Fenerbahçe'de yerliler üstünlüğü ele geçirdi

Kale ve sol bek hariç her mevkide hem Türk hem yabancı alternatifi olan sarı-lacivertlilerde yerliler üstünlüğü ele geçirdi. Teknik direktör Ersun Yanal'ın vazgeçilmezlerinin çoğu da Türk.

Fenerbahçe'de yerliler üstünlüğü ele geçirdi
Fenerbahçe'de yerliler üstünlüğü ele geçirdi
GİRİŞ 23.10.2019 09:40 GÜNCELLEME 23.10.2019 09:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kadrosunda 11 yabancı bulunan Fenerbahçe'de Türk oyuncuların performansı dikkat çekiyor. Kale ve sol bek dışında, her mevkide hem yerli hem de yabancı alternatifi bulunan sarı-lacivertlilerin Denizlispor'a karşı oynadığı maçta Türk oyuncular ilk on birde çoğunluğunu ele geçirdi.

Lejyonerler ilk hafta 11 formanın sekizini kaparak yerli oyunculara üstünlük sağlamış, sonraki haftalarda da yabancıların forma dağılımındaki hâkimiyeti yediye dört, altıya beş olarak devam etmişti. Ancak Denizli deplasmanında yerliler ilk on birdeki formaların altısını kaparak bu sezon bir ilke imza attı. İlk on birin gediklileri Altay, Emre, Ozan ve Tolga'ya Serdar ile Hasan Ali'nin katılmasıyla dengeler değişti.

TÜRKLER ATAKTA

Alper ve Deniz sonradan oyuna dâhil olarak Türkleri üstünlüğünü devam ettirirken, kulübedeki Harun, Sadık, Tolgay ve Mevlüt de yerli kalitesinin teminatları olarak dikkat çekti. İlk on birde görev yapan isimlerden Altay, Emre ve Ozan millî takımlarda görev alırken uzun süreli bir sakatlıktan çıkan Tolga'nın, yeni form tutmaya başlayan Serdar ile Hasan Ali'nin de ay yıldızlı takımdaki yerlerini geri kazanmaları bekleniyor.

Bu yoğun rekabete rağmen takım içinde samimi bir arkadaşlık ortamı olması ise sarı-lacivertlilere güç veriyor. Aynı mevkide forma mücadelesi veren oyuncular dahi birbirlerine destek olduğu F.Bahçe'de herkesin önceliği takımın başarısı, tek slogan şampiyonluk.

YORUMLAR 3
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    gs nin antisi
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Alper bırak fenerbahçede oynamayı ikinci ligde bile zor oynar...
    Cevapla
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Gönül isterki hep yerli olsun. Yabancı 3 ü geçmesin; tıpkı eski günlerde ki gibi...
    Cevapla