetim sadece hedefleri koyup CEO Yılmaz'ın çalışmalarını denetleyecek. Kulüple ile tüm yatırımlar, transferler ve diğer projelerle ilgili Yılmaz yetkili olacak ve onun onayı alınmadan imzalar atılmayacak. Başkan Yıldırım ve yönetim geri planda duracak.

Yıldırım'ın projesi bir anda gerçekleşmeyecek. Sarı-lacivertli kulüpte öncelikle bir geçiş süreci yaşanacak. Yılmaz ilk etapta kulübü tanıyacak ve işleyişi öğrendikten sonra tek sorumlu olacak.

Divan'da açıklanacak 19 Ocak'taki Divan Kurulu toplantısında, kulübün yeni kurumsal yapısı ve şeması ile ilgili olarak bilgiler üyelere aktarılacak. Bu şemanın en başındaki isim doğal olarak CEO Hakkı Hasan Yılmaz olacak. Bu arada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yeni CEO Yılmaz'ın ilginç bir hikayesi var. İkili daha 1 hafta önce tanışmış. Başkan Yıldırım, tanımadığı halde yaptığı işleri başarılı bulduğu iyi bir Fenerbahçe taraftarı olan Yılmaz'a bu önemli görevi teklif etmiş.