'Aziz Yıldırım G.Saray'ın 11'ini 7 gün önce bildi'

Galatasaray'ı 2-0 yenen Fenerbahçe'de başkan Aziz Yıldırım'ın Galatasaray'ın derbi 11'ini bir hafta önceden bildiği belirtildi.

'Aziz Yıldırım G.Saray'ın 11'ini 7 gün önce bildi'
'Aziz Yıldırım G.Saray'ın 11'ini 7 gün önce bildi'
GİRİŞ 22.11.2016 11:29 GÜNCELLEME 22.11.2016 11:34

Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray'ı 2-0 yenen Fenerbahçe'de başkan Aziz Yıldırım'ın Galatasaray'ın derbi 11'ini bir hafta önceden bildiği iddia edildi.

Habertürk yazarı Meriç Müldür'ün iddiasına göre Aziz Yıldırım, derbiden bir hafta önce yapılan maç sohbetinde; "Riekerink Selçuk'u oynatmaz, De Jong-Tolga ile çıkar, Podolski'de kenarda olur, Sinan ve Eren oynar" dedi. Bu görüşünü Advocaat ile de paylaşan Aziz Yıldırım'a Hollandalı'nın yanıtı; "Umarım dediğiniz kadroyla çıkarlar" olduğu belirtildi.

"SELÇUK OYNASAYDI..."

Aziz Yıldırım ile derbiden tam 1 hafta önce görüşmüştük. Galatasaray’ın derbiye hangi 11’le çıkabileceği konusunda fikrimi sormuş, ardından da kendi tahminini söylemişti. Açık söyleyeyim; ben yanıldım. Başkan, “Tolga-De Jong ikilisini tercih eder. Selçuk’u oynatmaz. Sinan’ı, Eren’i oynatır” dedi. Galatasaray 11’inde tam isabet sağlayıp enteresandır ki, 11’de 11 bildi. Yıldırım hafta içinde bu öngörüsünü Advocaat’a da iletmiş. Hocanın cevabı “Umarım o kadroyla çıkarlar” olmuş.

Riekerink, Aziz Yıldırım’ın dediği, Advocaat’ın umduğu kadro ile çıktı ve bu kadro ile oyuncu değişiklikleri belki de sonu oldu. Meslektaşının tercihleri herkes gibi Advocaat’ı da şaşırtmıştır. Derbi sonrası sohbet konularından biri de buydu. 

Özellikle Sneijder oyundan alınırken yerine Selçuk’un değil de Podolski’nin sahaya sürülmesi Fenerbahçeli yöneticileri de şaşkınlığa uğratmıştı, “Selçuk oyuna girse bize sıkıntı yaratabilirdi” diyorlardı. 

"ADAM GİBİ ADAM ADVOCAAT"

Derbinin ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nun locasındaydık. Herkes derbinin kritiğini yaparken Josef de Souza ve Van Persie övgüleri toplayan isimler olarak ön plana çıktı. Başkan ise “Bugün (önceki gün) hepsi çok iyi oynadı, kötü oynayan tek bir isim yoktu” dedi. Advocaat’a da çok güven duyuluyor. Sohbet esnasında, “Hoca özellikle büyük maçları çok iyi oynadı, çok iyi stratejiler belirledi. Dar zamanda Advocaat tercihi yaptınız ama sanırım iyi bir tercih oldu” dedim. 

Aziz Yıldırım “Evet, öyle” derken, Mahmut Uslu, “Adam gibi adam. Ekibi de mükemmel” diye konuştu.

"ÜÇ BAŞKANLA GELDİLER YİNE YENEMEDİLER"

“Galatasaray buraya galibiyet için değil, yenilmemek için gelmiş. Oyun anlayışlarından belli” ortak görüşü oluşurken, gecenin esprisini de patlattılar: “3 başkanla geldiler, yine yenemediler.” Çünkü Galatasaray delegasyonu içinde başkan Dursun Özbek’in yanı sıra eski başkanlar Alp Yalman ile Duygun Yarsuvat da bulunuyordu.

KAYNAK: HABERTÜRK