Ali Koç'tan Mustafa Cengiz açıklaması!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz ile yaptıkları görüşmelerle ilgili ve spor yasası hakkında açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'tan Mustafa Cengiz açıklaması!
Ali Koç'tan Mustafa Cengiz açıklaması!
GİRİŞ 31.03.2019 14:07 GÜNCELLEME 31.03.2019 14:09

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde spor medyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, Mustafa Cengiz ile görüşmesi ve spor yasası konusunda açıklamalarda bulundu.

 

 

"Spor yasası acilen çıkmalı"

Ali Koç, sıkıntıların birçoğunun kulüplerin dernek statüsünde olmasından kaynaklandığını aktararak, şunları kaydetti:

 

 

"Spor yasası acilen çıkmalı. Şu anda yaşadığımız sıkıntıların birçoğu kulüplerin dernek statüsüyle yönetilmelerinden kaynaklanıyor. Bunun bir an önce düzeltilmesi lazım. Örneğin yaptığımız 'Fener ol' kampanyası nedeniyle toplanacak paraları dernek statüsünde olduğumuz için kulübe aktaramıyoruz. Bunun çözümü için arkadaşlarımız çalışıyor. Yeni çıkacak spor yasasında tüm paydaşların görüşleri alınmalı. Kulüplerin, taraftarların, hatta emniyetin."

"Mustafa Cengiz'le fikir alışverişi yaptık"

Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'le de ortak konularla ilgili bir görüşme yaptığını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sorunlarımız aynı, boyutları değişebilir. Biz başkanlar olarak konuşmazsak çözemeyiz. İki büyük kulübün başkanı bir yerde yan yana görüldüğünde kendi camialarından tepki alıyor. Bunlar doğru değil. UEFA ile hepimiz aynı masada toplanmasak da UEFA buraya geliyor ve ayrı ayrı dertlerimizi konuşup istişare ediyoruz. Geçen gün Sayın Mustafa Cengiz'i aradım, ortak bir problem konusunda fikir alışverişi yaptık. Sadece cenazeden cenazeye değil."