'Liverpool ve F.Bahçe aynı kimliğe sahip'

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Fenerbahçe'nin deplasmanda Marsilya'yı 1-0 yendiği maçın ardından yıldız futbolcu Dirk Kuyt açıklamalarda bulundu.

'Liverpool ve F.Bahçe aynı kimliğe sahip'
'Liverpool ve F.Bahçe aynı kimliğe sahip'
GİRİŞ 23.11.2012 10:57 GÜNCELLEME 23.11.2012 10:57

Kuyt açıklamasında ilk olarak, "Çok mutluyuz çünkü Avrupa Ligi'nde 5 maç oynayıp 1 beraberlik 4 galibiyet alırsanız etkliyici olur. Özellikle Şampiyonlar Ligi kalitesinde takımlara karşı olması da önemli. Son olarak Marsilya deplasmanında kazanmak da önemliydi. Ben önceden de biliyorum, bu stadyumda maç kazanmak kolay değildir. İyi bir maç oynadık. Özellikle ilk yarıda iyi oynadık.

Golü hak etmiştik. Belki ikinci yarıda biraz geriye çekildik fakat maçı kazanmak, kaybetmemek önemliydi. Bir üst tura çıkmayı garantiledik ve performansımızdan memnunum. Son 6 maç hem lig hem Avrupa'da 5 maçı kazandık ve 1 beraberlik var. Her hafta daha iyi oluyoruz." dedi.

Takımın ve kendisinin performansını değerlendiren Kuyt, "Futbolda başarılı olmanın en önemli yolu çok çalışmaktır. Çok çalışmak her zaman futbolda çok önemlidir. Benim de futbolu bitirene kadar yapacağım en iyi şey bu olacak. Bugün tüm takım çok iyi çalıştı. Ben kendi performansımdan ve takımın performansından çok memnunum." dedi.

Son olarak eski kulübü Liverpool ile Fenerbahçe'yi hedefler bağlamında kıyaslaması istenilen Hollandalı yıldız, "Liverpool çok büyük bir kulüp. Çok büyük bir tarihi var. Fenerbahçe de Türkiye'de aynı kimliğe sahip. İnanıyorum ki Fenerbahçe Avrupa'da da bu kimliğe kavuşabilir.

Türkiye'de ve umarın önümüzdeki sene ŞL'de de başarılı olacağız. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Bence Avrupa'nın Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu öğrenmesine de çok az kaldı." dedi.