Yassine Benzia tam bir piyango!

Fenerbahçe'nin kiralık olarak getirdiği Cezayirli yıldız, Lille'deki oyun anlayışındaki değişim ve finansal faktörler sayesinde kadroya katıldı. Özellikle Fransız kulübün mali açıdan maaş ve bütçe dengesi kurma zorunluluğu Benzia'ya son anda sarı-lacivertli kapıları açtı

Yassine Benzia tam bir piyango!
Yassine Benzia tam bir piyango!
GİRİŞ 19.09.2018 12:19 GÜNCELLEME 19.09.2018 12:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış


Atiker Konyaspor maçını kazanarak mağlubiyet serisine son veren ve önemli bir üç puan alan Fenerbahçe'de, yeni transfer Yassine Benzia'nın performansı da büyük beğeni topladı.Cezayirli yıldız galibiyet golündeki asistinin yanı sıra, maç boyunca takımın tüm ataklarını da yönlendirdi. Transferin son gününde bu kadar önemli bir oyuncunun alınmasındaki en büyük etken ise Lille'in oyun anlayaşındaki değişiklik ve kulübün finansal durumu oldu.
 
Geçen sezon Aralık ayında gerçekleşen teknik adam değişikliği ile Fransız ekibinin sisteminde farklılık söz konusu olmaya başladı. 4-3-3 sistemi ile yeni sezonda mücadele eden Lille'in bu düzeninde Benzia'nın tam olarak performans vermesi zordu. Ayrıca takımda Benzia tipinde oyuncular ve orta sahada ciddi bir rekabet söz konusuydu. Fransız kulübü mali açıdan da sıkı bir denetim içinde bulunuyor. Fransa Futbol Federasyonu tarafından yapılan denetimler sonucunda bu sezon sonunda kulübün bilançosunun 80 milyon euro artıda olması gerekiyor. Bugün ise bu rakam 56 milyon euro civarında. Bu nedenle oyuncu maaşları, bonservis ve kiralama bedelleri büyük önem taşıyor.
 
Öte yandan bir diğer detay da taktiksel konularda oldu. Geçen sezon takımın vazgeçilmezi olan Benzia'nın taktik anlayış nedeniyle bu sezon daha az süre alacağı ortaya çıktı. Mali tablo da dikkate alındığında brüt maaşı 3 milyon euroyu bulan 23 yaşındaki futbolcunun bu şartlarda Lille'de kalmasının lüks olacağı tespit edildi.Saha içi ve saha dışında Fransız kulübünün yaşadığı bu süreç sarı-lacivertliler için adeta bir fırsat doğurdu. Ardından Comolli, transferi bitirdi ve satın alma opsiyonuyla kiralandı.
 
Fenerbahçe, böylelikle iyi bir orta saha oyuncusunu uygun şartlarda kadrosuna katarken, Lille de yeni sistemine geçiş yapararak oyuncuyu kaybetmedi. Daha da önemlisi bilanço olarak da bu transferden kazançlı çıkarak federasyonun kriterlerine uygun hareket etti.

YORUMLAR 9
  • İsa 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki bu hafta Fener üç puan aldı, sanırsınki Real Madridi yendi, Sıradan bir takım olan Konyasporu zorla 1-0 yendi göklere çıkarmak için bahane arıyorsunuz.
    Cevapla
  • dadas25 5 yıl önce Şikayet Et
    kardes fb yapilanma surecinde ve bu donemi kayipsiz atlatmali...medyada en cok elestirilen takim fb sen iyimisin...
    Cevapla
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    he he. iy oyuncu o fiyata olmaz bir. iyi olsa takımı önce onu bırakmaz iki. türkiyeye gelen futbolcuların yüzde doksanı inişteki futbolculardır. hala kandırıyoruz kendimizi. adamın oynadığı takım ingiltere 2. ligine gitmiş 1 takım bile almaya çalışmamış adamı kahraman yaptık.
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    bir tek benmi bisey gòremedim bu adamda...
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    evet
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen sen herhalde futbol bilmiyorsun
    Cevapla
  • kosovalı 5 yıl önce Şikayet Et
    lilden 4 3 3 sisteminde oynayamaz diye yollanan bir adami 4 3 3 oynatacak diye alinan cocunun takimina almak nasil bir planlamadir anlayamadik
    Cevapla
  • DADAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam sadece bir maç oynadı, bu kadar şişirmeye gerek yok. Bizim basın nedense fener şakşakçısı. Gs nin galibiyeti ve futbolcuları tek kare yokken fenerin belli olmayan bir topçusu şişiriliyor. devam edin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle