Robin Van Persie'den ayrılık açıklaması!

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, ülke basınına verdiği röportajında birçok konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Robin Van Persie'den ayrılık açıklaması!
Robin Van Persie'den ayrılık açıklaması!
GİRİŞ 10.12.2016 11:39 GÜNCELLEME 10.12.2016 12:44

Robin van Persie, bu sezon sergilediği performansı değerlendirirken, Dick Advocaat ile girilen yeni dönemi ve milli takıma alınmama durumu hakkında açıklamalar yaptı.

İşte 33 yaşındaki Van Persie'nin röportajından öne çıkanlar...

''ADVOCAAT'A GERÇEKTEN MİNNETTARIM...''

Hollandalı yıldız oyuncu ilk olarak performansı hakkında konuşurken, Advocaat'ın gelişiyle yaşanan değiişimi de ''Dürüst olacağım, geçen sezon biraz isteksizdim. Manchester United'daki son yılım gibi, çok iyi geçmedi. Bir bakımdan da benim için mücadeleci bir yıl oldu. Artık sakatlıklarımla anılmak istemiyorum. Şunu söylememe de izin verin, Advocaat'ın gelmesinden sonra burada pek çok olumlu şeyler yaşandı. Advocaat gelir gelmez bir toplantı yaptık kendisiyle. Bana karşı net, eleştirel ve dürüsttü. Bana 'Senden çok şey bekliyorum. Takım için belirleyici olmanı istiyorum' dedi. Ona gerçekten minnettarım'' sözleriyle dile getirdi.

''ADVOCAAT GELMESE AYRILIR MIYDIN?''

Van Persie, 'Advocaat gelmese ayrılmayı düşünür müydün?' şeklinde sorulan soruyu da yanıtladı ve ''Bunu söylemek zor ama bana gerçekten büyük yardımı dokundu. İşlerin şu anki gibi gitmesinden memnunum'' dedi.

''GALATASARAY MAÇI BİR PATLAMA GİBİYDİ...''

Galatasaray maçında attığı goller hakkında da konuşan Van Persie, ''Galatasaray'a karşı iki gol attığım maçta hissettiğim sevinç, sanki bir patlama gibiydi...'' dedi.

''KADROYA ALINMAYINCA BİRAZ ÇILDIRDIM...''

Milli takımdaki teknik direktörtü Danny Blind'in kendisini milli takıma almaması hakkında da konuşan Robin van Persie, Dick Advocaat'tan da örnek verip ''Dürüst olacağım. Milli takıma alınmadığımı öğrenince biraz çıldırdım. Danny benden hoşlanmıyor olabilir. Evet bu bir ihtimal. Ancak umarım profesyonellik her zaman kişisellikten önce gelir. Milli takım için de en önemlisi bu değil mi? Her hocanın farklı bir tavrı var. Blind ne düşünüyor bilmiyorum. Mesela, Galatasaray'a 2 gol attıktan sonra Dick Advocaat bana geldi ve beni Zorya maçında oynatmayacağını söyledi. Ben de kendimi çok iyi hissettiğimiz ve oynamak istediğimi ilettim. Ama o sonraki maçları Fenerbahçe için daha önemli gördüğünü söyledi. Açık ve dürüstçe konuşmuştu. Ben de biliyorum, 33 yaşındayım sonuçta. Benim açımdan da bir sorun olmadı bu... Tabii ki anlıyorum, Hollanda yeni bir dönemde ama futbolda bugün var. Şimdi, kısa vadeli yaşanıyor'' ifadelerini kullandı.

Milli takım forması giymenin büyük onur olduğunu söyleyen Van Persie, milli takımı bırakmadığını da dile getirdi.

''TAVLA OYNAMAYI ÇOK SEVİYORUM...''

Türkiye'deki günleri hakkında da konuşan yıldız oyuncu, ''Burada insanlar, şehir gerçekten çok iyi. Çocuklar da mutlu. Biraz Türkçe öğrendim. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Tavla oynamayı çok seviyorum. Özel bir tavla takımı aldım. Takım arkadaşlarımla oynamak güzel oluyor, (Gülerek) tabii onlar kazanmadığında'' dedi.

''ŞİKAYET EDERSEM İNSANLAR DELİ OLDUĞUMU DÜŞÜNÜR''

Ülkede zaman zaman yaşanan olayların sorulmasını da değerlendiren yıldız oyuncu ''Elbette ülkede neler yaşandığını takip ediyoruz. Haberleri izliyoruz, insanlarla konuşuyoruz. Ancak bunlar sadece Türkiye'de olmuyor. Her şeyden önce insan ailesinin güvende olmasını istiyor. Ben de öyle hissediyorum. Son birkaç aydır her şey yolunda. Üstelik şartlarımızın ne kadar iyi olduğunu biliyorum. Birçok açıdan futbolcu olmanın avantajlarını yaşıyoruz. İnsanların büyük kısmı endişeli. Biz güvenli bir evde yaşıyoruz. Bu şartlardan şikayet edecek olursam, insanlar benim deli olduğumu düşünür'' şeklinde konuştu.

KAYNAK: SPORX