Fenerbahçe, UEFA'yla masaya oturdu!

Sarı-Lacivertli yöneticiler İsviçre'ye giderek, Finansal Fair Play anlaşması kapsamında kritik görüşmelerde bulundu.

Fenerbahçe, UEFA'yla masaya oturdu!
Fenerbahçe, UEFA'yla masaya oturdu!
GİRİŞ 09.03.2018 10:07 GÜNCELLEME 09.03.2018 10:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Anlaşmanın imzalandığı Mayıs 2016’da 3,2 lira olan euro kurunun şu an 4,7 lirayı aşması nedeniyle sıkıntı yaşayan sarı-lacivertliler, UEFA’dan sorunun çözümüne yönelik olumlu mesajlar aldı. Acıbadem ile yapılan yeni ve uzun süreli forma sponsorluk anlaşması da sunulan dosyaya ek gelir olarak yazıldı.

Fenerbahçe Yönetimi dün İsviçre’ye giderek UEFA’ya sürpriz bir çıkarma yaptı. Sarı-lacivertliler bilindiği gibi UEFA ile imzalanan Finansal Fair Play anlaşması çerçevesinde zararını 30 milyon eurodan başlamak üzere kademeli olarak indirmek zorunda bulunuyor.

Bu sezon sonunda zararını 10 milyon euroya düşürmesi gereken sarı-lacivertliler kur farkından dolayı birçok kulüp gibi sıkıntılar yaşıyor. UEFA ile anlaşmanın imzalandığı tarihteki kur ile bugünkü kur arasında ciddi bir fark söz konusu. Anlaşmanın imzalandığı Mayıs 2016’da 3,2 lira olan euro kuru şu an ise 4,7’yi aşmış durumda. 

Anlaşma imzalanırken kurun olası artışı da hesaplanmış ve buna göre önlemler alınmıştı. Ancak bu kadar yüksek artış beklenmiyordu. Henüz 2 seneyi bulmadan kurda yaşanan olağanüstü artış doğal olarak sarı-lacivertlileri sıkıntıya soktu. Bu konuyla ilgili yapılan ön görüşmelerde UEFA, bu sıkıntının çözülmesine sıcak baktı.

Bunun üzerine de Asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve Ozan Balaban dün UEFA’ya çıkarma yaparak yetkililere bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumda gelirlerin Türk lirası, giderlerin euro olması sebebiyle yaşanan sıkıntı detaylı şekilde anlatıldı.
Yönetimin dünkü buluşmada en önemli kozu ise Acıbadem ile yapılan sponsorluk anlaşması oldu. Sarı-lacivertli futbol takımının daha önce forma göğüs reklamı bulunmuyordu. Acıbadem ile yapılan uzun süreli bu anlaşma ile kulüp mali olarak rahatladığı gibi UEFA’ya sunulan dosyaya bu ek gelir yazıldı. Forma göğüs reklamı için yapılan uzun vadeli anlaşmadan elde edilecek gelir sunumun önemli parçalarından biri oldu.

YORUMLAR 3
  • Bayram Karaahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe şike yaptığı için UEFA dan milyarlarca Euro alacaktı! Aldılarda bize söylemedilermi? Şimdi UEFA hangi hakla hesap soruyor?
    Cevapla
  • Çankırılı 6 yıl önce Şikayet Et
    Dun gs nin ts nin haberleri vardi hicbiri haber olmadi ama Fenerbahçe oluncs hemen manset olsun iste tarafli basin boyle bisey nerden Fenerbahçeyi vurabiliriz nerden yaralayabiliriz
    Cevapla
  • Sombey54 6 yıl önce Şikayet Et
    Aziz yildirim cok yaşa. Yaptığı harika transferlerle takımı ne hale getirdi.
    Cevapla