Nani'nin ayrılması kesinleşti!

Çin’den gelen astronomik teklifleri değerlendirmek isteyen Portekizli yıldızın menajeri Bascherini, yönetimle masaya oturdu.

Nani'nin ayrılması kesinleşti!
Nani'nin ayrılması kesinleşti!
GİRİŞ 23.05.2016 11:45 GÜNCELLEME 23.05.2016 11:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe’de Luis Nani vedaya hazırlanıyor. Devre arasıÇin’den aldığı astronomik teklif sebebiyle kafası karışan ancak takımda kalan yıldız oyuncu, sezon sonu bu fırsatı değerlendirme kararı aldı.

Sarı-lacivertli kulüpte, yıllık 4 milyon euro kazanan Nani transferi gerçekleşirse 10 milyon euroya yakın bir parayı cebine koyacak. İkinci kez Çinliler’i geri çevirmek istemeyen Portekizli futbolcu şampiyonluk yarışı sebebiyle Fenerbahçe’yi yarı yolda bırakmamıştı. Sezonun tamamlanmasıyla birlikte gelecek planlarını Çin üzerine yapan Nani ayrılık için artık gün saymaya başladı.

20 milyon zor

Geçtiğimiz hafta eşyalarını ülkesine göndermeye başlayan Portekizli futbolcunun menajeri Luca Bascherini haftasonu İstanbul’daydı. Bascherini konuyu görüşmek için sarı-lacivertli yönetimle biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Bu son gelişmelerin ardından Portekizli futbolcunun takımdan ayrılması büyük ölçüde kesinleşti.

UEFA’nın Finansal Fair Play kriterleri çerçevesinde Kulüp Finansal Kontrol Komitesi ile 4 yıllık bir anlaşma imzalayan Fenerbahçe’nin zararını kademeli olarak azaltması gerekiyor. Bunun en kolay yolu da teklif alan yıldız isimleri yüksek bonservis bedeli karşılığında satmak olacak. Ancak Nani için bu durum çok geçerli değil. Çünkü futbolcunun mukavelesinde 8.5 milyon euroya serbest kalır maddesi var.

Genel karar

Bu ilk etapta Avrupa’ya transferi için geçerliydi. Portekizli oyuncunun sarı-lacivertli kulüpte bir yılı tamamlaması durumunda bu maddenin “genel” hale geleceği öğrenildi. Dolayısıyla Çin’den Nani’yi isteyen kulüpler futbolcu için 8.5 milyon euroluk bonservis bedelinden fazlasını ödemeyecek.

YORUMLAR 2
  • şehzade 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar bencil ve beceriksiz kendine oynayan bir topçu görmedim...biran önce defolup gitsin...
    Cevapla
  • fbaşk 7 yıl önce Şikayet Et
    avrupa takımlarından teklif gelirse 8.5 m serbest kalır maddesi var çin için geçerli değil
    Cevapla