Hooijdonk'tan Aziz Yıldırım'a sert sözler!

Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Van Hooijdonk, Galatasaray ile oynanacak derbiyi değerlendirdi.

Hooijdonk'tan Aziz Yıldırım'a sert sözler!
Hooijdonk'tan Aziz Yıldırım'a sert sözler!
GİRİŞ 22.10.2017 12:38 GÜNCELLEME 22.10.2017 12:38

Van Hooijdonk, Fenerbahçe'nin Ekim ayında lige havlu atamayacağını dile getirirken, Aziz Yıldırım hakkında da ilginç ifadeler kullandı.

Fenerbahçe'nin unutulmaz yıldızı Van Hooijdonk, derbiyi değerlendirdi. Hollandalı yıldıza göre, Fenerbahçe Türk Telekom'dan mutlaka puanla döner. Kazanamasa da kaybetmez. İşte Hooijdonk'un yorum ve analizleri...

"Aradan geçen zamana rağmen Türkiye'de unutulmamak hoşuma gidiyor. Türkiye anıları bende hep güzel kaldı. Bu zamana kadar ülkeye çok sayıda yabancı oyuncu gelmiştir. Ayakları yere basmadan kaybolanlar da oldu. Şunu anlatmaya çalışıyorum; Türkiye gerçekten zor bir lig ve orada tutunmak da kolay değil.

İSİM TRANSFER ETMEK SIKINTILI

Fenerbahçe'nin en çok sıkıntı yaşadığı konu isim transferle yönelmesinden kaynaklanıyor. Takım olgusu değil, isim üstüne gidildi. Bütün maçlar gibi bu derbi de her 2 takım için son derece önemli. Şu anda konumlarına bakılırsa Fenerbahçe'nin daha çok ihtiyacı var. Galatasaray puan olarak çok daha az kayıp yaşadı. Ekim ayında Fenerbahçe lige havlu atmak istemeyecektir. Bu yüzden de kazanma zorunluluğu oluştu.

80 BİN KİŞİLİK MAÇ UNUTULMAZ

Unutamadığım 3 derbi saymam gerekirse Olimpiyat Stadı'nda 2-2 biten maç diyebilirim. 80 bin kişinin önünde oynanan fantastik bir maçtı. Benim de golüm vardı. İkinci maç Mehmet Yozgatlı'nın son bölümde gol atıp Kadıköy'de 2-1 kazandığımız maçtı. Üçüncü olarak Luciano'nun gol attığı maçtı. Benim de veda maçım olmuştu. Tribünleri dolaşarak taraftarla bütünleşmek unutulmayacak anılardı. Hatta Galatasaray taraftarları bile beni alkışlamıştı. İnanılmaz bin andı."

BAŞKAN ÇOK KARIŞIYOR

Hooijdonk: Aykut Kocaman, Konyaspor'da kupa aldığı için mi geri çağrıldı? Başkan Aziz Yıldırım'ın takıma çok karıştığını görebiliyoruz!..

Van Hooijdonk, Başkan Aziz Yıldırım'ın takıma çok müdahil olduğunu söyledi, sert eleştiriler yaptı: "Biraz geriye gidildiğinde benim aklıma gelen soru, 'Kocaman madem başarılıydı neden gönderildi?' oldu. Konya ile kupa kazandığı için mi geri çağrıldı!

HERKES GÖREVİNİ YAPSIN

Burada Başkan'ın çok müdahil olduğunu görüyoruz. Herkes görevini yapmalı. Futbol direktörü getirirsiniz, hocayı belirler. Başarısız olursa gönderirsiniz. Teknik konularda sorumlu o olmalıdır. Ama Türkiye'de her şey tek kişiye bağlanıyor!"

VAN PERSİE ARAŞTIRILMALI

"Persie'nin ne gibi bir sakatlığı var bilemiyorum. Yıllardır ortada yok. Bunun nedeninin araştırılması gerekiyor bence."

2 iyi forvet yeter

"Hep arkandaki kişileri düşünürsen rahat olamazsın. Janssen-Soldado-Persie ve Fernandao bu konuda problem yaşıyor. Aslında 2 iyi hücumcu bir takıma yeterli olabilir."

BEŞİKTAŞ'IN BAŞARISI TESADÜF DEĞİL

Hollandalı yıldız, Beşiktaş'ın başarısını şöyle yorumladı:

"Türkiye'nin iki büyüğü, G.Saray ve F.Bahçe ise Beşiktaş sayı olarak 3. sıradadır. Ama son yıllarda Oğuzhan-Olcay-Gökhan Töre gibi isimlere yaptıkları yatırımın ve sabrın mükafatını alıyorlar. 2 yıl şampiyonluk, stadyumun ve taraftarların geldiği durum derken bunların hiçbiri tesadüf değil. Başarıya aç futbolcu şart."