Josef de Souza açık açık söyledi! "Misyonerim"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Josef de Souza, futbol kariyerinin ardından kendisini dine adayacağını söyledi.

Josef de Souza açık açık söyledi! "Misyonerim"
Josef de Souza açık açık söyledi! "Misyonerim"
GİRİŞ 15.10.2017 11:59 GÜNCELLEME 15.10.2017 11:59
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcu Josef de Souza, bir çok futbolcunun aksine aktif futbol yaşantısını sona erdirdikten sonra teknik direktör olmayı düşünmediğini, kendini dine adamak istediğini söyledi.

ESPN'e verdiği röportajda, yaşamını, inançları doğrultusunda sürdürme niyetinde olduğunu dile getiren Josef, "Futbolu bıraktıktan sonra bugün de yaptığım şeyi yapmaya devam edeceğim. Tanrı'nın sözlerini ve mezhebimin düşüncelerini yayacağım. Bunu bir papaz olarak yapmayacağım. Çünkü papaz olmak için farklı bir yeteneğe sahip olmanız gerekir. Tanrı sözlerini konuşmak ise benim sevdiğim ve Vasco da Gama döneminden beri fırsat buldukça hep yaptığım bir şey" dedi.

Bola de Neve (kartopu) mezhebine bağlı olduğunu belirten sarı-lacivertli oyuncu şöyle devam etti:

"MİSYONERİM"

"Bir mezhebin kuruluşuna yardım ediyorum. Brezilya ve dünya çapında 300'den fazla kilisesi var. Ben de bu inanç doğrultusunda bir misyonerim ve buna elimden geldiğince yardım ediyorum." 

Bir tür Evangelist yapılanma olan Bola de Neve, takipçilerinde Tanrı'ya bağlılık arasa da bunu belli örf-adetler, dogmalar ve zorunluluklarla sınırlandırmıyor. Brezilya, Portekiz, Kanada, Uruguay, Arjantin ve Kolombiya'da faaliyetler gösteren özgürlükçü bir yorum olarak öne çıkan hareketin, bu ülkelerde 100 bine yakın takipçisi olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 74
  • fth23 6 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçeden bir müslüman futbolcu KURAN-Idinletsin islamı anlatsın.misyonermiş papazmış yakaln işlerden kurtarsın belki yola gelir bellimi olur
    Cevapla
  • deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    en iyisi futbola devam et
    Cevapla
  • gavurherif 6 yıl önce Şikayet Et
    bir fenerli olarak böyle misyonerlerin fenerde oynamasi beni rahatsiz ediyor , islamiyett tek ve gecwerli dindir , bunlar tarihi gecmis bayat manulleri tezgahlayip insanlari zehirlemeye klalkiyorlar yüzünde nur yok imansiz gavurun
    Cevapla
  • filan fişman 6 yıl önce Şikayet Et
    Resmen bi dünya parayla misyoner transfer etmişiz. En iyisi bu adamı Müslümanlığa davet etmek.
    Cevapla
  • Oktay YILMAZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunu söyleyen bir Türk futbolcu olsaydı afaroz ederlerdi... Dinci olurdu gerici yobaz olurdu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle