Kocaman'dan itiraf! 'Kırıcı, örseleyici oldu'

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında 2-0 yendikleri İstanbulspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Kocaman'dan itiraf! 'Kırıcı, örseleyici oldu'
Kocaman'dan itiraf! 'Kırıcı, örseleyici oldu'
GİRİŞ 27.12.2017 23:22 GÜNCELLEME 27.12.2017 23:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbulspor'un çok iyi mücadele ettiğini belirten Aykut Kocaman, ''Olağanüstü bir enerji vardı rakibimizde. Önce tebrik edelim. Bir futbol adamı olarak, böyle yapılanmış takımları görmek son derece mutluluk verici. Oyuncular çok genç ancak hemen hemen yaptıkları her şey bir plan doğrultusunda. Umutsuz gibi gözüken futbolumuzda umut çiçekleri gibi gözüküyor. Neden zorlandık? Çok belliydi zorlanacağımız. 121 kilometre koşmuş bir takım var. Aldıkları her topları da doğru kullanarak bizi koşturmaya çalıştılar. Böyle bir takıma karşı golü de bulamazsanız rakibinizin enerjisi artar, oyun içinde kalır. Esas problem buydu.'' dedi.

''KIRICI MAĞLUBİYETLER YAŞADIK''

2017 yılını değerlendiren Kocaman, bazı yenilgilerin çok kırıcı olduğunu söyledi ve ''İnişler çıkışlar oldu. Sert inişler ve çıkışlardı. Başlarken ki durumda beklentilerin çok ötesinde bir olumsuzluk vardı. Ancak bir adım geç kaldık öne doğru hamle yapabilmek için. Özellikle Vardar maçı çok kırıcı bir maçtı. Ben dahil hepimiz için çok kırıcı oldu. Başakşehir maçı da çok kırıcı oldu. Son dakikada yediğimiz golle kaybettiğimiz bir maç oldu. Kayserispor maçı da çok kırıcı, örseleyici oldu. 4-1 bitecek maç 3-3 bitti. Son maçta Valbuena'nın kafası gol olsa lider de bitirebilirdik. %100 gibi gözükmüyorduk bugün, %90 gibi gözüküyorduk. Futbolda büyük bir farktır bu. Esas amacımız, kırılgan hali netleştirmek. Güçlü, disiplinli, pozisyona saygılı oyunumuz, bugünkü galibiyette de önemli rol oynadı. Saha içinde bir adım öteye götürme şansına sahibiz. Bunu da yapabilecek güce sahibiz gibi gözüküyor'' şeklinde konuştu.

''YERLİ TRANSFERİ KOLAY DEĞİL''

Devre arası transfer dönemi hakkında da açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, ''Teklifler gelirse, o teklifleri değerlendirmek lazım. Benim bildiğime göre oyuncularıma gelmiş bir teklif yok. Taraftarımızla birlikte bir bütünüz. Ana amacımız başarılı olmak. Kulübü istenilen yere götürmeye çalışmak. Bir de gerçekler var. Bazen de gerçek üstü durumlar yaşanıyor. Bu nedenlere girmiyorum. Kimseyi suçlama derdinde değilim. Yaşadığımız günlerle ilgili bir gerçek var. 15 tane yabancı futbolcumuz var, 14'ünü yazabiliyoruz. Yerli transfer kolay gözükmüyor, yabancı daha mümkün. Yabancı listesinden transfer yapabilmemiz için futbolcu çıkarmamız gerekiyor. Böyle bir şey kolay değil. Bunun da bir maliyeti var. Bir durum değerlendirmesi hepimiz yapabilsek, işleri çözmek daha kolay olacak. Futbolcuları göndermek kolay olmuyor. Eksiklerimizi yönetimle paylaşıyoruz, esas transfer doğru antrenman yapmak, oyuncuları daha iyi oynatmak, yerlerinde oynatmak, motive etmek'' sözlerini kullandı.

Kocaman, son olarak yeni yıldan beklentilerini ''Yeni yıldan istediğimiz en önemli şey barış ve onun getireceği huzur'' sözleriyle açıkladı.

YORUMLAR 9
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Aykut hocada ayni fb yazarlarida yok son saniye golleri olmasaydi gs karabuke son dakika atmasaydi biz kayseriden son dakika yemeseydik ordan iki puan koy oradan iki puan sil. Boyle yorummu olur bu yorumlari tudor yapsaydi adami yerden yere vururlardi buradan anliyorum ki fenerbahcenin medyasi cok guclu adamlar futbol yorum programi yapiyorlar gurcan bilgic ilker yagcioglu bide erman hoca programa bak ne kadar tarafsiz ilkerde oyle yapiyor ordan 2 al ordan 5 sil hop ilk yari fenerbahce liderdi yorumculardaki futbol anlayisina bak
    Cevapla
  • Haldun 6 yıl önce Şikayet Et
    Aykut Kocaman, Bu ilkel futbola daha ne kadar dayanmak zorundayız?
    Cevapla
  • OSMANLI 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle futbolla puan almak ve bu adamın hala başta kalması kadar kırıcı bir şey yok fenerliler için.İnsan kendi takımının gol yemesini istermi bu gitsin diye.İSTER....BÖYLE FUTBOL OYNAYACAĞIMIZA,YENİLSEK DAHA İYİ.ZATEN TESADÜFEN BİRİ ÇIKMAYINCA ONU DA YAŞIYORUZ.
    Cevapla
  • Ha adi yaaaa 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadisi yaaaaa
    Cevapla
  • rizeli 6 yıl önce Şikayet Et
    hocam fb,nin oyununu hiç beğenmedim,istifa etmeyi düşünmüyormusunuz.
    Cevapla
  • Knl 6 yıl önce Şikayet Et
    Çık dışarı cikk
    Cevapla
  • Aykut Kocaman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilmiyorum karasizim. istifa etsemmi ki ki ki ki acaba ???
    Cevapla
  • Aykut 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • aykut hocan 6 yıl önce Şikayet Et
    cevap veriyorum yokk düşünmüyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle