Fenerbahçe'yi uğraştıran bir garip adam!

Fenerbahçe'nin transfer listesinde olduğu belirtilen Younes Belhanda'nın kulübü Montpellier Herault'nun sahibi Louis Nicollin, Fransa futbol kamuoyunun en 'nevi şahsına münhasır' insanı olarak tanınıyor.

Fenerbahçe'yi uğraştıran bir garip adam!
Fenerbahçe'yi uğraştıran bir garip adam!
GİRİŞ 08.01.2013 13:43 GÜNCELLEME 08.01.2013 13:43

Ara transfer döneminde Fenerbahçe'nin en önemli transfer hedefi olarak gösterilen Younes Belhanda için Montpellier'nin sahibi Louis Nicollin'in açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.
Sarı-lacivertli kulüpte yöneticiler şu günlerde kendi için hayati önem taşıyan bir transfer hamlesinde aykırı bir başkan ile görüşüyor.

Türk kulüplerinin siciliin oldukça kötü olduğunu ve Fenerbahçe'den parayı peşin istediğini söyleyen Nicollin, Platini'ye gidip ağlamak istemediklerini dile getirdi. Uluslararası çöp toplama şirketi olan ve Fransa, Belçika, Fas gibi ülkelerde alanının en iyisi olan bir holdingin sahibi olan Louis Nicollin, Fransız futbol kamuoyunda patlamaları, ilginç açıklamaları ve kimi zaman mizahi kimi zaman haddini aşan açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

Ahlak Mahkemesi cezalandırdı

1989'dan beri Montpellier'nin en büyük hissedarı olan ve 2012'de takımıyla şampiyonluk gören Louis Nicollin'in medyada sansasyon yaratan ilk açıklaması 2009 yılının sonlarında gerçekleşti. Takımının Bordeaux ile oynadığı lig maçından sonra röportaj veren Nicollin, iyi bir performans serigleyen Auxerre'in oyun kurucusu Pedretti'yi argo kullanarak "gay" olarak nitelendirdi. Nicollin, daha sonra ülkedeki çeşitli homofobiyle mücadele derneklerinden ağır tepki aldı. Ulusal Ahlak Mahkemesi tarafından "ayrımcılık ve tehdit" suçu nedeniyle 4 maç sahalardan men cezası aldı.

Mayıs 2010'da Bordeaux'lu 2 yöneticiyi gerizekalı olarak niteleyen Nicollin, Kasım 2011'de ise Montpellier teknik direktörü Rolland Courbis'ye Carlo Ancelotti üzerinden övgü yağdırdığı konuşmasında şu sözlere yer verdi; "Courbis'yi Ancelotti'ye tercih ederim. Muhteşem teknik direktörler biraz iyi futbolcularla kupalar kazanabilir. Courbis takımı Ligue 1'e yarı gerizekalı oyuncularla çıkardı." diyerek yine manşetlere çıktı. 2012 yılında en homofobik insan ödülünü alan Nicollin, 2000 euro ödül kazandı.

"Galliani gitsin filmlerde oynasın"

Fenerbahçe'nin de transfer listesinde olduğu iddia edilen Fransız stoper Mapou Yanga-Mbiwa için Milan'ın 6 milyon euro teklif etmesi üzerine çıldıran Nicollin, Milan CEO'su Adriano Galliani'yi 70'li yıllardaki Amerikan Polisiye filmlerindeki dazlak polis şeflerine benzeterek "Kojak" dedi; "Kojak beni aramadı. Ayrıca, teklifleri beni çok güldürdü. 45 milyon euroya Silva'yı PSG'ye satıyorlar, sonra bizim oyuncumuzu çalmaya çalışıyorlar. 25-30 milyon euro önerseler bu adil olurdu. Fakat, 5-6 milyon euro? Galliani gitsin ve filmlerde oynasın, bize güçlük çıkarmasın." dedi.

Ayrıca, geçen sezonun sonlarına doğru takımı Montpellier'nin şampiyonluk yolundaki en önemli rakibi Paris Saint-Germain'in yıldız hücum oyuncusu Jeremy Menez'in saç stiliyle dalga geçen Nicollin, şampiyonluğu kazananın kendi takımı olması durumunda saçlarını Montepllier'nin renkleri olan turuncu maviye boyayacağını söyledi. Montpellier'nin şampiyon olduğu gece saçlarını turuncu maviye boyadı.
Fenerbahçe'den 'peşin' istedi
Fenerbahçe ile süren transfer pazarlıklarına ilişkin açıklamaları Radio Monte Carlo'da katıldığı programa yapan Nicollin; "Bonservis için 15 milyon Euro istiyoruz. Ancak ödemede garanti konusunda sıkıntı var. Ben Türkleri severim ama Türk kulüplerine bu konuda güven olmuyor. Fenerbahçe'ye de öyle. Belhanda'yı Alman, İngiliz, İspanyol kulüplerine satmayı tercih ederim. Ama Fenerbahçe parayı peşin verecekse onlarla da anlaşırız. Aksi takdirde bir sorun olduğunda ben Michael Platini'ye gidip dert yanmak istemiyorum." diyerek kamuoyunu şaşırttı.

(sporx)