Volkan Demirel, G.Saraylı yıldıza sahip çıktı!

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, NTV Spor'dan Ercan Taner'in sorularını yanıtladı.

Volkan Demirel, G.Saraylı yıldıza sahip çıktı!
Volkan Demirel, G.Saraylı yıldıza sahip çıktı!
GİRİŞ 06.12.2017 21:13 GÜNCELLEME 06.12.2017 21:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İşte Volkan Demirel'in yaptığı o açıklamalar...

"OSMANLISPOR MAÇINDAN SONRA KONUŞTUK..."

Birbirimizi tanımıyorduk, bazı şeyler oturmamıştı. Takım olmak için zamana ihtiyaç vardır. Birbirimizi tanımıyorduk ve birbirimizden uzaktık. Osmanlıspor maçı sonrası bir toplantımız oldu ve neyi yanlış yaptığımızı osyunma odasında futbolcular olarak konuştuk. Ben de 15 yıllık tecrübemden dolayı bildikleri aktardım. Milli Takım arası vardı ve sonra döndüğümüzde bambaşka bir ortam vardı. Yetenekli oyuncularız, henüz başarı yakalamadık ama her geçen hafta bir seviye daha üste çıkıyoruz. Fenerbahçe'nin uzun yıllardır böyle top oynamadığı söylenir, bu sene ki en büyük avantaj Aykut Kocaman'ın başımızda olması. Aykut Kocaman ile yönetim arasındaki konulara girmedik, onu takımın başında görünce çok sevindik. Aykut hocanın neler yapabileceğini iyi biliyorum, buralara geleceğimizi az çok tahmin ediyorum. Osmanlıspor maçından sonra birliktelik artınca, takımın farkı ortaya çıktı.

"SEZON BAŞINDA HATALAR YAPTIM"

Sezon başında hatalar yaptım. Ben her maç sonrası kendimi tekrar izlerim. Göztepe ve Trabzonspor maçlarında özgüven kaynaklı bireysel hatalar yaptım. Bunu formla endeksleyemem. Hocam, beni dinlendirme kararı aldı. Ben hiçbir şey söylemedim. Bana forma geleceğini biliyordum, her futbolcu tekrar bir şans bulur, bu böyledir. Takımın çıkışı ile birlikte benim de iyi futbolum, hep birlikte iyi bir hava yakaladık.

"HALI SAHADA BİLE KİMSE KALEYE GEÇMEK İSTEMEZ"

Kaleciler yalnız adamlardır. Halı sahada bile insanlar kaleye geçmek istemez. Futbolda en zor iş kaleciliktir. Sizin hatanızı kimse kapatamaz. Geçen hafta maç 4-2 bitti ben üzüldüm, kimse üzülmez ama ben üzüldüm. Sevdiğim mesleği yapıyorum ve kendimi şanslı hissediyorum.

"EL KALDIRDIM VE KALEYE GEÇTİM"

Futbola forvet olarak başladım, hayat bizi buralara getirdi. Kaleci gelmedi, kaleye kim geçer diye sorular olurken kaleye geçtim. El kaldırdım ve kaleye geçtim. Sonra buralara kadar geldik.

"MİLLİ TAKIM'A ÇAĞIRILIRSAM GİDERİM VE OYNARIM"

Milli Takım'a çağrıldığım zaman her zaman görev almak isterim. Artık her zaman önümüze bakmalıyız. Ne zaman Milli Takım kapısı açılırsa, giderim. Biz Türk bayrağına sarılıp yatan insanlarız, ne zaman görev verilirse gider, oynarım.

"SİNİRLİ DEĞİLİM, RAKİP TARAFTARLARLA..."

Sinirli değilim çok fazla bulunduğu ortamı yaşayan insanım. Büyük camialarda sizden çok bekleniyor ve bunu yapmak için konsantre olmalıyız. Normalde çok sinirli değilim ama saha içerisinde konsantrasyondan dolayı sinirliyim. Bu biraz konsantrasyonla alakalı. Baskı bana her iyi gelir. Rakip taraftarlarla oynarım demem ama o taraftarı kendime çekerek takımın rahat olmasını sağlıyorum gibi geliyor bana. Ancak bunun içerisinde art niyet yok.

"BİLDİKLERİMİZİ GENÇLERE VE YABANCILARA ANLATIYORUZ"

Takımın ruh halinden, maça hazırlanışından her şeyi anlayabilirsiniz. Uzun süre büyük camialarda olan insanlar bunu anlar. İlk geldiğimizde biz de neyin ne olduğunu bilmiyorduk ama yaşadıkça öğrendik. Şimdi biz de genç arkadaşlara bildiklerimizi aktarıyoruz. Dilim döndüğüm kadarıyla gençlere ve yeni gelenlere bunları anlatıyorum. Kızdığım da oluyor ama bunu da söylüyorum.

"BUFFON SADECE ÇİZGİDE İYİ"

Buffon'un ayak anlamında iyi kaleci olduğunu düşünmüyorum. Buffon çizgi kalecisidir. Benim için efsane kaleci Buffon'dur. Onun dışında Manuel Neuer'i de beğenirim. Ceza sahası dışındaki müdahaleleri çok iyi.

MUSLERA, FABRİ, BETO VE ONUR İÇİN İTİRAFLAR

Fernando Muslera'yı çok beğeniyorum. Geçen haftaki performansından dolayı çok eleştiriliyor ama bunlar yanlış. Muslera, Galatasaray için çok şey yapmıştır. En zor zamanda çıkıp en iyi şekilde oynamıştır. kaleci son adam, orada elinden kaçıyor ve gol oluyor. Muslera, bu golü yedi diye kötü olmaz, ben de olmam. Fabri de iyi. Göztepe'nin kalecisi Beto da iyi. Ligin en formda kalecisi Beto. Onur Kıvrak ile de çalışma şansım oldu. Trabzon camiası zor bir camia. Onun da sırtında çok büyük yük var. Onur'un da iyi olduğunu düşünüyorum. Volkan Babacan ve Mert Günok ile de çalıştım, onlar da iyi. Yabancı kalecilere göre Türk kaleciler daha kapasiteli.

"14 YABANCI KURALI ÇOK FAZLA"

Yabancı kuralı gerektiği kadar olmalı. 14 futbolcunun kadroda olması yanlış. Bunu minimuma indirip, Türk çocuklarına güvenmeliyiz. Yabancı futbolcunun bu kadar sayıda dolanması nedeniyle Türk Milli Takımı sıkıntı çekiyor.

"İSTER GÖBEK ATTI, İSTER HALAY ÇEKTİ DİYE..."

Kasımpaşa maçında top çıkarken perdeleme yaptım ve bu çok konuşuldu. Bu hareketi herkes yapar. Orada benim için farklı ve olumsuz yorumlar yapıldı. Futbolda eğlenceli işler her zaman varım. İster göbek attı, ister halay çekti diye yorum yapın bunlara lafım olmaz. Ancak dalga geçti gibi yorumlar yapılıyor, bunlar doğru değil.

"TOPAL VE SOUZA, BANA GÜVEN VERİYOR"

Mehmet Topal ve Josef de Souza, Fenerbahçe için önemli isimler. Defansif oynandığımız söyleniyor ama hücum anlamında her şeyde en üst sıradayız. Mehmet ve Souza'nın oynaması bana kalede güven veriyor.

"ARGO KELİMELER KENDİMLE ALAKALI ŞEYLER"

Ağzımdan çıkan şeyler kendimle alakalı. Başkasıyla ilgili söylemiyorum. Sinirden, stresten ağızdan kötü şeyler çıkıyor. Bunu insanlar trafikte de yaşar. Hakeme ya da bir başkasına olmadığı sürece bunu insanlar abartmamalı.

"HAKEMLERE ÇOK YÜKLENİLİYOR"

Hakemlere çok yükleniliyor. Onların da üstüne gidilmemesi gerekiyor. Onlar da biraz düşünerek hareket etmeli. Frikik oldu ve yerinden kullanılmadı. Gidip hakeme bir şey söylemiyorsun, kart görüyorsun. Bu da beni kızdırıyor. Sonra gol oluyor ve benim de hakeme karışır bir bakış açım oluyor. Sahaya çıkarken hakemlerle gayet iyiyiz ama maç içerisinde onlar da baskıdan dolayı sıkıntıya düşüyor.

Maçtan sonra herkes sarılıyor ve evlerine gidiyor. Taraftarların da öyle olmasını isterim.

"VARDAR'A ELENDİK AMA..."

Sezonu erken açarsanız bu sizin form durumunuzu belirliyor. Vardar'a elendik ama çok üzüldük. Vardar'dan sonra gruplara kalsaydık, form durumumuz nasıl olurdu, bilmiyoruz. Biz kötü başladık, şimdi iyiyiz. Galatasaray iyi başladı, düşüşte. Ben kötü başlayarak yükselmeyi tercih ederim. Bizim takım adım adım ilerliyor ve herkesin mutlu olduğu Fenerbahçe var.

"PENALTILARDA SU İÇME HAREKETİM..."

Penaltılarda su içme olayını oyalama anlamında yapıyorum. Penaltıya gelen insanın köşesi bellidir. Atmadan önce bir keserim. O bakıyorsa, ben de bakarım. O çekmezse, gözümü ben de çekmem. Dışarıda da öyle, içeride de öyle.

"PEMBE RENGE ERKEK ADAMIN ALIŞMASI ZOR"

Kaleci forması olarak siyah tercih ederim, bana daha fazla güven veriyor. Gerçi bu sene giyemedim, hakemler de siyah forma giydiği için. Pembe renge erkek adamın alışması zor. Kaleciliğe olmaz, pembe giyen takımlar var. Palermo'ya yakışıyor. Kalecinin rengi ya siyahtır, ya mavidir, ne bileyim o tarz renkler işte. 

"SOSYAL MEDYAYI DİKKATE ALMAM"

Sosyal medya beni etkilemiyor. Sosyal medyayı dikkate almamk lazım. instagram'ı aktif olarak kullanıyorum orayı albüm olarak görüyorum.

"RESİM TOPLUYORUM, RESSAM AĞABEYLERİM VAR"

Müziği seviyorum, resim toplamayı seviyorum. Sanat camiasını seviyorum. Ressam ağabeylerim var, onlarla oturup sohbet etmeyi ve bir şeyler öğrenmeyi seviyorum. Yurt dışında müzelere henüz başlamadım. Futboldan sonra oraları gezeceğim. Ressam atölyelerine giderek onları takip ediyorum. Olayın detaylarını öğrenmeye çalışıyorum. Kitap çok nadir okurum, eşim kitap okur ve bana anlatır. Uçak seyahatlerinde film izlerim. Sinemaya çok gitmem, ancak çok övülen bir film olursa giderim.

YORUMLAR 4
  • otoserkan 6 yıl önce Şikayet Et
    ali bey çok döğrü söylediniz milleti kavga ettirip kendileri ticareti arttırıyort
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlari taraftarin onune atan medyadir her futbolcu kendi taraftari icin camiasi icin calisir maclardan once 30 dakikalik belgesel yapip o belgeseli savaş muzigi ile ballandirirsaniz kardesi kardese dusman edersiniz futboldaki siddetin en buyuk sebebi medya ve onlarin calistirdigi yorumculardir yoksa her hangi bir taraftar volkani ne kadar tanirki adama her macta kufur edecek kadar dusman olabilir yine diyorum bizim medyamiz iyi futbol ahlakli topcu istemiyor hep kaos olsun kavga olsun istiyor buda acikcasi spor programi izlememe sebepdir
    Cevapla
  • yabancı 6 yıl önce Şikayet Et
    volkan adamın dibisin
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medyayı dikkate almamk lazım düzeltin
    Cevapla