Terörist bu maçı bekliyordu! Kana bulayacaktı

Sabiha Gökçen'deki saldırının faili Şaban Baymaz’ın, Ülker Stadyumu’na yönelik saldırıyı Fenerbahçe-Sivasspor maçı için planladığını ama harekete geçemeden yakalandığı ortaya çıktı

GİRİŞ 26.11.2017 09:53 GÜNCELLEME 26.11.2017 10:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Baymaz’ın, Sabiha Gökçen Havalimanı saldırısında ise uzaktan kumandalı bir düzenek kullandığı tespit edildi.

Kadıköy’de trafik denetimi yapan İlce Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 28 Ekim günü şüpheli görülen bir kişiyi gözaltına almış, üzerinden sahte kimlik çıkan şüphelinin aranan Şaban Baymaz olduğu anlaşılmıştı.

Baymaz’ın parmak izini alan ekipler yapılan karşılaştırmada ilginç bir sonuca ulaştı. Baymaz’ın geçen yıl Sabiha Gökçen Havalimanı’na saldırı düzenleyen terörist olduğu anlaşıldı. 

Uzaktan kumandalı

Temizlik işçisi bir kadının hayatını kaybettiği bir kişinin yaralandığı o saldırı ile ilgili sorgulanan Baymaz, itiraf ettiği saldırıda kullandığı havanın yapısını ve yerini de anlattı. Baymaz’ın verdiği ifade doğrultusunda TEM ekiplerinin ormanlık alanda yaptıkları aramada saldırıda kullanılan havan bulundu. Havana, uzaktan kumanda ile ateşlenebilen otomatik düzenek takılı olduğu tespit edildi. Terör örgütünün uzaktan kumanda düzeneğini ilk kez kullandığı öğrenilirken, Baymaz’ın itirafı bununla da sınırlı kalmadı. TEM ekipleri, terör örgütü üyesinin verdiği bilgiler doğrultusunda üç ilde operasyon düzenledi. Batman, Mardin ve Mersin’de yapılan operasyonlarda ise 60 kilo patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla birlikte biri Suriyeli, 4 terörist yakalandı.

Ülker Stadyumu çevresinden çekilmiş fotoğraflar

TEM ekipleri Baymaz’ın telefonunu inceleyince, Ülker Stadyumu çevresinden çekilmiş fotoğraflar tespit etmişti. Teröristin ifadesinde, 2016’da Türkiye’yi yasa boğan Beşiktaş Vodafone Arena yakınında 38 kişinin can verdiği bombalı saldırının ikizini planladığı ortaya çıkmıştı. Baymaz’ın geçen hafta oynanan Fenerbahçe-Sivasspor maçını beklediği ancak harekete geçemeden yakalandığı öğrenildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 10
  • Levrok 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ugrasa ugrasa bitiremediz Fenerimi, yasa be.
    Cevapla
  • alper 6 yıl önce Şikayet Et
    fener ve sivas düşmanıyım ama can herşeyden önce gelir geçmiş olsun herkese
    Cevapla
  • mirbey 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu solucanların aldıkları oksijene yazık.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    İsimsizlerde de geçen hafta ki bölümde aynı saldırı olacaktı!!!!!
    Cevapla
  • ElliSekiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainleri hemen sallandıracaksın , idam biran önce gelmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle