Tahkim'den Fenerbahçe'ye ret!

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, PFDK'nın Fenerbahçe'ye verdiği 3 resmi maçı seyircisiz oynama ve 1 milyon TL'lik cezasına itirazını reddetti.

Tahkim'den Fenerbahçe'ye ret!
Tahkim'den Fenerbahçe'ye ret!
GİRİŞ 03.05.2018 16:17 GÜNCELLEME 03.05.2018 16:17

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, yarıda kalan kupa derbisi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Fenerbahçe'ye verdiği 3 maç men ve 1 milyon TL'lik para cezasını onadı. TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, ""Fenerbahçe'nin yarıda kalan A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 52/2. maddesi uyarınca 3 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 1.000.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oy çokluğu ile karar verilmiştir" denildi. 

Tahkim Fenerbahçe'ye merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle verilen 65 bin TL'lik para cezasıyla, rakip takım görevlisine saldırıları nedeniyle Fenerbahçe görevlileri Ali Bozan'ın 45  ve Gökhan Uyanık'a 90 günlük hak mahrumiyetlerini de onadı. 

Tahkim ayrıca Galatasaray yöneticisi Burak Elmas'ın 60 gün hak ve 40 bin TL'lik para cezalarını da onadı.