Kocaman: Sistemime en uygun isim o!

Teknik Direktör Aykut Kocaman mücadeleci yapısı, yaratıcılığı, oyunun iki yönünde de olmasıyla Giuliano'nun daha farklı bir tarzda oynadığını, sisteme en uygun isim olduğunu düşünüyor.

Kocaman: Sistemime en uygun isim o!
Kocaman: Sistemime en uygun isim o!
GİRİŞ 07.04.2018 11:13 GÜNCELLEME 07.04.2018 11:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bu sezonun en faydalı transferi olarak şimdiden rüştünü ispatlayan Giuliano, Aykut Kocaman'ın da en sevdiği futbolcuların başında geliyor. 

Tecrübeli futbolcunun oyun yapısı, tarzı, saha içi ve saha dışındaki profesyonel tavırları ile kişiliği teknik direktör Kocaman ve ekibinin takdirini topluyor.

Ancak esas nokta, Aykut Kocaman'ın futbol stiline uymasıyla ortaya çıkıyor. Kocaman'ın sahaya koyduğu 4-4-1-1 taktiğinde Giuliano kilit noktada bulunuyor.Brezilyalı yıldız, yardımcı forvet, oyun kurucu, ofansif orta saha ve çift yönlü orta saha rollerini aynı anda yerine getiriyor. Geldiği günden bu yana hem yaşı hem de ülkesi nedeniyle vatandaşı ve Fenerbahçe'nin unutulmaz yıldızı Alex de Souza ile anılan Giuliano, aslında farklı bir rolde duruyor.

Aykut Kocaman'ın görüşüne göre de mücadeleci yapısı, yaratıcılığı, oyunun iki yönünde de olmasıyla Giuliano daha farklı bir tarzda oynuyor. 2012-13 sezonunda Cristian Baroni'yi benzer bir yapıda kullanmaya çalışan ancak Giuliano'dan daha farklı olduğu için aynı verimliliği yakalayamayan sarı-lacivertli teknik adam, bu sezon aradığı ismi buldu. 

Aykut Kocaman'ın sisteminde en çok istediği futbolcu olarak gösterdiği Giuliano'nun kısa sürede kendi hikayesini yazması da yüzleri güldürüyor.Şu anda kadar ligde 24 maçta 13 gol 2 asistle üretken bir yapıda olan 28 yaşındaki oyuncu, başarısı ve istikrarsızlığı ile dikkat çekiyor. Aykut Kocaman ayrıca hırsı, takım arkadaşlarıyla olan sağlıklı iletişimi ve takıma adanmışlığıyla Brezilyalı öğrencisini her fırsatta örnek gösterip, saygı duyuyor.

Sakatlık örneği

Aykut Kocaman'ın Giuliano konusunda en çok hoşuna giden durum 18. haftadaki Göztepe maçında oldu. Göztepe karşılaşmasında omzundan sakatlanan ve ciddi bir sakatlığın eşiğine gelen Brezilyalı, buna karşın hiç pes etmedi. Tam mesai ile hem tedavisini olan hem de çalışmalarını yürüten Giuliano, beklenen kısa sürede takıma katıldı. 20 günde sahaya çıkan Giuliano, Aykut Kocaman'ı şaşırttı ve takdirini aldı.

YORUMLAR 4
  • aalperen 5 yıl önce Şikayet Et
    biri bu adama artık konyayı değil fb yi çalıştırdığını hatırlatsın... büyük takımın bir tane sistemi olmaz
    Cevapla
  • del toro 5 yıl önce Şikayet Et
    Aykut'un bir sistemi varmış ilk kez duydum... Bozuk saat misali... Aziz ve sen gitmedikçe Fenere huzur yok...
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    FB Messi'yi getirsin bu Aykut onu hased eder oynatmaz. O'nun tek sistemi ondan başkasının FB'de popüler olmaması.Hangi oyuncu öne çıkarsa Aykut onu siler, yıpratır, devre dışı bırakır. Aziz Yıldırım da, Aykut Kocaman da FB'nin yakasından düşsünler artık.
    Cevapla
  • Md1983 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin ki Aykut kocaman fenerin yakasindan düşsün
    Cevapla