Kiğılı: Hedefimiz Avrupa'da şampiyonluk

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı, UEFA Avrupa Ligi'nde C Grubu'nda Fransa'dan Marsilya, Almanya'dan Mönchengladbach ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden Limassol ile eşleşmelerini değerlendirdi.

Kiğılı: Hedefimiz Avrupa'da şampiyonluk
Kiğılı: Hedefimiz Avrupa'da şampiyonluk
GİRİŞ 31.08.2012 15:57 GÜNCELLEME 31.08.2012 15:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Takım olarak güçlü olduklarını belirten Kiğılı, düşülebilecek en iyi gruba düştüklerini belirterek, şampiyon olacaklarını iddia etti.

"Olabilecek en iyi gruptayız, Fransa ve Almanya liginde bir zamanların en iyi takımlarıydılar. Bugün Fenerbahçe'den daha iyi değiller." dediği NTVSpor'daki değerlendirmesinde Olympic Marsilya ve Mönchengladbach'ın eski güçlerinde olmadığını belirten Kiğılı, Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Limassol'dan da 6 puan alacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Biz rakiplerimizden daha güçlüyüz ve bugün yapacağımız takviyelerle ve oturmuş bir Fenerbahçe takımıyla daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Bir avantajımız daha var Alman ekibi 1 - 2 yıldır daha iyi, kadro olarak daha iyiye gidiyorlar. Ama Türklerin en çok bulunduğu yerlerden birinin takımı orası bizim için deplasman olmayacak. Müşterek olarak aynı seyirci ile maça çıkacağız.

Olympic Marsilya da aynı durumda. Türk seyircilerin, Fenerbahçelilerin çok bulunduğu bir şehir. Limassol, Rum Kesimi takımı. Onlardan 6 puan alarız umudundayım. Çekilecek en iyi kuralardan bir tanesini çektik diyebilirim."

UEFA İÇİN HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK, GEREKİRSE TRANSFERLER YAPACAĞIZ

Abdullah Kiğılı, "UEFA için hedefimizi koyduk, mutlaka üst taraflara çıkacağız. Gerekiyorsa yeni transfer ya da transferler yapacağız. Zamanımız var, Kadromuz iyi. UEFA'da hedefimizi şampiyonluk olarak koyacağımızı söyleyebilirim." dedi.

Kiğılı, transferlerle ilgili olarak sorulan bir soruya ise "Fenerbahçe'de transfer bitmez ve her zaman gündemimizde gerekiyorsa, ihtiyaç duyuluyorsa hemen alırız. Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman ile Futbol Şubesi Yöneticilerimiz birlikte 10 - 15 gündür araştırıyorlardı, orta saha için bir transfer çalışmaları vardı. Fakat bize gelen bir isim yok. Bu lig uzun, transfer dönemi bitebilir yeni dönemde olur. Ya bugün ya da bir dahaki transfer döneminde olur. Fenerbahçe büyük bir kulüp, maddi imkanları yeterli ve iyidir. UEFA kriterlerine uygun. Gerekiyorsa transfer yaparız."

Kiğılı, Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerini de şanssızlıklarına bağlarken, "Şans bizden yana değildi, şansımız olsaydı Spartak Moskova'yı elerdik. 2 topumuz direkten döndü, 2 yüzde yüzlük golü kalecileri çıkardı. Olmadı diye hedef küçültmüyoruz, UEFA'da şampiyonluk hedefi koyduk inşaallah buna ulaşırız." diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR 7
  • cemmil 11 yıl önce Şikayet Et
    bu takımlamı . sen inanıyormusun söylediğine yoksa laf olsun torba dolsun misalimi bu takımla şampiyon felan olunmaz hayali bile güzeldi dersin daha sonra günü geçiştirmek için enayi uyutma sözleri bunlar kimsenin inanası yok ama gündem için konuşmaya devam icraata gelince göreceğiz.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın kığılı aykutlamı olacak bu iş?.....çooooook zor çoooooook!!.... ...aykut önce kadro kurmayı öğrensin? ......iki kalas gibi oyuncu ile orta saha kuran adamdan ne köy olur ne kasaba?...
    Cevapla
  • serkan demirel 11 yıl önce Şikayet Et
    aslında elenmek iyi oldu. kaldı ki biz turu atlayıp ş.ligine çıksaydık en fazla ç.finale kadar çıkabilirdik. biraz gerçekçi olmakta yarar var ş.ligi klüplerimize sadece gelir getiriyor kupa hayal öncelikle türk takımları uefa kupasına damga vurmalı ondan sonra ş.ligi bir gün gelecektir. umarım fenerbahçe bu kupayı kaldırarak galatasarayla birlikte başarılara imza atarlar allah bu iki takımımızın yolunu açık etsin
    Cevapla
  • ibrahim yildiz 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın kiğılı iyisin hoşun severim seni ama ne olur çıtayı aşamayacağımız yüksekliğe koymayalım, sonra altında kalıyoruz.. şöyle diyin mesela önce takım olucağız sonrada gidebileceğimiz en iyi yere gitmeye çalışacağız. böylesi daha gerçekçi olur.
    Cevapla
  • Meftun 11 yıl önce Şikayet Et
    inşallah. ama bu alex aykut gerginliğiyle zor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle