Obradovic'ten Nando De Colo yorumu

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Baskonia'yı 87-80 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Obradovic'ten Nando De Colo yorumu
Obradovic'ten Nando De Colo yorumu
GİRİŞ 18.10.2019 00:38 GÜNCELLEME 18.10.2019 00:38

Baskonia'yı 87-80 mağlup ederek EuroLeague'deki ilk galibiyetini alan Fenerbahçe'de başantrenör Zeljko Obradovic maç sonunda açıklamalar yaptı.

"AKILLI OYNAMAMIZ GEREKİYORDU"

Her maçın zor geçeceğini vurgulayan Obradovic, "Hücumda çok daha iyiydik. Attığımız sayılar önemliydi. Topu çok daha iyi başlattık. 15 top kaybettik ama 87 sayı attık. Burası EuroLeague, her maç çok zor olacak. Çeşitli hücum varyasyonları olan bir takımı yendik. Son çeyrekte bu noktaya geldik. Kazanmak için akıllı oynanmamız gerekiyordu. Biz de böyle yaptık." dedi.

"HER OYUNCUMUZ ÖNEMLİ"

Obradovic sözlerini "Takımınız için en iyi çözüm nedir diye düşünürsünüz. Kendi beşlerimizi ayarlamaya çalışıyoruz. Her oyuncumuz önemli, değerli. Sezon çok önemli. Bu takvime bakarsanız, çok fazla deplasman var bu ay. Çok idman şansımız olmuyor. Öncelikle bir otomatizm yaratmamız lazım" ifadeleriyle sürdürdü.

"TAKIM GİBİ OYNAMAK ZORUNDAYIZ"

Takım olarak oynamak zorunda olduklarını da dile getiren Obradovic, "Geçen yıl hem ikilik, hem üçlüklerde EuroLeague'in en yüksek yüzdeyle şut atan takımıydık. Bunu anlamak, topu paylaşmak önemli. Ben herkese iyi şut bulduğunuzda sokun dedim. Basketbol budur zaten. Her şey mükemmel olamaz. Biz oyuncularımızın kalitesini kullanmak için takım gibi oynamak zorundayız" şeklinde konuştu.

NANDO DE COLO YORUMU

Kariyer rekoru kıran Nando De Colo'nun performansını da değerlendiren Sırp antrenör, "Nando De Colo antrenmanda da aynı şekilde çalışıyor. Burada olduğu için çok mutluyuz. İlk geldiği gün onun ne kadar hızlı öğrendiğini anladık. Umarım böyle oynamaya devam eder" dedi.