Zanka: O tişörtü giyerken çok zorlandım

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Zanka, 'Vatan Size Minnettar' yazılı tişört sebebiyle eleştirilmesi üzerine ilk kez konuştu.

Zanka: O tişörtü giyerken çok zorlandım
Zanka: O tişörtü giyerken çok zorlandım
GİRİŞ 10.11.2019 17:09 GÜNCELLEME 10.11.2019 17:09
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Mathias Zanka Jorgensen, 'Vatan Size Minnettar' yazan ve Türk askerine destek veren tişörtle ilgili ülke basınına açıklamalarda bulundu.

Danimarka'da çeşitli kesimlerin eleştirilerine Zanka, ilk kez yanıt verdi.

İşte Zanka'nın açıklamaları:

"Tişörtü ilk kez gördüğümde, 'Üzerinde ne yazıyor' diye düşündüm. Türkçe tercümana anlamını sordum. Cevabı aldım ve bunun genel manada Türk askerine verilen bir destek mesajı olduğunu açıkladılar. 'Vatan size minnettar' yazıyordu.

Benim için bir ikilem oluştu. Maç öncesi ısınmaya 45 dakika vardı ve doğru kararı vermek kolay değildi. Tekrar tekrar bu konu üzerinde düşündüm. Ne yapmalıydım? Ne söylemeliydim? Tüm senaryoları düşündüm. Şimdi bile, farklı bir karar verseydim sonuçlarının ne olacağını bilmiyorum."




"BENİM YERİMDE OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ?"

"Bu konu hakkında rahatlıkla konuşanlara şunu söylemek istiyorum. Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Yerinde oturarak başkasının hayatı üzerine yorum yapmak çok kolaydır.

Bununla birlikte, bir duruma karşı durduğunuzda ve muhafelet olduğunuzda takdir edileceğinizin de farkındayım. Fakat, insanların eleştirilerini de anlıyorum. Bunları kabul ediyorum. Düzgün eleştirilerin hiçbiri beni yaralamadı."

"BİR SPORCUDAN GÖRÜŞ ALMAK BİRAZ FAZLA"

"Bu konuda, herkesi büyük resmi görmeye davet ediyorum. Eleştirilerde mantık yerine kişisel hisler daha çok...

Bu konuda paranın bir rolü yok. Danimarka ile daha farklı bir kültürün içerisinde yaşıyorum. Bu her yerde farklıdır. Ancak, dünya çapında tartışılan uluslararası siyasi bir konuyla ilgili bir sporcudan görüş almak ve ondan hareket beklemek de bence biraz fazla..."

"KULÜBÜM ÇOK ANLAYIŞLI"

"Kulüple bu konuda konuştum. Onlar da benim hakkında söylenenlerden ve eleştirilerden haberdar. Yaşadığım ikilemi anlattım ve bir Danimarkalı olduğumu, farklı kültürler olduğunu aktardım. Kulüple bu konuda diyaloğa girmem doğru karardı.

Türkiye'de çok mutluyum. Kulüp ile aram çok iyi ve her şey yolunda. Kulübüm çok anlayışlı ve bir daha böyle bir konu olursa durumumu anlayışla karşılayacaklarını söylediler. Fakat, her zaman her şeyde olduğu gibi iyi ve kötü yanlar olacaktır. Futbol bir macera ve her macera da olduğu gibi daha farklı olsaydı diyeceğin yönler olacaktır."

 

 

YORUMLAR 22
  • danimarkalıya 4 yıl önce Şikayet Et
    pişman olduysan bas git danimarkana
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    böyle futbolcuları göndereceksin tarihlerini bilmiyorlar onları köle yapanlardan korkuyorlar zorlanmış ekmegini yedigin kulüp ne derse onu yapacaksın
    Cevapla
  • Kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    ya senin ataların olan afrikalıları bu avrupalı vampirler değilmi köle olarak hayvan gibi muamele eden..niye sende atalarını işkencelerle öldüren bu yalancı avrupalılara bu vesileyle baş kaldırmıyorsun.sen hiç Türk ten bir zarar gören afrikalı duydunmu? o formayı giydiysen gurur duy gurur herkese nasip olmaz..
    Cevapla
  • Bahadır 4 yıl önce Şikayet Et
    Alakaya bak adamı düşürdüğümüz duruma bak ya.Hristiyan aleminde bişey olsa hadi o kültürü temsil eden bi tsirtü Cengize giydirsinler.Bu ülkede kıyamet kopar.
    Cevapla
  • CanTürk 4 yıl önce Şikayet Et
    bu olayın Hristiyan alemiyle ne alakası var ?Türk askeri teröristlerle savaşıyor .
    Cevapla
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    zanka buraya futbol için gelmiş cengiz de romaya futbol oynamaya gitmiş hiç kimse o ülkenin politik durumuna destek vermek zorunda değil,biz bir olalım yedi düvele karşı zankadan mankadan destek almamıza gerek yok
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç, adam doğru diyor, gönlü olmadıktan sonra her yeri sembol olmuş be yazar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle