Ozan Tufan itiraf etti! Benfica...

Fenerbahçeli futbolcu Ozan Tufan, Benfica'dan kendisine gelen transfer teklfini doğruladı.

GİRİŞ 01.10.2017 12:20 GÜNCELLEME 01.10.2017 13:43
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan; kilosundan Galatasaray maçına, kaçırdığı golden sonra televizyonu kıran taraftardan video hakem sistemine kadar birçok farklı konuda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Ozan Tufan'ın sözlerinden öne çıkanlar:

"Galatasaray'ı yenmek için gideceğiz"

Ligde neyin ne olacağı belli olmuyor. Hızlı ve iyi başlayan bir Galatasaray, iyi futbol oynayan bir Beşiktaş var. Herkes için güçlü gözüken Beşiktaş'ı yenebiliyoruz. Şimdi dışarıda Galatasaray maçımız var. Geçen sene de orada yenmiştik. Bu sene de yenmek için gideceğiz. Bizim için rakip ayrımı yok. Bakıldığı zaman en zor takımlardan biri Medipol Başakşehir'dir. Hem içeride hem dışarıda zor bir takım.

"Hep yeneceğiz diyorlar ama..."

Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor Kadıköy'e geldiğinde hep, 'Bu sene sıkıntılılar, yeneceğiz' diye söylemlerde bulunuyorlar. Bu bizim öz güvenimizi daha da yükseltiyor. Biz Kadıköy'de rahat bir şekilde oynuyoruz. Yıllardır değişmeyen tek bir şey var, o da Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'u Kadıköy'de yenmemiz.

"En keyif aldığım hoca Aykut Kocaman"

Yabancı hocayla Türk hoca arasında fark vardır. Aykut hocanın zaten nasıl bir karakter ve insan olduğunu biliyoruz. Aykut hoca Türk oyunculara kendilerini daha iyi hissettiriyor. Fenerbahçe'ye geldiğimden beri çalıştığım en iyi hoca Aykut Kocaman. Zaten hep çalışmak istediğim bir isimdi. Şenol Güneş, Fatih Terim, Ertuğrul Sağlam gibi hocalarla da çalıştım. Hepsi de iyi hocalar ama şu an Fenerbahçe'ye hizmet veren Aykut Kocaman'la çalıştığım için daha da bir keyifliyim. Bana çok şey katıyor; hem psikolojik hem de saha içi olarak. Saha dışında psikolojik olarak yönlendirmesi, beni daha da mutlu ediyor. Bazı şeyleri yanlış yapabilirken beni doğruya çeken bir insan. Teşekkür ediyorum kendisine.

"Kilo sıkıntım olsa zaten oynatılmam"

Fenerbahçe gibi Türkiye'nin en büyük kulübünde oynuyoruz. Burada diyetisyeni, doktorları, kilo ölçümcüleri vs herkes var. Tişörtün bana bol gelmesi, o an fotoğrafta formanın üzerime yapışmasıyla göbeğin çıkması, bütün herkesi yanlış yerlere yönlendirebiliyor. Bunu da zaten yanlış yere çekmek isteyenler var. Yağ oranlarım, kilom belli. Kilo sıkıntım olsa ilk başta hocam beni oynatmaz. Hem kulüp, hem milli takım hocamın bir bildiği var ki beni oynatıyorlar. Bu, (kilolu iddiaları) benim sorunum değil, böyle yönlendirmeye çalışanların sorunu. Şu an değişen bir şeyim yok hatta daha fazla sıkılaştım. Yağ oranımda düşme var, kilomda azalma da var. Geçen hafta 'kilosu vardı', bu hafta maç iyi gitti 'Ozan çok iyiydi' deniyor. Bu böyle olmaz. Spor yorumcuları da böyle. Bunları hiçbir şekilde tasvip etmiyorum. Bu durum çok yanlış. Benim ölçümlerim var. Bir sıkıntı olsa hoca beni tutmazdı zaten. Hoca oynatıyorsa, demek ki bir bildiği var.

"Televizyonu kıran çocuğu izledim..."

Açıkçası bakmıyorum ama arkadaşlarım da söyleyince 'Ya Ozan ne yapmış da böyle olmuş' diye soruyorum kendime. Benim yaptığım pas hatasını başkası da yapıyor. Açıkçası geçen Beşiktaş maçında kaçırdığım golden sonra bir televizyon kırılmış galiba. O televizyon kırılma videosunu izledim. Çocuk kendine zarar veriyor. Ben bir orta saha oyuncusuyum. Bir orta saha oyuncusu bir derbide üç defa gol pozisyonuna girebilir mi, ben giriyorum. Çocuk televizyonu kırmış. Gol kaçabilir, burada kimler ne goller kaçırdı. Bunlar olacaktır. Bir şeylere zarar verme, bağırma çağırma, insanları küstürür ve bazı şeylerden nefret ettirir.

"Benfica istedi ama bazı pürüzler oldu"

Fenerbahçe'ye transfer olmamdan itibaren hedeflerimden birisi burada iyi oynayıp yurt dışında kulübümü en iyi şekilde temsil etmekti. Sezon başı beni isteyen takımlar vardı. Bunlardan biri de Benfica'ydı zaten. Bazı pürüzler oldu. Bu anlaşmazlıklar biraz da benim dışımda gerçekleşti. Burada kalmamdan yana bir sıkıntı yok, zaten benim gönlüm Fenerbahçe'de. Gönül bağım burası. Fenerbahçe'nin yeri bende farklı. Elbet bir gün yurt dışında oynayıp Fenerbahçe'yi ve ailemi temsil etmek isterim. İspanya'da futbol oynamak isterim.

"Yabancı kuralı daha az ya da eşit olsaydı..."

Yabancı oyuncularla aram çok iyidir. Aslında yabancı sorunu bakıldığında yok gibi gözüküyor, Ozan oynuyor mu oynuyor. Yabancı kuralı daha az ya da eşit olsaydı, Türk futbolcusu için daha iyi olabilirdi. Beşiktaş derbisini hayat memat meselesi olarak gördüm ve kendimi konsantre ettim. Bütün yabancı oyuncularımızı da böyle motive ettik. Sonuçta bu konu beni aşan bir durum.

"Video hakem bizde de olmalı"

İngiltere'de gol çizgisi kamerası var. Bizde de olmalı. Maçta bugün bize olan yarın başkasına olabiliyor. Bu durumun bir şekilde neticeye kavuşması için bu uygulamanın yürürlüğe girmesi lazım. Bu sistem hakemleri de rahatlatır.

YORUMLAR 21
  • Selo 6 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı kalksın de mi. Yoksa sana 500 bin bile veren cikmayacak 2 yil sonra.
    Cevapla
  • Ofli 6 yıl önce Şikayet Et
    Suratına bakmak yetiyor birde kalkmış kilom yok diyor.
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    fb 15 yıldır kendi sahasında oynadığı derbi maçları futbolcular değil tetikçi kara cübbeliler kazanıyor.
    Cevapla
  • rize 6 yıl önce Şikayet Et
    Heryerde yorum yazan fanatik beşikt aşlilar.
    Cevapla
  • Ayse 6 yıl önce Şikayet Et
    Buyur
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Gayet iyi oyuncu Bu çocuğu bi mimlediler nedense
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle