Van Persie'ye övgüler yağdırdılar

Van Persie’nin Gaziantepspor karşısında attığı şık gol, sosyal medyada en çok paylaşılan videolar arasına girdi.

Van Persie'ye övgüler yağdırdılar
Van Persie'ye övgüler yağdırdılar
GİRİŞ 03.05.2016 10:35 GÜNCELLEME 03.05.2016 10:35

Robin van Persie, Gaziantepspor maçının 48. dakikasında ne kadar büyük bir yetenek olduğunu bir kez daha gösterdi. Ceza sahasında topla buluşup önce vücut hareketiyle kendisini marke eden oyuncudan kurtulan Hollandalı yıldız, ardından müthiş bir çalımla kaleciKarcemarskas’ı ters köşeye yatırarak topu boş kaleye gönderdi. 32 yaşındaki forvetin bu golü sadece Türkiye’de değil, tüm Avrupa’da gündeme oturdu. Golün videosu, başta Twitter olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinde en çok paylaşılanlar arasında yer aldı.

Övgüler yağdı

Avrupa’nın dört bir yanından futbolseverler, bu müthiş gole ve Robin van Persie’ye övgüler yağdırdı. Ancak en özel mesajlar, Hollandalı yıldızın, Fenerbahçe’den önceki takımı olan Manchester United taraftarlarında geldi. Takımlarının bu sezonki kötü performansıyla büyük üzüntü yaşayan İngilizler, Van Persie’nin golünü paylaşırken, “Seni ve klasını özlüyoruz. Hâlâ çok iyi bir golcü olduğunu kanıtlıyorsun” yorumlarıyla bir anlamda kendisini gönderen menajer Van Gaal’a sitemde bulundu.

‘Van Persie galibiyeti getirdi’

Hollandalı yıldızın Gaziantepspor karşısındaki performansı, ülkesi Hollanda’da da büyük ses getirdi. NOS sitesi, “Fenerbahçe şampiyonluk yolunda 3-0 kazandı. Maçın yıldızı 2 gol atıp 1 asist yapan Van Persie’ydi. İlk golünde kaleci Karcemarskas’ı çok şık bir hareketle ters köşeye yatırdı. Sonra kafayla ikinci golünü attı” diye yazdı. Telegraaf’ın haberinde ise, “Fenerbahçe 3-0 galip gelirken, anahtar rol Van Persie’nindi. Uzun bir aradan sonra bir lig maçında 2 gol attı” ifadeleri kullanıldı. Hollanda’nın bir diğer önemli haber portalı olan AD ise haberi okuyucularına, “Van Persie’nin iki golü Fenerbahçe’yi ateşledi” ifadeleriyle okuyucularına duyurdu.

‘Robin ile iftihar ediyorum’

Yıldız futbolcunun eşi Bouchra, dün maç sırasında kızıyla çekilen bir fotoğrafını Instagram’dan paylaştı. Bunun altına bir de mesaj yazan Bouchra van Persie, “Robin ile iftihar ediyorum. Feyenoord, Arsenal, Manchester United ve Fenerbahçe ile 500’ü aşan maç sayısı ve milli takım için ise 101 maç. Ve hâlâ her karşılaşmada ayrı bir heyecan yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.