Fenerbahçe FIFA'ya gidiyor!

Fenerbahçe, Hollanda Milli Takımı'nda sakatlanan Robin van Persie için FIFA'ya gidiyor.

Fenerbahçe FIFA'ya gidiyor!
Fenerbahçe FIFA'ya gidiyor!
GİRİŞ 06.09.2017 11:48 GÜNCELLEME 06.09.2017 12:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hollanda'nın 4-0 kaybettiği Fransa maçında sakatlanan yıldız futbolcu, bir kez daha sağlık krizine yol açtı. Diz bağlarında yırtık oluşan Van Persie, teknik heyet ve yönetimin tepkisine yol açtı.

Fenerbahçe heyeti bu duruma tepki gösterirken, yıldız oyuncunun sakat olan omuzunu korumak için bir pozisyonda dizlerine aşırı yüklendiği ve bu nedenle sakatlandığı belirtildi. Fenerbahçe doktorlarının oynamaması gerektiğine dair rapor vermesine rağmen Van Persie'nin, Hollanda Milli Takımı doktorlarına oynamak istediğini belirttiği iddia edilmişti.

Tüm uyarılara ve Fenerbahçe Kulübü sağlık heyetinin Hollanda Milli Takımı doktorlarına gönderdiği raporlara rağmen Van Persie 4-0 kaybettikleri Fransa maçında omuz sakatlığı ile sahaya çıktı. Omuzunun üzerine düşmesi durumunda daha ağır bir sakatlık yaşama tehlikesi olan Hollandalı yıldız bunu önlemek için zaten çok sağlam olmayan dizlerinin üzerine bir pozisyonda aşırı bir yük bindirince grade 2 denilen yırtık meydana geldi.

Bu duruma göre Van Persie 3 hafta sahalardan uzak kalacak. Sarı lacivertli kulüp özellikle hücum anlamında sıkıntı yaşadığı bir dönemde bu sakatlıkla sarsılmış oldu.

FIFA'dan para alınabilecek mi?

Futbolcuların milli takımlarda uzun süreli sakatlıklar yaşaması halinde kulüplerin zarara uğramaması için FIFA'nın getirdiği düzenlemelerden Fenerbahçe'nin yararlanıp yararlanamayacağı kesinleşmiş değil. Eğer Robin Van Persie'nin sakatlık süresi 28 günü geçerse FIFA sarı lacivertli kulübe bu 28 günden sonra antrenmana çıkamadığı her gün için 20 bin Euro ödeme yapacak. Ancak şu anda sakatlık 20-25 gün arasında iyileşecekmiş gibi gözüküyor. Bu sakatlığın uzama ihtimaline karşı sarı lacivertliler tazminat alabilmek için şimdiden raporları düzenledi ve Hollanda Milli Takımı'na ve FIFA'ya iletti.

SAKATLIK AÇIKLAMASI

Sakatlanma şekli tepkilere yol açan Robin van Persie, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak sitemde bulundu. Kendisinin onayı alınmadan sakatlığıyla ilgili açıklama yapılmasından dolayı üzüntü duyduğunu söyleyen yıldız oyuncu, dizinde ufak bir problem olduğunu ve yaşadığı sakatlığın tedavi sürecinin ortalama 3 hafta sürdüğünü duyurdu. Golcü futbolcu, sahalara dönmek için sabırsızlandığını belirtti.

YORUMLAR 10
  • hayri 6 yıl önce Şikayet Et
    barı fenerıumda falan calıstırsanız bı ıse yarar. forma falan satar dusunsene sattıgın formayı ımzalıyosun. bence daha cok gelır getırır. fb dusunmelı derım
    Cevapla
  • boşve 6 yıl önce Şikayet Et
    dua edinde hollanda dava açmasın fenere.Adamın kariyerini bitirdiniz diye.Beşiktaşta olsa 20 gol atardı.
    Cevapla
  • sakata geldi 6 yıl önce Şikayet Et
    sakat geldiğini aziz itiraf etdi sakat sakat almışlar
    Cevapla
  • ElliSekiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş bu adamı bedavaya kiralıyordu ama araya aziz girdi Beşiktaş almasın diye 6 milyon euro verdi , ben Beşiktaşın elinden aldım diye hava atmak için ama kendi ellerinde patladı :)
    Cevapla
  • sedat 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten oynamıyor. bırakın sakat kalsın. hatta daha çok sakatlayın fifa ödesin
    Cevapla
  • Afyondan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç kez söyledim yine tekrarlıyorum bu oyuncu milliyetçilik yapmaktadır bu sebeble oynamıyor bu yıl hiç oynamayacak takım bulabilirse gidecek
    Cevapla
  • ali dost 6 yıl önce Şikayet Et
    enayiler adam sizi sagigiyor haberiniz yok size kac sene once soyledik bundan bir cacik olmaz diye su bati hayranliginiz dan dolayi gozunuz kor olmus adam cukkalarini alip hollandada emekli olacak sizde verin bakalim olan milletin parasina oluyor simdi buna sorsalar istanbul hakkinda ne dusunuyorsun diye ilerde cok guzeldi yattigim yerden para kazandim aziz yildirim bana cok iyi bakti emekli olmadan banka hesabima para yatirdi cok iyi adam diyecek
    Cevapla
  • Camlica 6 yıl önce Şikayet Et
    Tespit yerinde fakat kulup baskanlari ahmak olunca sonuc ortada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle