"Buzdolabı fabrikası yönetmeye benzemez"

Fenerbahçe'de Hollandalı teknik adam Phillip Cocu'nun açıklamaları üzerine Mehmet Demirkol'dan dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

"Buzdolabı fabrikası yönetmeye benzemez"
"Buzdolabı fabrikası yönetmeye benzemez"
GİRİŞ 10.10.2018 12:25 GÜNCELLEME 10.10.2018 12:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu'nun Hollanda basınına verdiği röportajda "Fenerbahçe, Türkiye'de kültürel bir değişime gitmek isteyen ilk kulüp. Başkanımızın günden güne değişmeyen uzun vadeli bir vizyonu var." sözleriyle ilgili dikkat çeken bir değerlendirme yapıldı.

Spor yazarı Mehmet Demirkol, beIN Sports'ta yayınlanan "beIN Manşet" adlı programda Cocu'nun sözlerini şu şekilde yorumladı:

 

 

"Phillip Cocu, Ali Koç'un kulübün kültürünü değiştirmek istediğini söyledi. Ali Koç, takım değiştirme derdinde değil. Kulübün kültürünü değiştirme derdinde. Buna itirazın olabilir, kabul ederim. Ancak benim itirazım yok. Bu kültür devrimi lafına varım, itiraz eden olur ama ben itiraz etmem, edenle de tartışırım, konuşurum. Global bir marka haline geleceksen, sonuna kadar. Türkiye'de yapılmış en büyük devrim nedir? Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleridir. Var mı itirazı olan? İtirazı olan varsa tartışalım? Neye itirazın var? Kadın, erkek eşitliğine mi itirazın var? Global devrem yapılacaksa, peşinden gideceksin. Futbolda şöyle bir zorluk var, her hafta test edileceksin. 15., 16. oldun mu olmuyor. Onu düzeltmeden olmaz. Futbol farklı, buzdolabı fabrikası yönetmeye benzemiyor."

YORUMLAR 13
  • Akıncı Imam 5 yıl önce Şikayet Et
    Örnek vereyim derken sıvamış...
    Cevapla
  • Uslup 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu Cumhurbaşkanımızın medya ile iletişimi, basını, basın yazarlarını politik analizlerde bir seviye ye getirdi, üslup verdi ve daha yapıcı, akılcı, birlik bereberliğe önem veren yorumlara yol açtı. Ama özellikle futbol gazeteciliği, yorumculuğunun seviyesi öyle düşük ki. Olayların aslını, kişiler arasındaki iletişimi, hatta futbol oyununu bilmeden sırf izleme, duyma, yalan haber, dedikodu ile analiz yapma, mantık yürütme, eş değersiz mukayeselerle yorumlama ve akıl verme. Futbolu, futbolcu ları, kulüpleri eleştirdikleri kadar kendilerine baksınlar. Çok boş laf üretip spor kamuoyununu yoruyorlar.
    Cevapla
  • Faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana sayın Demirkol sözlerimize tercüman oldun keşke herkes bildiği işi yapsa yazık olacak güzelim Fenerbahçemize
    Cevapla
  • Tokatli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün bu devrim safsatasi olarak verilen örneklerde bitecek biizillah. Rabbim hepimizi islah eylesin.
    Cevapla
  • nebi 5 yıl önce Şikayet Et
    zorlamaya gerek yok olmuyorsa zararın neresinden dönersen kardır.bence coko comalli hikaye takım onlara inanmıyor fenerde disiplin taban yapmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle