Kocaman: F.Bahçe işin ucunu kaçırabilir

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe maçı önvesi açıklamalarda bulundu.

Kocaman: F.Bahçe işin ucunu kaçırabilir
Kocaman: F.Bahçe işin ucunu kaçırabilir
GİRİŞ 04.04.2016 19:39 GÜNCELLEME 04.04.2016 19:39

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında karşılaşacakları Fenerbahçe'nin, Konya'da kazanmak zorunda olduğunu ifade ederek, "Beşiktaş'ın Kasımpaşa maçını kazanması halinde Fenerbahçe adına matematiksel olmasa da psikolojik olarak işin ucu kaçmış olabilir. Bu açıdan Fenerbahçe'nin tüm benliğiyle sahada olmasını bekliyoruz." dedi.

Kocaman, Kayacık Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile iç sahada oynayacakları maçı değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin 27. hafta maçında Osmanlıspor ile berabere kaldığını hatırlatan Kocaman, "Beşiktaş-Kasımpaşa maçının skoru, bizim Fenerbahçe ile oynayacağımız müsabakanın sertliğiyle ilgili olumlu-olumsuz şeyler sağlayacak. Fenerbahçe her halükarda Konya'dan galibiyet çıkarmak zorunda. Beşiktaş'ın Kasımpaşa maçını kazanması halinde Fenerbahçe adına matematiksel olmasa da psikolojik olarak işin ucu kaçmış olabilir. Bu açıdan Fenerbahçe'nin tüm benliğiyle sahada olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Kocaman, kendi açılarından da Fenerbahçe maçının önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz de son 7 haftaya rakiplerimizden 6 puanlık averajla giriyoruz. Geldiğimiz bu seviyeden sonra pozisyonumuzu korumak en büyük amacımız. Mutlaka puan almamız gereken ve almayı çok istediğimiz maçlardan birisi olarak görünüyor. Fenerbahçe'ye karşı kesinlikle ekstra bir çalışmamız olmayacak. Hiçbir takım için yapmadık. Kendi doğrularımız konusundaki düşüncelerimizle devam etmeye çalışacağız."

"ŞAMPİYONLUK KONYA'DAN GEÇİYOR"

"Hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş ile sahanızda oynayacaksınız. Şampiyonluğun anahtarı Konya'dan geçer mi?" şeklindeki soruya Kocaman, "Bundan sonraki maçların sonuçlarının ne olacağını bilmiyoruz. Şampiyonluk yolunda Torku Konyaspor kilit takımlardan birisi olarak görünüyor." cevabını verdi.

Torku Konyaspor, 9 Nisan Cumartesi günü Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. İdmana, sakatlıkları nedeniyle tedavilerine devam edilen Douglas, Sissoko ve Hadziahmetovic katılmadı.