Ümit Özat, Pereira'yı bombaladı!

Ümit Özat, Spor Toto Süper Lig'de oynanan ve deplasmanda 4-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Ümit Özat, Pereira'yı bombaladı!
Ümit Özat, Pereira'yı bombaladı!
GİRİŞ 17.04.2016 21:40 GÜNCELLEME 17.04.2016 23:14

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Spor Toto Süper Lig'de oynanan ve deplasmanda 4-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ümit Özat'ın maç sonu yayıncı kuruluşa yaptığı ilk açıklamalar şöyle:

"İlk yarı için bir şey söyleyemeyiz. Ama ikinci yarı maça iyi başladık. Ama sonrasında yine bireysel hatalar yaptık. Bu mücadele ile kazanma şansımızın olduğunu pek de düşünmüyorum. 5 maç var. Matematiksel olarak bir şeyler bitmediği sürece mücadeleye devam edeceğiz. Seneye bu takımın hocası ya da yöneticisi kim olursa olsun, geleceğin gençlerde olacağını bilir. Bu 5 maçlık süreçte hazırlayabildiğimiz kadar oyuncu hazırlamaya çalışacağız. Fenerbahçe'yi tebrik ederim."

Ümit Özat'ın basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe'ye 4-1 yenildikleri maçta Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın, karşılaşma öncesi kendisine selam vermemesine tepki gösterdi.

Müsabaka sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Özat, Fenerbahçe'yle isminin anılmasıyla ilgili gelen bir soru üzerine, "Ben birilerinin mutsuzluğundan nemalanmak istemiyorum" derken, Pereira'nın maç öncesi elini sıkmamasıyla ilgili sert ifadeler kullandı.

"Orada kahve içmekle Fenerbahçe teknik direktörü olunmuyor"

Vitor Pereira ile bir tanışıklığı olmadığını anlatan Özat, "Normalde Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğüne yakışır şekilde, misafir takıma başarı dilenmesi lazım. O kulübeye yakışman lazım. Neticede onun 6 aydır durduğu yerde ben 6-7 yılımı geçirdim. Orada kahve içmekle Fenerbahçe teknik direktörü olunmuyor. Şunu da söylemek lazım, taraftar her türlü tezahüratı yapmakta serbesttir ama Fenerbahçe taraftarı teknik direktör kim olursa olsun desteklemelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapmanın kendisinin hayali olduğunu ve bunu kimseden saklamadığını anlatan Özat, "Elbet bir gün onun da zamanı gelir. Fenerbahçe'nin forması zaten 2 puandır. Fenerbahçe'yi öldürsen ikinci olur. Bu Ümit Özat, Pereira, Mourinho işi değil. Lig yarışı bitmedi. İki takımın da zor maçları var. Her an her şey olabilir. Umarım başarılı olurlar" diye konuştu.

"Fenerbahçe'nin teknik direktörü gibi davransın"

Vitor Pereira'nın elini sıkmasına ihtiyacının olmadığını vurgulayan Özat, "Ben onu kimin yönlendirdiğini biliyorum. Ona ihtiyacım da yok. Fenerbahçe'nin teknik direktörü gibi davransın" dedi. Fenerbahçe'yle Beşiktaş arasındaki şampiyonluk yarışını ve sarı-lacivertli taraftarların yabancı futbolculara tepkisini değerlendiren Ümit Özat, şunları kaydetti:

"Oyuncularla maç öncesi sohbetimde ifade ettim. İçerisi fazla karışmadığı sürece yarış sonuna kadar kovalanır. Fazla da yorum yapamam. Beşiktaş'a saygısızlık olur. Ben ırkçı bir adam değilim. Yabancı kuralı Türk futbolunun bir numaralı çöküşü olacak. Yerli oyuncunun kulağını çekersiniz, çıkar oynar ama yabancının parasını vermezseniz dünya umurunda olmaz. Onların umurunda olan tek şey Benjamin Franklin'dir, paradır. Yıllarca biz tepki gördük, şimdi de onlar görsün. Bu camia nerelerden, ne badireler atlatarak buralara geldi. Son 10 seneye bakın Fenerbahçe'nin üçüncülüğü yok. Fenerbahçe'nin ikinciliği kim olursa olsun garanti. Bana göre taraftarın tepkisi doğruydu. Biraz da yerlilerin kıymetini bilmek lazım."

Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını dile getiren Ümit Özat, "Kayserispor kazanınca oyuncularımın gardı düştü. Nakoulma, Serkan ve Mitrovic olmayınca burada Fenerbahçe'yle mücadele etmek kolay değil. 5 maç kaldı. Küme düşmemiz matematiksel olarak netleşmediği sürece mücadele edeceğiz. Kazandığımız puanlarla kulübün borç yüküne katkı verebilirsek ne ala" diyerek sözlerini tamamladı.