Van Persie şoku! Kariyeri bitti mi?

Fenerbahçe'de sakatlıklarla boğuşmaktan bir türlü futbola dönemeyen Van Persie'nin bu kez sol diz çapraz bağlarının yırtıldığı ve bir süre sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

GİRİŞ 05.09.2017 10:22 GÜNCELLEME 05.09.2017 16:04
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan ancak Hollanda Milli Takımının davetine giden Robin van Persie'nin sol diz çapraz bağında yırtık olduğu açıklandı.

Hollanda'nın Fransa ile oynadığı mücadelede sonradan oyuna giren Robin van Persie'nin bu maçta dizinden sakatlık yaşadığı belirtildi. Hollandalı yıldızın yapılan muayene ve tetkikler sonucunda sol iç yan bağ gradede 2. Derece yırtık ve ön çapraz bağında kısmi yırtık tespit edildiği belirtilirken tedavisine başlandığı açıklandı.



34 yaşındaki futbolcunun bu denli ağır bir sakatlıktan sonra futbola dönüp dönemeyeceği merak konusu oldu.

Çapraz bağ felaketi

Tıp bilimindeki gelişmelere paralel olarak, futbolcularda görülen sakatlıkların büyük bölümü önlenebiliyor. Ancak öyle bir sakatlık var ki, kimse ne zaman olacağını veya nasıl ortaya çıkacağını önceden kestiremiyor. Üstelik ameliyat etmek de kesin çözüm olmuyor. Tedavi süreci aylar sürdüğü için futbolcuda ister istemez psikolojik sorunlara yol açıyor. ‘Yeniden sakatlanma’ korkusu sporcunun içine işliyor ve o endişeyle sahada ikili mücadeleye girmekten çekiniyor.

Ronaldo’yu bitiren sakatlık

Brezilyalı Ronaldo, ön çapraz bağlarında yaşadığı sakatlıklar yüzünden defalarca futbola ara verdi ve son olarak 34 yaşında jübile yapmak zorunda kaldı.

Çapraz bağ nedir?

Dizde yer alan bağlar, kemikleri birbirine bağlayan güçlü dokulardır. Ön çapraz bağ, uyluk kemiğini, kaval kemiğine bağlayarak, arka çapraz bağ ile birlikte dizin sabit kalmasını sağlar.

Fenerbahçe'deki 13. sakatlığı

Sol çapraz bağları yırtılan Robin van Persie, Fenerbahçe forması giyerken 2 yıl içinde 13. kez sakatlanmış oldu.

YORUMLAR 12
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Aziz Yıldırım'ı tebrik etmek lazım (!) bu adama kulübün anahtarlarını vermediği için. Gerçi Guiza, Krasic gibi oyunculardan tecrübe kazanmıştır. 20 yıl başkanlık yapmak kolay değil. İnsan bu kadar yılda neler öğrenir. Başkan da kulübün menfaatlerini korumayı öğrenmiş gözüküyor (!)
    Cevapla
  • Orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    yine başımıza kaldı desenize
    Cevapla
  • Koçyazılı 6 yıl önce Şikayet Et
    Birazcık futbol ve iş ahlakı varsa, feneri tazminatsız bi şekilde bıraktığını açıklar ve 2 senedir taraftara yaşattığı ızdırabı hafifletir. Sayın başkanda, şanına yakışır bir jübile yapmasına yardımcı olur
    Cevapla
  • Tarık 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşki sahalara hiç dönemese..
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    daha gençmiş. 38 yaşına kadar senelik 5 milyon euro anlaşma yapsın aziz baba..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle