Fenerbahçe son dakika transfer haberleri 28.01.17

Fenerbahçe son dakika transfer haberleri ve tüm gelişmeler bu sayfada sizlerle. Ara transfer sezonunu iyi geçirmek isteyen Fenerbahçe çalışmalara başladı! İşte 2016 - 2017 sezonu Fenerbahçe transferleri

Fenerbahçe son dakika transfer haberleri 28.01.17
Fenerbahçe son dakika transfer haberleri 28.01.17
GİRİŞ 27.01.2017 10:32 GÜNCELLEME 28.01.2017 10:41

Fenerbahçe son dakika transfer haberleri. Fenerbahçe Sosa'yı transfer edecek mı? Lima için çalışmalara başlandı. Sevilla'lı Ganso'ya Fenerbahçe'li Josef de Souza'dan açık davet. Hernanes için girişimler başladı. Fenerbahçe'den Eto'o atağı. İşte 28 Ocak cumartesi günü itibariyle Fenerbahçe son dakika transfer haberleri 

FENERBAHÇE'DEN RODRİGUİNHO ISRARI

Fenerbahçe'de '10 numara' transferi için gündeme gelen son aday Rodriguinho konusunda girişimler devam ediyor. Globo Esporte, Corinthians'ın perşembe akşamı Türkiye'den gelen Fenerbahçeli yöneticilerle bir görüşme gerçekleştirdiğini yazarken, sarı-lacivertli ekibin ilk teklifinin yetersiz bulunarak kabul edilmediği vurgulandı. 28 yaşındaki oyuncunun, Avrupa'ya transfer olma konusunda istekli davrandığı ve görüşmelerin devam ettiği dile getirildi. Fenerbahçe'nin yeni öneride bulunduğu ve yanıt beklediği belirtiliyor.

Rodriguinho'nun bonservisinin üç farklı kulüpte olması transferi zorlaştıran en önemli etken... Corinthians, sambacının sadece yüzde 50 haklarına sahip. Bonservisin diğer yüzde 40'ı Capivariano'ya, yüzde 10'u ise America-MG'ye ait.. Bugüne kadar Avrupa'ya hiç transfer olmayan Rodriguinho; Bragantino, Capivariano, America-MG, Coimbra-MG, Corinthians, Gremio ve Sharjah takımlarında forma giydi. Tecrübeli orta sahanın 166 maçta 30 gol ve 10 asisti var.

Sözleşmesi Aralık 2017'de bitecek olan Rodriguinho'nun transfermarkt verilerine göre mevcut piyasa değeri 1.25 milyon euro. 28 yaşındaki sambacı geçtiğimiz sezon forma giydiği 49 maçta 10 gol atmıştı. (Fotomaç)

SEBASTİAN BLANCO FENERBAHÇE'YE Mİ GELİYOR?

Fenerbahçe'de orta saha için gündeme gelen isimlerden Arjantinli Sebastian Blanco, kulübünün menfaatleri için takımdan ayrılabileceğini açıkladı. TyCSports'ın sorularını yanıtlayan tecrübeli futbolcu, "San Lorenzo, borçlarını beni satarak ödeyebilir. Eğer kulübün de kabul edebileceği bir teklif gelirse, ayrılabilirim" dedi. 28 yaşındaki maestro için Fenerbahçe'nin görüşmeleri sürdürdüğü gelen haberler arasında... ARJANTİN basını, Emmanuel Mas (Trabzonspor'a transfer olmuştu) ve Martin Cauteruccio'yu satmasına rağmen mali krizi atlatamayan San Lorenzo'nun Blanco'yu da elden çıkarmak zorunda kalabileceğini belirtiyor.

Fenerbahçe'nin San Lorenzo'ya sezon sonuna kadar kiralama formülü önerdiği ve 1 milyon dolar teklif ettiği ifade edildi. San Lorenzo'nun bazı borçlarını da devretmek istediği, pazarlıkların devam ettiği bildirildi

15 Mart 1988 doğumlu, 1,68 metre boyundaki Sebastian Marcelo Blanco, 2005-2011 yılları arasında Lanus'ta, 2011-2014'te Metalist Kharkiv'de, 2014-2015'te West Bromwich'te, 2015'ten beri de San Lorenzo'da top koşturuyor. Kulübü ile olan sözleşmesi de 30 Haziran 2018'de sona erecek. Asıl mevkisi 10 numara ama ihtiyaç halinde hem sol kanatta, hem de sağ kanatta görev yapabiliyor. Kariyerinde 261 maçta 37 gol atan Arjantinli yıldız, bu sezon San Lorenzo formasıyla 11 maçta 3 gol, 4 asistlik performans ortaya koydu..

VAR PERSİE SÜRPRİZ TALİP

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Robin van Persie ile Sao Paulo Kulübü ciddi anlamda ilgileniyor. Brezilya basınında yer alan haberde Sao Paulo'nun Robin van Persie'yi kadrosuna katmak istediğini yazdı. 

Sao Paulo Başkanı Carlos Augusto da bu transferle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Augusto, "Dünya çapında birisini kadroya katmak istiyoruz. Robin van Persie Dünya Kupası'nda burada dikkat çekmişti ve şartlar sağlanırsa kadromuza katmak istiyoruz" diye konuştu. 

FENERBAHÇE'DEN ETO'O ATAĞI

Sarı-lacivertli yöneticilerin, Kamerunlu golcü için Antalyaspor'a bir futbolcu + 3 milyon euro bonservis bedeli önerdikleri belirtildi. Yıllık 3.5 milyon euro karşılığında Fenerbahçe'ye gelmeye hazır olan Eto'o'ya 1.5 yıllık sözleşme teklif edilecek.

Mehmet Ekici transferinde bir türlü mutlu sona ulaşamayan Fenerbahçe; hem gücüne güç katıp şampiyon olmak, hem de taraftarlarını coşturmak için müthiş bir ismi gündemine aldı: Samuel Eto'o. Daha önce Beşiktaş'ın, Trabzonspor'un ve Başakşehir'in de transfer etmek için girişimde bulunduğu Eto'o, Antalyaspor'da oynadığı başarılı futbolla şimdi de Fenerbahçe'nin transfer radarına girdi. Sarı-lacivertli yöneticilerin, Hollandalı teknik adama Kamerunlu forvet için 'Görüşün nedir?' dedikleri; Advocaat'ın da "Eto'o gelirse; Fenerbahçe'yi şampiyon yapar. Hem goller atar, hem de saha içinde takımın lideri olur" yorumunu yaptığı öğrenildi.

Advocaat'ın Eto'o konusundaki iddialı sözleri üzerine harekete geçen Fenerbahçeli yöneticilerin, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ile bir ön görüşme yaparak, tekliflerini sundukları kaydedildi. Sarı-lacivertlilerin, Eto'o için Antalyaspor'a bir futbolcu + 3 milyon euro bonservis bedeli önerdiği ifade edildi. Eto'o'nun da yıllık 3.5 milyon euro karşılığında 1.5 yıllık sözleşme ile Fenerbahçe'ye gelmeye hazır olduğu belirtildi. Antalyaspor yönetiminin, Fenerbahçe'den Eto'o için gelen cazip teklifi düşünmek için birkaç günlük süre istediği vurgulandı. 10 Mart 2017'de 36 yaşına girecek olan Samuel Eto'o'nun Antalyaspor ile 30 Haziran 2018'e kadar sözleşmesi bulunuyor. (Fotomaç)

STEPNELER PATRİCK VE ONYEKURU

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları devam ediyor. Advocaat'ın Başakşehir maçı sonrası, "Yeni takviyeler olacak. Gelecek sezonu da planlıyoruz" açıklamasının ardından gözler bir kez daha yönetime çevrildi. Mehmet Ekici ve Jose Sosa için yaptığı girişimlerden şu ana kadar sonuç alamayan sarı-lacivertli kurmayların, iki yıldız için bu hafta son bir atak yapacağı öğrenildi. Ekici için Trabzonspor'a teklif edilen bonservis bedelinin 2.5 milyon euro'ya çıkarılacağı iddia edilirken, Sosa ve Milan ile de son bir görüşme yapılacağı belirtiliyor. Önceliği iki isme veren sarı-lacivertli yönetim, yine sonuç alamazsa '10 numara' mevkisine alternatif isimlerden birisini renklerine bağlayacak. Bu konuda birçok yabancının adı geçiyor.

Son gelen bilgiler Shakhtar'ın Brezilyalı oyuncusu Alan Patrick ile Eupen'li Henry Onyekuru'nun öne çıktığı yönünde... 25 yaşındaki Patrick kiralık oynadığı Flamengo'dan 31 Aralık'ta geri dönmüştü. Shakhtar'ın sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan sambacıya yeni müşteri aradığı, Fenerbahçe'nin çok uygun bir rakama kiralayabileceği ifade ediliyor. Son kararı Dick Advocaat verecek.

İskoç basını, Fenerbahçe'nin Celtic ve RP Leipzig ile birlikte 19 yaşındaki kanat oyuncusu Henry Onyekuru'nun peşinde olduğunu ileri sürdü. Eupen'in Celtic'in 1 milyon euro'luk teklifini reddettiği vurgulanırken, F.Bahçe ile Leipzig'in girişimlerini sürdürdüğü kaydedildi. Onyekuru, Eupen formasıyla Belçika'da bu sezon 22 maçta 10 gol atıp, 6 asist yaptı..

RIDVAN DİLMEN'DEN SOSA AÇIKLAMASI

Fenerbahçe'nin '10 numara' transferi yapması gerektiğini ifade eden Rıdvan Dlmen, Sarı-lacivertli kulubün Sosa için Milan'la anlaştığını fakat transferin Sosa'dan dolayı gerçekleşmediğini ifade etti.

Rıdvan Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

"Fenerbahçe yemeyecek içmeyecek bir 10 numara alacak. Başakşehir maçını kaybetseydin yapma ama kazandın bir 10 numara alınmalı artık. Hazırı var Milano'da Sosa onu alsınlar. O olmazsa aynı tip başka bir oyuncu bulsunlar ama Sosa için Milan'la anlaştı diye biliyorum Fenerbahçe. Oyuncu orada kalmak istediği için transfer olmadı. Terör yüzünden değil."
.

SOSA DEFTERİ KAPANDI

Fenerbahçe'de bir diğer 10 numara adayı olan Jose Sosa konusunda Milan ile anlaşma sağlanamadı. Arjantinli oyuncu için sezon başında Beşiktaş'a 7.5 milyon Euro ödeyen İtalyan devi, Sarı-Lacivertliler'in kiralama teklifini, "Bu kadar yüksek bir bedel ödediğimiz oyuncuyu kiralık olarak veremeyiz" diyerek geri çevirdi.  Fenerbahçe cephesi ise Milan'ın talep ettiği 7.5 milyon Euro'yu çok fazla buldu. Ayrıca Sosa'nın eşi de Milano'dan ayrılmak istemiyor. Bu nedenle tecrübeli oyuncunun transferi, büyük ölçüde gündemden düştü. (Fanatik)

GANSO'YA FENERBAHÇE ÇAĞRISI 

Fenerbahçe'nin orta saha alternatifleri arasında yer alan Sevilla'lı Ganso'ya Fenerbahçe'li Josef de Souza'dan açık davet... Ofansif orta saha oyuncusu dün sosyal medya hesabı instagram'dan Sevilla formalı fotoğrafını paylaşıp altına düşünceli ve göz kırpan bir ifade koydu. Josef de bunun altına "Vem pro Fener (Fenerbahçe'ye gel)" yorumunda bulundu. Bu olay sosyal medyada kısa sürede yayılırken, ikili arasında daha önce bu konuda bir şeyler konuşulmuş olabileceğini akıllara getirdi. Ganso ve Josef, Brezilya'da Sao Paulo takımında beraber forma giymişlerdi. Josef, 2015'te Fenerbahçe'ye gelirken, Ganso da geçen yıl İspanyol ekibi Sevilla'nın yolunu tutmuştu.

Bonservis bedeli 10 milyon euro civarında olan Ganso, bu sezon La Liga'da 6 karşılaşmada 1 asist yaptı. 10 numara pozisyonunda oynayan sambacı 8 kez de Brezilya Milli Takımı'nda forma giydi..

FENERBAHÇE'DEN LİMA ATAĞI!

Mehmet Ekici konusunda Trabzonspor'un inadı kırılmayınca, Brezilyalı yıldız yeniden gündeme gelmişti. Sarı-Lacivertliler, Lucas Lima'nın menaceriyle yapılan görüşmelerde, senelik 2 milyon Euro'dan el sıkıştı. Sambacı, Santos'un teklif ettiği yeni sözleşmeyi ise geri çevirdi. 

Lucas'ın bu kulüple olan kontratı 2017'nin sonunda bitecek. Ancak Brezilya ekibi, pazarlıklarda 10 milyon Dolar'dan aşağı inmek istemiyor. Bunun nedeni, oyuncunun bonservisinin sadece yüzde 10'una sahip olması. Fenerbahçe ise son olarak 4 milyon Dolar teklif etmişti. (Ajanslar)

FENER'DEN HERNANDES ATAĞI

Fenerbahçe'nin geçen hafta yaptığı İtalya seferiyle ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. İki yöneticinin ilk hedef olan Jose Sosa için Milan'la görüştükten sonra, 'B planı' ile ilgili de girişimde bulunduğu kaydedildi. Edinilen bilgiye göre 10 numara adayları arasında yer alan Anderson Hernanes için de Juventus'un nabzı yoklandı

Bu ilk temasın ardından yöneticilerin önümüzdeki hafta yeniden İtalya'ya çıkarma yapacakları ve Hernanes'i kiralama teklifini Juventus'a sunacakları kaydedildi. İtalyan kulübü, forma şansı bulamayan 31 yaşındaki Brezilyalı futbolcuyu elden çıkarmaya hazır. Fenerbahçe için en önemli sorun Hernanes'i ikna etmek olacak. (Fotomaç)