Fenerbahçe'de çifte 'Şen'lik

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Akhisar Belediyespor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe'de çifte 'Şen'lik
Fenerbahçe'de çifte 'Şen'lik
GİRİŞ 06.03.2016 20:04 GÜNCELLEME 07.03.2016 06:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda ve oldukça kötü bir zeminde oynanan maçta gülen 3-0'lık sonuçla Fenerbahçe oldu.

Sarı-lacivertli takımın golleri 35'te Şener Özbayraklı, 51'de Volkan Şen ve 90+4'te Fernandao'dan geldi. Fenerbahçe'de özellikle Şener Özbayraklı attığı gol ve Volkan'a yaptığı asistle günün en başarılı ismiydi.

Bu galibiyet sonucunda Fenerbahçe puanını 56 yaptı. Akhisar Belediyespor ise 37 puanda kaldı. 

...DAKİKA DAKİKA ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ...

Ligde gelecek hafta Fenerbahçe sahasında Kayserispor'u ağırlayacak. Akhisar Belediyespor ise deplasmanda Eskişehirspor'un konuğu olacak.

SAVUNMADA FARKLI İSİMLER

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'a konuk olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, ligde oynadıkları son Beşiktaş maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı.

Hafta içinde adını Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yazdıran Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor karşısında ligdeki Beşiktaş derbisinden 3 farklı isimle maça başladı. Sarı-lacivertli ekipte kart cezalıları Bruno Alves ve Caner Erkin'in yanı sıra kaburgasındaki kırık nedeniyle Gökhan Gönül de riske edilmedi ve müsabakada şans bulamadı. Bu oyuncuların yerine Michal Kadlec, Şener Özbayraklı ve Hasan Ali Kaldırım oynadı.

CİHAT ARSLAN'DAN 6 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe gibi hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası maçı oynayan ancak Galatasaray'a yenilerek kupaya veda eden Akhisar Belediyespor'un teknik direktör Cihat Arslan, ligde geçen hafta oynadıkları Gençlerbirliği maçının ilk 11'ine göre 6 değişikliğe gitti. 

...DAKİKA DAKİKA ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ...

Yeşil-siyahlı ekipte sakatlıkları bulunan Douglao ve Sami'nin dışında Merter Yüce, Onur Ayık, Tolga Ünlü ve Kadir Keleş ilk 11'de yer almazken bu oyuncuların yerine İsmail Konuk, Vaz Te, Alper Uludağ, Muğdat Çelik, Ahmet Cebe ve Soner Aydoğdu Fenerbahçe'ye karşı forma giydi.

YENİLEME SONRASI İKİNCİ MAÇ

Bu sezon Akhisar Belediyespor'un yanı sıra Spor Toto 2. Lig ekibi Manisaspor ve PTT 1. Lig temsilcisi Göztepe'nin maçlarına ev sahipliği yapan Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zeminindeki yenileme çalışmalarının ardından ikinci karşılaşma oynandı.

Geçen haftaki Manisaspor-Kocaeli Birlikspor müsabakasında çimlerin uzun bırakılması nedeniyle kötü gözüken zemin, bazı eleştirilere neden olmuştu. 

...DAKİKA DAKİKA ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ...

Daha önce Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacağı açıklanan Göztepe-Alima Yeni Malatyaspor karşılaşması Türkiye Futbol Federasyonu kararıyla müsabakadan bir gün önce İzmir Atatürk Stadı'na alınmıştı.

TARAFTARLAR ARASINDA DOSTLUK

Fenerbahçe taraftarları maç öncesinde Akhisar Belediyespor taraftarlarına "Akigo sen bizim kardeşimizsin" şeklinde tezahürat yaptı. Manisa ekibinin seyircileri de daha önce vefat eden Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu tribün lideri Sefa Kalya adına "Sefa Reis" diye cevap verdi.

Akhisar Belediyespor karşılaşmaya Yeşilay Derneğinin "Siz de bu mücadeleye katılın, destek verin" pankartıyla çıktı.

TEMKİNLİ BAŞLADILAR

Zeminde her ne kadar yenileme çalışmaları olsa da iki takım da bu kötü çim üzerinde temkinli oynamayı tercih etti. Vitor Pereira da maç öncesinde taktiklerini zemini göz önüne alarak belirlediklerini söylemişti. 16'da Volkan'ın ceza alanına inip içeriye çevirdiği topa Van Persie'den önce savunma ayak koydu. 32'de Diego ceza alanı dışından burdu ancak top az farklı auta çıktı.

ŞENER'DEN MÜTHİŞ FÜZE

Ataklar Fenerbahçe'nin gole yaklaştığını işaretiydi. Bu işaret de 35'te kendini gösterdi. Orta alanda topu alan Şener Özbayraklı etrafında kimse olmayınca ceza alanına yaklaştı. İçeriye girmeden müthiş bir şut çıkardı ve direk dibinden topu ağlarla buluşturdu: 1-0

...DAKİKA DAKİKA ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ...

YİNE ŞENER YİNE ŞENER

İkinci yarı da, ilk yarıya benzer bir şekilde başladı. Ve ikinci yarıda da sessizliği bozan isim Şener'di! 51'de sağdan çalımlarla ceza alanına giren milli futbolcu kale ağzındaki Volkan Şen'i gördü. Çıkardığı pasta Volkan rakibin markajına karşın topa dokundu ve skoru da 2-0 yaptı.

KAPANIŞ FERNANDAO'DAN

Maçın ikinci yarısında oyuna giren Fernandao, bitime 10 saniye kala soldan ceza alanına girdi ve net bir skorla sonucu belirledi: 3-0 

AKHİSAR BELEDİYESPOR: 0 - FENERBAHÇE: 3

Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz

Akhisar Belediyespor: Lukac, Ahmet Cebe, İsmail Konuk, Caner Osmanpaşa, Alper Uludağ (Dk. 73 Orhan Taşdelen), Vaz Te (Dk. 60 Grbic), Custodio, Nguemo, Muğdat Çelik, Soner Aydoğdu (Dk. 60 Aykut Çeviker), Rodallega

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk (Dk. 90 3 Meireles), De Souza, Mehmet Topal, Volkan Şen (Dk. 66 Ozan Tufan), Diego, Van Persie (Dk. 84 Fernandao)

Goller: Dk. 35 Şener Özbayraklı, Dk. 51 Volkan Şen, Dk. 90 4 Fernandao (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 71 Ahmet Cebe (Akhisar Belediyespor), Dk. 79 Alper Potuk (Fenerbahçe)

YORUMLAR 10
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçenin taktiği rakip atağa çıkarken sert faullerle rakibi dururup oynamasına izin vermemek hakemler izin vermese bunu başaramazlar ama bu hakemlerle bu kadar
    Cevapla
  • yorumum 8 yıl önce Şikayet Et
    fenerin yaptığı faulleri her maç bjk yapsa en az 1 kırmızı kart çıkar... aralıksız her maç
    Cevapla
  • abdulkerim 8 yıl önce Şikayet Et
    fanatik olma adalar hakkınca söke söke maçı aldı tebrikler fener
    Cevapla
  • B.A.S 8 yıl önce Şikayet Et
    Yapıyor zaten ama kart yok
    Cevapla
  • karayel 8 yıl önce Şikayet Et
    adamda ne yapsa yaranamiyor size:)
    Cevapla
  • bilal 8 yıl önce Şikayet Et
    sagolasin bursaspor!!?
    Cevapla
  • öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    fb 10 kişi kadro eksik,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle