Yok artık Valbuena! Sadece 27 dakikada...

Mathieu Valbuena, Trabzonspor deplasmanında son 27 dakika forma giymesine rağmen rakamlara bakıldığında maçın en çok öne çıkan ismi oldu.

Yok artık Valbuena! Sadece 27 dakikada...
Yok artık Valbuena! Sadece 27 dakikada...
GİRİŞ 30.01.2018 10:14 GÜNCELLEME 30.01.2018 10:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de Mathieu Valbuena konusu, en çok tartışılan gündemlerden biri olarak öne çıkıyor. Trabzonspor deplasmanında Giuliano'nun yokluğunda ilk 11'de olması beklenen ancak sürpriz bir şekilde yine yedek oturan Fransız futbolcu, 63. dakikada oyuna girip kendini hissettirdi. Valbuena sadece 27 dakika sahada kalmasına karşın maçın en çok öne çıkanlarından biri olmayı başardı.

Takım 1-0 mağlupken bir nevi kurtarıcı rolüyle sahaya sürülen Fransız yıldız, ortaya koyduğu performansla da farkını gösterdi. İstatistiklere de direkt yansıyan bu katkıda Valbuena, tek başına 4 net gol girişiminin başrolündeydi. Sarı-lacivertliler, tecrübeli futbolcunun öncülüğünde 4 net pozisyon yakaladı.

Ayrıca ilk 63 dakikada 4 gol girişimi olan takım, Valbuena ile beraber de 5 gol girişimi buldu ve 1 gol attı. Josef de Souza'nın golünde de asisti yapan 32 yaşındaki oyuncu, gol bölgelerine toplamda 3 başarılı orta gönderdi, 2 kez de şut denedi.

Performansıyla maçın gidişatını değiştiren Mathieu Valbuena, saha dışındaki tutumuyla da hep öne çıkıyor. Yedek kalmasına karşın oyundan hiç kopmayan başarılı yıldız, oyuna sonradan girdiği tüm maçlarda etkisini belli ediyor.

Giuliano'yu geçti

Öte yandan Valbuena, yedek kalmasına rağmen Giuliano'yu bile gol katkısında geçmeyi başardı. Ligde son 8 maçının 7'sinde sonradan oyuna giren deneyimli isim, 5 gol 7 asistle doğrudan 12 gole katkı sundu, 8 gol 1 asistle 9 gole yardım eden Giuliano'yu geçerek takımın en yararlısı oldu.

Farklı bir profil

Mathieu Valbuena'nın Fenerbahçe'deki rolü sadece saha içiyle de sınırlı kalmıyor. Fransız futbolcu hem saha içi hem de saha dışında farklı bir profil çiziyor.

Futbolu ciddi anlamda seven Valbuena, iş disiplini, oyuna olan tutkusu ve takıma karşı saygısıyla öne çıkıyor. 32 yaşındaki futbolcu, Samandıra'da her zaman antrenmanlara ilk gelen isimlerden biri oluyor, organizasyonlarda hep profesyonelce davranıyor, sorumluluk almaktan kaçmıyor.

Ayrıca takım stada gittiği zamanlarda da ilk giriş anından son ana kadar hep oyuna konsantre olarak farklı bir görünü ortaya koyuyor.

YORUMLAR 5
  • Efe 6 yıl önce Şikayet Et
    Arı gibi çalışıyor. Adamda hile yok. Neyi varsa sahada ortaya koyuyor. Bir takımda Valbuena karekterinde 3 topçu olsun direk şampiyonluğa oynar.
    Cevapla
  • muslum 6 yıl önce Şikayet Et
    alex 2 vakasi olucak bu
    Cevapla
  • adali 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adam varken ozanı oynaşıyorlardı ve 10 kişi mücadele ediyorlardi
    Cevapla
  • spolat 6 yıl önce Şikayet Et
    bunları birde aykut hoca görse
    Cevapla
  • Körfezli 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıldız düşmanı Aykut efendi
    Cevapla