Fenerbahçe'ye saldırıda ilk bulgu!

Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırıda FETÖ şüphelisi bekçi olay yerinde nöbetçiymiş...

Fenerbahçe'ye saldırıda ilk bulgu!
Fenerbahçe'ye saldırıda ilk bulgu!
GİRİŞ 22.12.2016 08:43 GÜNCELLEME 22.12.2016 09:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırıya ilişkin soruşturmada, 15 Temmuz gecesi emniyet müdürlüğündeki silah deposunun anahtarını sakladığı iddia edilen FETÖ şüphelisi bekçi Nurettin Ç.’nin saldırı yapılan noktanın 50 metre uzağında nöbetçi olduğu belirlendi.

Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde 4 Nisan 2015 tarihinde Fenerbahçe otobüsüne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi emniyet müdürlüğündeki silah deposunun anahtarını sakladığı iddia edilen FETÖ/PDY şüphelisi bekçi Nurettin Ç.’nin, Fenerbahçe otobüsüne saldırı yapılan noktanın 50 metre uzağında nöbetçi olarak görev yaptığı belirlendi.

Ayrıca gece nöbetçi olan komiser ve emniyet müdürleri ile dosyaya bakan savcı ve hâkimin FETÖ şüphelisi olması nedeniyle soruşturma bu yönde derinleştirildi.

Fenerbahçe otobüsüne av tüfeği ile yapılan saldırı sırasında bölgede görevli olan bekçi Nurettin Ç., nöbetçi komiser Hüseyin G., İlçe Emniyet Müdürü Lütfi İ., İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet E., dosyaya bakan Savcı Sait S., Hâkim İsa K. ve soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amiri Hüdai O. hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Tutuklu hâkim ve savcı meslekten ihraç edilmişti. Biri firarda 7’si tutuklu 8 kişi hakkındaki soruşturmaların sürdüğü öğrenildi.

1 KİŞİ YARALANDI 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Rize deplasmanı dönüşünde Trabzon’un Sürmene İlçesi Balıklı Mahallesi’nde Fenerbahçe kafilesine yönelik silahlı saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda otobüs sürücüsü Ufuk Kıran yaralanmıştı.

Polisin başlattığı operasyon çerçevesinde olay yerine yakın dere yatağında bir av tüfeği bulunurken, olaya karıştığı iddiasıyla Emre A. ve Nihat S. isimli 2 akraba gözaltına alınmıştı.

​Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen Emre A. ve Nihat S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Soruşturma çerçevesinde, otobüs içinde bulunanların isimlerinin tespit edilerek ifadelerinin alınması istenmişti. (Habertürk)

YORUMLAR 5
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    hukukçu kanun hazırlayan çok iyi hukukçu bir arkadaşım şunu söyledi.. bir suçlu % 100 katil olabilir ancak isnat edilen suçlar ismarlama kumpas ile ortaya atılmış ise de o kişiyi katil olarak suçlanamazmış.. suçu işlediğine dair tarafsız görgü tanıkları ve itiraf gerekiyor.. burada esas sıkıntı fb şike yapmış olsa bile şikenin delilleri olan suçların kumpas yolu ile hazırlandığı üzerine kurulu şikeden kurtulma mucalesidir.. adalet hukuk yerini bulacaktır.. katil in er geç suçlu olduğu ispat edildiği veya ortaya çıktığı olan bir vakıadır..
    Cevapla
  • sandor 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu saldırı niçin planlandı ? Bundan kimler kazançlı çıktı ? Birazcık konunun bu boyutunu irdeleyelim. Aynen 3 Temmuz Kumpası gibi bu olaylar açıklanmalı.
    Cevapla
  • İlyas 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu FETÖ neymiş böyle. Türkiye'de hemen hemen herkes FETÖ'cüymüş de haberimiz yokmuş. Herkes FETÖ'cüyse geriye kalanlar neciymiş be anlamadım.
    Cevapla
  • Trabzonlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayda Trabzonu suçlayan her bir ferde hakkımı helal etmedim etmiyorum. Özellikle beyaz futbol moderatörüne
    Cevapla
  • nevşehirli 7 yıl önce Şikayet Et
    daha durun aceleniz ne rize emniyeti
    Cevapla