Ali Koç kumpas davasında ifade verecek!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FETÖ'nün 'futbolda şike' soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla görülen mahkemede ifade verecek.

Ali Koç kumpas davasında ifade verecek!
Ali Koç kumpas davasında ifade verecek!
GİRİŞ 06.01.2020 15:26 GÜNCELLEME 06.01.2020 15:27
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün 'futbolda şike' soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla görülen mahkemenin 14. celsesi öncesi konuşan Fenerbahçe Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Fethi Pekin, "Önümüzdeki hafta içerisinde Sayın Başkanımız Ali Koç da Fenerbahçemiz adına heyetin huzurunda beyanlarını ifade edecektir. Fenerbahçe'nin bu yolda uğradığı haksızlıkları ifade edecektir." açıklamasını yaptı.

 

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla görülen davanın 14. celsesi Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'nda görülmeye başladı. Davayı Fenerbahçe Başkan Yardımcısı Erol Bilecik, Yönetim Kurulu Üyeleri'nden Fethi Pekin ile Simla Türker Bayazıt yerinde takip etti.

Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin ile Kulüp Avukatı Naim Karakaya duruşma öncesi FBTV'ye açıklamalarda bulundu.

"ALİ KOÇ DA İFADE VERECEK"

Davayı yakından takip ettiklerini belirten Fethi Pekin, "Son celsede alınan ara kararları kamuoyu biliyor. Camiamız biliyor. Tabii ki firari sanıklar hariç sanıkların ifadelerinin verilmesi tamamlandı. 14. celsede 6 – 17 Ocak tarihleri arasında şikayetçiler, mağdurlar ve tanıkların ifadelerine geçilecek. Birkaç yönetici arkadaşımızla beraber bugün davayı yakından takip etmek için buradayız. Önümüzdeki hafta içerisinde Sayın Başkanımız Ali Koç da Fenerbahçemiz adına heyetin huzurunda beyanlarını ifade edecektir. Fenerbahçe'nin bu yolda uğradığı haksızlıkları ifade edecektir. Sayın Başkanın konuşmasının son derece önemli olacağına inanıyorum. İlerleyen günlerde tekrardan sizlere bilgi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"YARGILAMADA SONA GELİNİYOR"

Dava hakkında bilgi veren Kulüp Avukatı Naim Karakaya, "Davamız 2016'da açıldı. İlk gözaltılar Mayıs 2016'da yapılmıştı. Duruşmalar Şubat 2017'de başladı. Duruşma aşaması aşağı yukarı 3 yıl sürdü. Eylül ayına kadar 65 sanık dinlenmişti. Eylül ayında 20 iş günü duruşma yapılarak ki bazı duruşmalar gece 12'lere kadar uzadı. 25 sanık bu süreçte tamamlandı. Şu anda 17 sanığımız eksik. 14'ü firari gözüküyor. 3 sanık için de bizim talebimiz üzerine mahkeme yakalama emri çıkardı. Bu iki haftalık celse müştekiler ve tanıklar dinlenecek. Diğer başka eksiklikler tamamlanıp, yargılama sona doğru ilerlemiş oluyor. Başkanımızın burada olacak olmasının, Fenerbahçe adına, bu dosyanın arkasında olmak adına, kumpas olgusunu ortaya koymak adına son derece değerli olduğunu düşünüyorum. Bu davada bir de geçen hafta Yargıtay 5. Ceza Dairesinin bozma kararı çıkmıştı. Bu tamamen yargılama usulüyle ilgili bir gerekçedir. Suçun varlığı, yokluğu ile ilgili bir gerekçe asla değildir. Beraatı etkileyecek bir gerekçe asla değildir. Sadece Yargıtay'dan bozulan davayla yargılamanın yenilenmesiyle birleştirilen iki davanın birlikte görülmesidir. Bir sanık hakkında karar verilmesinin atlanması sebebiyle usulü bozma, yargılama tekniğine ilişkin bir bozmadır. Esasa, suça ilişkin bir bozma değildir. Bu dosya döndükten sonra burada tekrar yargılama yapılıp, tekrar beraat kararı verileceğine olan inancımız yüzde yüzdür." dedi.

Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin de, "Biz hukukçular olarak hatta Alper bey (Alper Pirşen) televizyon programında da ifade etmişti. Bu, olasılıklar içerisindeydi. Yargıtay 5. Hukuk Dairesi de bu kanaati oluşturdu. Beklenmeyecek bir durum değil. Naim beyin de ifade ettiği gibi sadece usule ilişkin bir durum söz konusudur. Esasa ilişkin herhangi bir durum ortada yoktur. Beraatlarla ilgili herhangi bir durum söz konusu değildir. Ağır ceza mahkemesine dosya dönecek. İki ya da 3 dosyaya ayrılacaktır. Ondan sonra tekrar kararı tesis edecektir ve beraat kararları etkilenmeden olsa olsa Aziz Başkanımızın ifade ettiği gibi süreç biraz uzayacaktır." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 17
  • 10/11 Gasp Mağduru 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu feci olay yaşanalı 10 yıl odu. İbrahim Akın'ın Erzurum'lu imamı telefonla arayıp, "Hocam,şike parasıyla kurban kesilir mi" diye sormasının üzerinden 10 yıl geçti...
    Cevapla
  • Çankırılı 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibiler de inandi montajlara adamlar istediği ses kaydını oluşturdu parca parca
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    güzel atıyorsun sen 10 yıl önceki kupan için ağla
    Cevapla
  • baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet eliyle aklasılar bu burjuva takımını olan garibim trabzona oldu resmen gasp ettiler şampiyonlugunu yazık bu kafa ile bu ülkede kaos olur
    Cevapla
  • ALİ OSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    şike yapmadınızda niye avrupa kupalarına alınmadınız neymiş efendim haksızlıkları ifade edecekmiş ali koç sen önce gezi olaylarını anlat
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    c.türk kac yildir ayni seyi soyluyorsunhz nerde hani sizin iste hayal
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Sabret! Dava sonuçlanıyor? Az kaldı.. Uefa o kupadan men cezasının diyetini çok büyük tazminatla ödemesine az kaldı. Yargıtay onayı vurdumudu tazminatlar Fenerbahçeye oluk gibi akacak?.
    Cevapla
  • RİZE__Lİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Hazir o mahlemeye gitmişken gezi cilere neden sponsor olduğuda sorulsun kendisine.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    elebaşı terörist gülen ilk istanbula tayini çıkınca acaba kimin bağazdaki yalısında altı ay yaşamıştır. bilen var mı acaba.
    Cevapla
  • Nagatomo 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle