Muriqi'nin kırmızı kartında 'etik' tartışması!

Fenerbahçe'de Gaziantep maçında çift sarı karttan kırmızı kart gören Vedat Muriqi, cezasını Türkiye Kupası'nda çekecek.

Muriqi'nin kırmızı kartında 'etik' tartışması!
Muriqi'nin kırmızı kartında 'etik' tartışması!
GİRİŞ 18.01.2020 22:14 GÜNCELLEME 18.01.2020 23:20
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de 18. haftada Gaziantep FK ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada Vedat Muriqi'nin kırmızı kart görmesi dikkat çekti.

 

 

Fenerbahçe'de 80. dakikada sarı kart gören Vedat Muriqi, 90+5'de ikinci sarıyı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Muriqi kırmızı görmese gelecek hafta oynanacak Başakşehir maçında cezalı olacaktı. Kırmızı kart sonrası Kosovalı golcü hafta içi kupada oynanacak Kayserispor maçında cezasını çekecek ve Başakşehir maçında oynayabilecek.

AHMET ÇAKAR: "BEN VEDAT'I EFENDİ SANIRDIM"

Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar ise sosyal medyadan konuyla ilgili; "Ben Vedat Muriqi'i efendi sanırdım. Hem bile bile kendini attırdı hem de utanmadan 80 milyonu keriz yerine koyarcasına itiraz etti." ifadelerini kullandı.

OKAN BURUK: "ETİK DAVRANIYORUZ"

Aynı durum Başakşehir'in Yeni Malatyaspor'u 4-1 yendiği maçta Demba Ba'nın başına geldi. Gördüğü sarı kart ile Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşen Segenalli golcü, ikinci sarı kartı görmeden maçı tamamladı.

Maç sonu bu konuyla ilgili görüşleri sorulan Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk; "Birincisi etik olmak. Etik davranıyoruz. Bilerek kırmızı kart görmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Hiç başvurmadım. Oyuncu değişikliği yapacaktım. Demba Ba'yı 45'te mi çıkarayım ya da 10-15 dakika daha mı oynasın diye düşündüm. Daha sonra sakatlandı, Mehmet Topal'ı çağırmıştık. O anda sarı kart gördüğü pozisyon ortaya çıktı. Böyle bir şey yaşadık. Hayırlısı olsun. Bir yerde de cezalı duruma düşecekti. Bu Fenerbahçe maçı oldu. Diğer arkadaşlar Fenerbahçe maçında en iyisini yapacaktır" sözlerini kullanmıştı.

TÜMER METİN: "KURAL ACİLEN DEĞİŞMELİ"

Konuyla ilgili bir yorum da eski futbolcu ve futbol yorumcusu Tümer Metin'den geldi: "Muriqi'in ikinci sarı kartı, etik çerçevesi falan değil. Buna her futbolcu başvurur, acilen kuralı değişmeli." 

DİLMEN: "TALİMATNAME BUNA İZİN VERİYOR"

Rıdvan Dilmen'in görüşü ise şu şekilde:

"Şimdi maç bitti Vedat Muriqi'in ikinci sarı kartını konuşacağız. Ben bunu daha önce de söyledim. Talimatname buna izin veriyor. Bu tartışmalara yol açıyor. 2. golü attıktan sonra Vedat'a haber gitmiştir zaten 'İkinci sarıyı gör' diye."

Sarı kart görüp Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşen Demba Ba'nın paylaşımı

Fenerbahçe'nin Vedat Muriqi paylaşımı

YORUMLAR 115
  • Almancı 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük turnuvalarda gayet sık gördüğümüz vaka!
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    beşiktaşlı veya galatasaraylı oyuncular aynı şeyi yapsa gundeme gelecekmiydi acaba
    Cevapla
  • Koç çu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun efendilik ile ne alakası var kural ona bu yolu açmışsa futbolcu saygısız mı oluyor saçmalamayı asıl sen yapmışsın zaman geçirmek için topu ayağında çeviren futbolcular da efendi değiller o zaman
    Cevapla
  • Doğukan 4 yıl önce Şikayet Et
    Okan Buruk'un da 2001 yılında oynanan Galatasaray-Milan maçında aynı taktikle cezasını temizlediği ortaya çıktı. Okan Buruk, çeyrek finale çıkmayı garantiledikleri için, PSG ile oynayacakları prestij maçında cezalı duruma düşmüş ve Real Madrid mücadelesinde sahadaki yerini almıştı. Bence Vedat sarı kart alacağını bilmiyordu topa yavaş vurmasından anlıyorsun zaten. Hakemin bilerek verdiğini düşünüyorum .
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    ben bu feneri hic sevmem, elestirdigimde de her zaman yuzde yuz hakli oldugumu bilirim. bu konudada Murigi nin bir yanlisi yok. sari karti o dusunceyle gordugunu sanmiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle