Fenerbahçe'den UEFA ve men açıklaması!

Fenerbahçe Kulübü, Finansal Fair Play anlaşmasına uymadığı için UEFA'da bir üst kurula sevk edilmesiyle ilgili bir bilgilendirme açıklaması yaptı. Açıklamada UEFA'nın üst kurula sevkinde 'Avrupa'dan men edilmemesini' tavsiye ettiği belirtildi.

Fenerbahçe'den UEFA ve men açıklaması!
Fenerbahçe'den UEFA ve men açıklaması!
GİRİŞ 25.05.2019 11:27 GÜNCELLEME 25.05.2019 11:56
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada, "Kulübümüz Yargı Dairesine sevk edilirken, olası UEFA gelirlerinden kesilmek üzere 2,5 milyon avro para cezası, daha önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki iki sezon boyunca UEFA müsabakalarında yer alacak oyuncular için transfer ve kadro sayısındaki kısıtlamalara devam edilerek UEFA müsabakalarından men edilmemesi tavsiye edilmiştir." denildi.

Fenerbahçe'nin açıklaması şu şekilde:

 

 

Kulübümüz, 2016 Mayıs ayında UEFA CFCB-IC (Kulüp Finansal Kontrol Kurulu - İnceleme Dairesi) ile yapmış olduğu uzlaşma anlaşmasındaki 2017/18 sezonu denk hesap açığı taahhüdüne uyamadığı gerekçesi ile CFCB-AC (Kulüp Finansal Kontrol Kurulu – Yargı Dairesi)’ ne sevk edilmiştir.

2016 Mayıs ayında yapılan anlaşmaya göre; 2017/18 sezonu finansal sonuçlarında denk hesap açığı taahhüdümüz € 10 milyon olarak belirlenmişti. Aynı sezon için denk hesap açığımızın € 20 milyon’u aşması durumunda ise Yargı Dairesi’ne sevk edilmemiz üzerine mutabakat sağlanmıştı.

 

 

Anlaşma içerisindeki bu koşullara rağmen, söz konusu 2017/18 sezonu için, tarafından € 57,5 milyon denk hesap açığı gerçekleşmiş ve Kulübümüz bu sebeple Yargı Dairesi’ne sevk edilmiştir.

CFCB İnceleme Dairesi, yeni yönetim kurulumuz tarafından 2018/19 sezonunda alınan aksiyonlarla birlikte

 •        Bilet ve forma satış gelirlerindeki artış
 •        Yeni sponsorluk anlaşmaları 
 •        € 60 milyon tutarındaki sermaye artışı
 •        Bağış kampanyası
 •        Kulübümüzün TFF ve Bankalar Birliği ile borç yapılandırma ve yeni finansal kontrol talimatı üzerindeki çalışmaları
 •        Beklenmedik kur ve faiz artışlarını

dikkate alarak verdiğini belirttiği kararda; Kulübümüz Yargı Dairesi’ne sevk edilirken olası UEFA gelirlerinden kesilmek üzere € 2,5 milyon para cezası, daha önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki iki sezon boyunca UEFA müsabakalarında yer alacak oyuncular için transfer ve kadro sayısındaki kısıtlamalara devam edilerek UEFA müsabakalarından men edilmemesi tavsiye edilmiştir.

Aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi durumunda ise UEFA gelirlerinden kesilecek € 2,5 milyon para cezasının daha da düşürülebileceği tavsiye edilmiştir:

 •        Bankalar Birliği ile yapılacak olan borç yapılandırma sürecinin Haziran 2019 sonuna kadar tamamlanması,
 •        Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde geliştirilen yeni finansal kontrol mekanizmasının Haziran 2019 sonuna kadar tamamlanması

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

YORUMLAR 20
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Vakti zamanında ülkenin en zengin kulübüyüz deyip öteki kulüpleri küçük görürlerdi. İstediğimiz futbolcuyu alırız diye böbürlenirlerdi.
    Cevapla
  • Bolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Gidemiyor ki zaten, eğer gitse bile bir şey yapamıyor. Hem amatörce yönetiliyor hem de avrupa için çok zayıf, böylesi daha iyi.
    Cevapla
  • yalancı hainler 4 yıl önce Şikayet Et
    hala aziz yıldırımı istiyor diyen yok. demekki bu millete iyilik yarmıyor. hep zulüm içerisinde olmalı.
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yıl, geçen yıl ve ondan önceki yıldan daha fazla borç yapıldığı için UEFA bu kararı almıştır. Yani, yeni yönetimin verdiği sözler lafta kalmıştır!
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'deki tüm kulüplere 5 yıl süreyle yabancı transferi yasağı gelmeli..1 yıllık gelirinden fazla borcu olanlara ekstra yerli yabancı tüm transferler yasaklanması gerekir..gerisi fasa fiso nokta.. uymayanlar bir alt lige terfi etmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle