Kocaman'dan derbi sonunda olay sözler!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş'a mağlup oldukları derbi maçın ardından açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 25.02.2018 22:18 GÜNCELLEME 26.02.2018 08:58
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Oyunla ilgili sıkıntılar yaşadıklarına vurgu yapan Aykut Kocaman, "İkinci yarı hemen başında yine çok erken bir gol, bu kez Beşiktaş adına. İlk yarıda olumsuza yönelen hali, tam tersi arttıran bir durum oldu. 1-1'den sonra Beşiktaş'a gitti oyun. Topu çok hızlandırdılar, karşılık veremedik. İkinci golün geleceği belliydi. Gary Medel çok zor bir top kurtardı, öne geçebilirdik. Anlık durumlardan faydalanabilirdik. Beşiktaş kendi doğru oyununu uygulama şansı buldu. Gözüken şuydu, oyuncularla da konuştum, tabii ki mağlubiyet ihtimal dahilinde bir deplasman, burası demoralize etmedi ama bu seviyede, zaman zaman gereğinden fazla baskının olduğu, hakemin de buna yol verdiği durum olmasına rağmen bunu hakem eleştirisi olarak söylemiyorum, hatalar yapmamalıydık. Bu tip acemi hataları, bu seviyedeki oyuncularımız yapmamalıydı. Bu maçı kafamızdan atarak, Akhisarspor maçıyla yeni bir seriye başlamalıyız." diye konuştu.

"FERNANDAO'NUN GOLÜ OFSAYTMIŞ"

 

Fernandao'nun attığı gol hakkında konuşan Aykut Kocaman, "Bizim attığımız gol de ofsaytmış, biraz önce gördük." dedi.

CÜNEYT ÇAKIR İÇİN KOCAMAN'IN AÇIKLAMASI

Cüneyt Çakır'ın hafta boyunca oluşan gergin ortamdan etkilendiğini söyleyen Aykut Kocaman, "Bizim golümüz ofsayt bu maça etki etti, ikinci ve üçüncü golde de faul, bu da etki etti. Hafta boyunca, içinde benimde bulunduğum kişiler tarafından bir sürü gerginlikten sonra hakemden nötr maç yönetmesini beklemek insafsızlık olur. Art niyet yoktu, hataların hepsi, insani, mesleki ve ortamın yarattığı hatalardı. Beşiktaş maçı kazanmayı hak etti, bunu bir tarafa koyalım. Bilek güreşini Beşiktaş kazandı." dedi.

VOLKAN DEMİREL NEDEN YEDEK KALDI?

Volkan Demirel'i yedek bırakma kararını açıklayan Aykut Kocaman, "Maçta olabilecek şeyleri hesapladığımda Kameni'nin daha doğru tercih olacağını düşündüğüm. Maça bakıldığı zaman, Kameni'nin maça etki eden olumsuz bir durumu yoktu." görüşünü dile getirdi.

"PFDK'YA NEDEN SEVK EDİLDİĞİMİ ANLAMADIM"

Derbi öncesi açıklamaları nedeniyle PFDK'ya sevk edilmesi hakkında konuşan Aykut Kocaman, "PFDK'ya neden sevk edildiğimi anlamadım. Zaman zaman hatalar yapıyoruz ve o zaman özür diliyorum. Hata yaptığım zaman, bunu söylüyorum. Bizim toplumumuza uygun olmamasına rağmen özür diliyorum. Hatasızlar toplumuyuz biz, kimse hata yapmıyor. Benim gibi insanlar azınlıkta. Söylediklerim suç unsuru yok, dediklerimin arkasındayım. TFF bu insanlar ne söylüyor diye düşünmeli, sopa göstermemeli." dedi.

KOCAMAN'DAN TFF'YE FİKSTÜR TEPKİSİ

Perşembe Beşiktaş ile oynadıktan sonra pazar günü Akhisarspor ile oynayacak olmaları hakkında maç programına tepki gösteren Kocaman, "Galatasaray, Cuma-Salı oynuyor. Beşiktaş, Pazar oynadı, perşembe oynayacak, Pazartesi oynayacak. Akhisarspor benzer şekilde. Bir tek kupa ve lig oynayan takımlardan biz üçüncü gün oynayacağız. Beşiktaş ile pazar oynadık, çarşamba oynayalım bir daha? Ya da biz de Pazartesi lig maçı oynayalım. Ben de bunu soruyorum, neden böyle? Şimdi bunu sorduk diye, bir daha mı PFDK'lık olacağız. Bir günle batmayacağız, zorunlu olsa bir şey demem. Ama burada bir keyfiyet var, bu da Fenerbahçe'nin aleyhine. Şöyle mi acaba, 'Beşiktaş çok maç oynadı, pazartesi oynatalım' buysa tamam." şeklinde konuştu.

"FİKRET ORMAN'IN AÇIKLAMALARI ÇOK AYIP"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın "Aykut Kocaman, 'Beşiktaş'ın ölüm kalım maçı' diyor. Sana ne oluyor, sen kimsin? Beşiktaş bir maçla neden ölsün?" sözlerine gönderme yapan Kocaman, "Bizim için ölüm maçı mı diyeyim, hayati bir maç mı diyeyim, kırılma maçı mı diyeyim bilemiyorum ama Akhisarspor maçı önemli bir maç olacak. Ölüm kalım diye bir şey ağzımdan çıkmadı. Başkanın böyle konuşması ve 'Sana mı kalmış?' demesi ayıp. Beşiktaş da Galatasaray da Fenerbahçe de bana kalmış, ben bir Türk antrenörüm. Bunu söyleyebilirim. Bilmeden yapılan bu dil yanlış, başkan bile olsa yanlış. Ölüm kalım hoş değil ama bunu maç için söylüyoruz. Beşiktaş'ı kim öldürebilir? 100 yıllık kulüp, insanları aslanların önüne atarak yenmesini izlemek doğru değil." açıklamasını yaptı.

AYKUT KOCAMAN'DAN ŞENOL GÜNEŞ SÖZLERİ

Şenol Güneş ile maç başında kol kola görüntüsü vermesi hakkında sorulan soruya yanıt veren Aykut Kocaman, "Teknik adamlar, futbolcular arasında asla sorun olmaz. Dışarıdan müdahaleleri hissetiğimiz an kimya bozuluyor. Futbol dünyası içerisindeki insanlar olarak kalırsak sorun olmaz. Medya da krizden besleniyor. Şenol Hoca ile kişisel sorunum yok. Maçtan sonra gittim ve tebrik ettim. her zaman yaptığım gibi. Herkesten benim gibi davranmalarını beklemiyorum ama herkes skordan bağımsız davranış sergilerse daha güzel olur diye düşünüyorum." dedi.

YORUMLAR 89
  • reco 6 yıl önce Şikayet Et
    gol sevinçinden de bahset bjk ta olsa herkes sikayet ederdi ceza gelirdi
    Cevapla
  • Kosovalı 6 yıl önce Şikayet Et
    sen gel günlerce ALGI YAP. Sonra gel BEŞİKTAŞa ezil. Yazık sana aykut koca yazık. kendi işine bak önce.
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer biraz onurun,biraz gururun varsa bugün istifa edersin.
    Cevapla
  • Ashab 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına babanı da al git aziz babanı yeter bizi rezil ettiğiniz
    Cevapla
  • ADANALI 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne rezilliği arkadaş daha düne kadar 15 maç yenilmezlik serisiyle gelirken tık yoktu sizde. Nankörlüğü bırakın şu ucuz takımı ancak Aykut hoca gibi bir adam bu kadar iyi konuma getirebilirdi.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Hatirla.kanirta kanirta yendik demek bizim toplumumuza uyuyomu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle