Obradovic'e göre yenilginin nedeni

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, 61-56 kaybedilen Real Madrid maçının ardından Fenerbahçe Televizyonu’na konuştu.

Obradovic'e göre yenilginin nedeni
Obradovic'e göre yenilginin nedeni
GİRİŞ 01.04.2017 00:54 GÜNCELLEME 01.04.2017 00:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Zeljko Obradovic’in karşılaşmaya ilişkin görüşleri şu şekilde:

“Çok zor bir maç olacağını biliyorduk. Lider olan bir takıma karşı oynadık. Ama maçın geneli bizim kontrolümüz altındaydı. Ne kadar kontrol bizde olsa da hücumda kötü kararlar verdik. Kötü hücumlardan dolayı da maçı kaybettik. Baskonia, Anadolu Efes ve Maccabi maçlarında yaptığımız hataları yaptık. Ne zaman şans elimize geçti ve karar vermememiz gerekiyordu, işte o anda yanlış kararlar verdik. Temel konumuz buydu.”

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, Real Madrid'i gerek galibiyetinden gerekse sezon boyunca yaptıklarından dolayı kutladığını söyledi.

En iyi şekilde oynayıp kazanmaya çalıştıklarını dile getiren Obradovic, "Özellikle savunma olmak üzere iyi de oynadık. Ama maçta rakibimize üstünlük sağladığımızda, hücumumuz iyi değildi. En önemli anlarda hata yaptık." ifadelerini kullandı.

Obradovic, THY Avrupa Ligi'nin bitimine bir hafta kala 7. sırada olmalarıyla ilgili "Sezon başında böyle bir sıralama bekliyor muydunuz? Play-off için beklentiniz ne?" şeklinde soru yöneltilmesi üzerine, şunları kaydetti:

"Ben hayal kurmam, çalışırım. Son haftadan sonra sıralamadaki yerimizi görüp play-off'a en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Özür değil ama Lucas, Luigi Datome gibi, sezon boyunca çok sakat oyuncularımız oldu. Tek arzum play-off başladığında tüm takımın sağlıklı olması. Takımın play-off maçlarında herşeyini vermesini bekliyorum."  

Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso ise şöyle konuştu:

"Bu galibiyetten dolayı farklı sebeplerden dolayı çok mutluyum. İlki, gruptan 1. çıkmayı başarmamız ve sezon boyunca oyuncularımın gösterdiği olağanüstü performanstan. İkincisi de bizim için çok zor bir maçı kazandık. Herşey olabilirdi ama oyuncularım gururlarını ve karakterini sahaya iyi yansıttı. Antrenör olarak bu benim için çok önemli. Ayrıca bugün için özellikle Rudy Fernandez için çok memnunum. Sezon başı sakatlık yaşadı. Ritmini bulmakta zorlandı. Ama benim için her zaman çok önemli bir oyuncu."

Laso, ayrıca play-off'un karşılarına hangi takım çıkarsa çıksın çok zorlu geçeceğini söyledi.

YORUMLAR 4
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi maçı geçelim peki hiçbir iddiası olmayan maccabiye kendi sahanda yenilmen nedir. kusura bakma hoca ligin başından belli kötü oynuyoruz kabul edelim. canı sıkılan 3 lük atmaya çalışıyor. fota altını düşünen yok.
    Cevapla
  • martli 7 yıl önce Şikayet Et
    bence yanlis oyuncu tercihi daha cok etkili.
    Cevapla
  • Iman 7 yıl önce Şikayet Et
    Yenilginin nedeni garantilemis olmak
    Cevapla
  • S.E. 7 yıl önce Şikayet Et
    4. olmanın çok önemli olduğu bir ligde ilk 8 e girmeyi başarı olarak görmek f.bahçe camiasına yakışmaz. maç gayet sertti skor zaten bunu gösteriyor. bence hocanın gösterdiği sebepler doğru. umarım bu hatalar ilerdeki maçlarda tekrarlanmaz.
    Cevapla