Valbuena'dan F.Bahçe ve G.Saray itirafı

Fenerbahçe'nin yıldız ismi Mathieu Valbuena, Fransız basınına verdiği röportajında Fenerbahçe'de geçirdiği ikinci sezonu değerlendirdi.

Valbuena'dan F.Bahçe ve G.Saray itirafı
Valbuena'dan F.Bahçe ve G.Saray itirafı
GİRİŞ 11.11.2018 17:54 GÜNCELLEME 11.11.2018 17:55

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mathieu Valbuena, Fransız spor yorumcusu aynı zamanda Marsilya'nın eski oyuncularından Jean Charles De Bono'ya verdiği röportajında ilginç ifadeler kullandı.

 

 

Valbuena, Fenerbahçe'de bu sezon yaşadıkları sıkıntıları hatırlatırken, Galatasaray maçının sorulması üzerine de dikkat çeken bir yanıt verdi.

''KEYİFLİ DEĞİLDİ, KARMAŞIK BİR DURUMDAYDIK''

 

 

Sezonun başında az forma şansı bulmasıyla ilgili konuşan Valbuena, ''Fenerbahçe'de ilk senem çok iyiydi, şu an ikinci yılım. İkinci sezonun başları biraz karmaşıktı. Yeni bir antrenör, yeni bir başkan geldi. Çok fazla şans bulamadım. Açıkçası çok keyifli bir dönem değildi. Son derece karmaşık bir durumdaydık ancak son haftalarda biraz daha şans buluyorum. Şu an mutluyum. Takımıma yardım etmek istiyorum. Umarım şans bulur ve bunu devam ettiririm'' ifadelerini kullandı.

''KENDİMİ İSPATLAMAK, SAVAŞMAK ZORUNDA KALDIM''

Kariyeri boyunca formayı kazanmak için kendini hocalarına kanıtlamak zorunda kaldığını söyleyen Fransız yıldız ''Bugüne kadar her zaman formayı almak için savaşmak zorunda kaldım. Kariyerim boyunca da hep savaştım. Birçok kez zorlandım ve her defasında kendimi kanıtlamak zorunda kaldım. Ama hep en sonunda çalıştığım hocalara formayı hak ettiğimi gösterdim. 34 yaşında, kariyerimin sonlarına doğru hala çok formdayım. Fiziksel olarak da çok iyi durumdayım. Bu ilerleyen yaşlarda bir futbolcu için çok önemli bir durumdur'' dedi.

''GALATASARAY MAÇI, EN İYİ MAÇLARIMDAN BİRİYDİ''

Galatasaray ile oynanan maçın hatırlatılması üzerine Valbuena ''Hala kendimi kanıtlamak zorunda olduğum doğru. Çünkü insanlar belli bir yaşa geldiğinizde çekilmenizi bekliyor ama benim hiçbir zaman böyle bir düşüncem olmadı. Marsilya'daki yıllarımda beni takip eden insanlar ne demek istediğimi çok iyi biliyor. Bazen yorucu oluyor ama belki de bunun için çok iyi bir kariyere sahibimdir. Asla kariyerime güvenmedim. Galatasaray maçına gelince, bence benim için Fenerbahçe'deki en iyi maçlarımdan biriydi'' şeklinde konuştu.

Türkiye'deki futbola bakışı da değerlendiren yıldız oyuncu ''Burada yaşamak harika bir macera gibi. Fransa'da yaşayabileceğinizden çok daha farklı. Burada tutku çok üst düzeyde, harika bir şey'' dedi.

''MARSİLYA'YI ÖZLÜYORUZ, BU BİR SIR DEĞİL''

Daha önce Marislya forması giyen Isla ve Ayew ile aynı takımda olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Valbuena ''Sık sık Marsilya hakkında konuşuyoruz. Marsilya'yı hepimiz özlüyoruz. Bu bir sır değil'' ifadelerini kullandı.