Sert sözler! "Van Persie'yi silemezsiniz"

2008 - 2012 yılları arasında Hollanda'nın başında olan ve şu anda Suudi Arabistan'ı çalıştıran Bert van Marwijk, Van Persie hakkında konuştu

Sert sözler! "Van Persie'yi silemezsiniz"
Sert sözler! "Van Persie'yi silemezsiniz"
GİRİŞ 06.04.2016 15:41 GÜNCELLEME 06.04.2016 15:41

Hollanda'da Fransa ve İngiltere maçlarının kadrosuna alınmayan Fenerbahçe'nin yıldızı Robin Van Persie'ye destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Bir dönem Hollanda Milli Takımı'nın başında olan ve şu anda Suudi Arabistan'ı çalıştıran Bert van Marwijk, Van Persie kararının yanlış olduğunu söyleyerek teknik direktör Danny Blind'in bir an önce bu kararından dönmesi tavsiyesinde bulundu.

Bert van Marwijk, "Hazırlık maçlarında genç forvetleri denemek isteyebilirsiniz, bunu anlarım ama bu isimlerin son yıllarda hücum hattında oynayan yıldızlardan daha iyi olması gerekiyor. Bundan yola çıkarak, Robin Van Persie'nin üzerini çizemezsiniz. Bu çocuk formda kalmak için sürekli çalışıyor, Fenerbahçe formasıyla savaşıyor. 2018 Avrupa Elemeleri'nde İsveç ve Fransa gibi sert rakipler varken ben Van Persie'yi düşünürdüm" dedi.

Schalke'nin yıldızı Klaas Jan Huntelaar'a da değinen deneyimli çalıştırıcı, "Aynı durum onun için de geçerli. Formda ve Schalke'de goller atıyor" açıklamasını yaptı

Marwijk'in bu açıklamaları Hollanda basınında, "Van Persie daha bitmedi, formda kalmak için her şeyi yapıyor" sözleriyle yer buldu.