Comolli'den transfer açıklaması: Görüşüyoruz

Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, İsviçre kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Comolli'den transfer açıklaması: Görüşüyoruz
Comolli'den transfer açıklaması: Görüşüyoruz
GİRİŞ 17.07.2018 15:30 GÜNCELLEME 17.07.2018 15:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin sportif direktörü Damien Comolli, sarı-lacivertli takımın kamp yaptığı Lozan'da basın toplantısı düzenledi.

"100'DEN FAZLA OYUNCU İZLİYORUZ"

 

 

Fenerbahçe'deki transfer çalışmaları ve yeni yapılanma hakkında değerlendirmelerde bulunan Comolli, "Birçok oyuncuyu takip ettik, etmeye de devam ediyoruz. 100'den fazla oyuncuyu izlemeye, durumlarını analiz etmeye devam ediyoruz. Sadece şu an için değil bundan sonrası için de çalışıyoruz. Ferdi transferinde Cocu'nun rolü belirleyici oldu" dedi.

"UYGUN İSİMLERLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Transfer görüşmesi yaptıkları oyuncuların Cocu'nun oyun sistemine uygun isimler olduğunu vurgulayan Comolli, "Gelen oyuncu hemen adapte olacak, sistemin bir parçası olacak diyemem. Uyum süreci ile ilgili her zaman soru işaretleri mevcuttur. Görüştüğümüz ve transferini düşündüğümüz oyuncular, Cocu'nun oyun tarzına uygun isimler. Gelir ve burada gelişir gibi düşüncemiz yok. Cocu'nun oyununa uygun isimlerle görüşüyoruz. Onun özelliklerine uymayacak oyuncu alma düşüncemiz kesinlikle yok. İdmanlarda oynamak istediğimiz oyuncuları görüyorsunuz, bu oyuna uygun oyuncularla diyalog halindeyiz." açıklamasını yaptı.

"ÖNÜMÜZDE BİR LİMİT VAR"

Fenerbahçe'nin UEFA ile yaptığı anlaşmadan dolayı zor bir durumda olduğunu ve elinin kolunun bağlandığını ifade eden Comoll, "UEFA ile devam eden bir yıllık anlaşmamız var, FFP'den dolayı bir kısıtlamamız var. Dünyanın bütün paraları bile önünüzde olsa bu parayı harcayamazsınız, önümüzde bir limit var ve biz de buna göre devam etmek zorundayız. UEFA ile sürekli görüşüyoruz ve emin olmak istiyoruz. Transferde doğru adımımı atıyoruz, kurallara uyuyor mu? Önümüze koyulan sınırlamalar kulüp olarak bizim başa çıkmamızı çok zorlaştıran kısıtlamalar. 24 Temmuz'da başkanımız Ali Koç FBTV'ye çıkacak ve finansal konular ile alakalı bir konuşma yapacak. Başkanımız burada UEFA ile durumu ve finansal konuları açıklayacak ve camiamızı bilgilendirecek" şeklinde konuştu.

"PEŞİNDE OLDUĞUMUZ OYUNCULAR ÇOK İYİ OYUNCULAR"

Transfer etmek istedikleri oyuncuların çok iyi oyuncular olduğunu ifade eden Comolli, "Peşinde olduğumuz oyuncular çok iyi oyuncular. Bu oyuncular için Türkiye'den kulüpler de var, başka kulüpler de var. Bu durum bizim için hem iyi hem de kötü. Demek ki takip ettiğimiz oyuncular pazar değeri yüksek ve kaliteli oyuncular. Şu ana kadar üç tane yetenekli oyuncu getirdik. Avrupa'nın da en yetenekli futbolcularından birini getirdik. Hiç oyuncu transfer etmedik gibi bir durum söz konusu değil. Transfer dönemi bugün kapansa ilk günden bu güne daha iyi durumdayız. Başkanımızın seçim döneminde yaptığı açıklamalara paralel olarak devam ediyoruz. Yetenekli genç oyuncuları Fenerbahçe'ye kazandırmanın da çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

YORUMLAR 4
  • ümit-korku 5 yıl önce Şikayet Et
    sen görüşe dur 2. vardar ovası vakası yakındır
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    futbolcuyu izlemek için biraz erken değil mi. anlaşıldı bunlardan cok ümitli olmamak gerekir.
    Cevapla
  • musaa 5 yıl önce Şikayet Et
    görüşüyorsunuz da lig başladı olm ne zaman alacan adami ne zaman takıma adapte olacak
    Cevapla
  • DEMEZEMEZEMZEM 5 yıl önce Şikayet Et
    benden tam destek.
    Cevapla