Aziz Yıldırım'a PFDK şoku!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamalardan dolayı PFDK'ya sevkedildi.

Aziz Yıldırım'a PFDK şoku!
Aziz Yıldırım'a PFDK şoku!
GİRİŞ 28.05.2016 17:47 GÜNCELLEME 28.05.2016 17:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ile yaptıkları maçta hakemlere yönelik hareketleri ve ardın yaptığı açıklamalar sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Hukuk Müşavirliği, ayrıca her iki takımı da saha olayları nedeniyle PFDK'ya sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği'nin bugün tarihli almış olduğu sevk raporları şöyle:

"1- Galatasaray Kulübü'nün 26.05.2016 tarihinde oynanan Galatasaray - Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası Final müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca, "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca ve "6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

2- Fenerbahçe Kulübü'nün 26.05.2016 tarihinde oynanan Galatasaray - Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası Final müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca; "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca; "soyunma odasında Yayıncı Kuruluşun çekim yapmasına izin verilmemesi suretiyle talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi uyarınca; "kupa törenine katılım sağlanmaması suretiyle talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi uyarınca; PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın aynı müsabakadaki " hakem soyunma odası koridorlarındaki müsabaka hakemine yönelik hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 39. maddesi ve medyada yer alan "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca 28.05.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

YORUMLAR 2
  • eysedo 7 yıl önce Şikayet Et
    ben bir fenerli olarak bu adamın ömür boyu spor yöneticiliğinden men edilmesini bu tipteki yönetici profillerininde bu camiadan uzaklaştırılması lazım
    Cevapla
  • Elcibey66 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen fenevli olarak rahatsizsin . Ya digger 17 takim ne dusunur :)
    Cevapla