Rusya'dan Türkiye'ye dostluk mesajları!

Rus gazeteciler, Fenerbahçe - Lokomotiv Moskova maçı öncesi sporun siyasete karıştırılmaması gerektiğini belirterek dostluk mesajları verdi.

Rusya'dan Türkiye'ye dostluk mesajları!
Rusya'dan Türkiye'ye dostluk mesajları!
GİRİŞ 16.02.2016 11:44 GÜNCELLEME 16.02.2016 11:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye-Rusya ilişkilerinin zor bir dönemden geçtiğini ancak bunun spora yansımaması gerektiğini ifade eden Rus gazeteciler, iyi bir futbol izlemek istediklerini belirttiler.

Rusya'nın ünlü futbol yorumcularından Sovetskiy Sport gazetesinin yazarı Evgeniy Dzichkovsky, İstanbul'un mükemmel, rengarenk ve misafirperver bir şehir olduğunu ifade ederek, "İstanbul'u çok seviyorum. Rusların çoğu Türkiye'ye sempatiyle yaklaşıyor. Türkiye iyi ve dost bir ülke, çoğumuz orada bir çok kez bulunduk" dedi.

"Moskova'daki maç daha problemli olacak"

Politikanın sporun dışında kalması gerektiğini ifade eden Dzichkovsky, "Spor ve politika farklı alanlar. İnsanlar stadyumlara siyasi görüş bildirmek için değil, futbol izlemek için geliyor. Ayrıca Moskova'daki maç bana daha problemli olacak gibi geliyor" diye konuştu.

"Lokomotiv, Niasse'ın gidişiyle hücum potansiyelinin yüzde 30'unu kaybetti"

Dzichkovsky, Fenerbahçe deplasmanının Lokomotiv Moskova için oldukça zor geçeceğini belirterek, "Lokomotiv'in hücum organizasyonu Niasse üzerine kurulmuştu, onun İstanbul'da sahada olması oyunu değiştirebilirdi. Niasse'ın gitmesiyle Lokomotiv hücum potansiyelinin yüzde 30'unu kaybetti" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'nin sezonun ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmasına karşılık Lokomotiv Moskova'nın kamp döneminde sadece hazırlık maçlarına çıktığını anımsatan Rus spor yorumcusu, "Fenerbahçe zorlansa da kazanacaktır ama sansasyonel bir skor beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'nin takım oyunundan korkmak lazım"

Sport-Express televizyonu muhabiri ve sunucusu Alla Knyazeva, Fenerbahçe'nin Nani ve Van Persie gibi önemli oyunculara sahip olduğunu ifade ederek, "Ancak bireysellik bu seviyede maçların kazanılması için yeterli değil. Fenerbahçe'nin takım oyunundan korkmak lazım" diye konuştu.

Knyazeva, Lokomotiv Moskova'nın deplasmanda alışılagelen agresif ve prese dayalı futbolunu oynamasını beklediğini söyledi.

Rusya ligine ara verilmiş olması nedeniyle Lokomotiv Moskova'nın maç performansının bilinmediğini ifade eden Knyazeva, ev sahibi avantajı da göz önüne alınırsa Fenerbahçe'nin galibiyete daha yakın olduğu tahmininde bulundu.

"Maalesef, Türkiye ve Rusya ilişkileri kötü bir dönemden geçiyor" diyen Knyazeva, "Ancak sporun politika dışında kalması gerekli. Her şeyin iyi olması için iyi bir futbol izlemeyi umuyorum" ifadelerini kullandı.

"İstanbul'da oynanan maçlar Real Madrid, Barcelona için bile oldukça zor geçiyor"

Maç TV Spor Yorumcusu İgor Vasilyev, Türk seyircilerin oluşturduğu atmosferin farkında olduklarını belirterek, "Burada oynanan maçlar Real Madrid, Barcelona gibi takımlar için bile oldukça zor geçiyor. Kadıköy'de zor bir atmosfer olacak ama Lokomotiv'in sahadan beraberlikle ayrılacağını düşünüyorum" dedi.

Vasilyev, Fenerbahçe, Nani ve Van Persie gibi dünyaca ünlü yıldızları kadrosunda bulundursa da asıl önlem alınması gereken oyuncunun Fernandao olduğunu kaydetti. 

Politika ve sporun birbirinden ayrı alanlar olduğunun altını çizen Vasilyev, "Sporun iki ülke ilişkilerinde birleştirici rol oynamasını ve istenmeyen bir şey yaşanmamasını umut ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • Baho 8 yıl önce Şikayet Et
    Bize Dostlukta Bahsetmen Kendi Dostluğunuzu sorgula
    Cevapla
  • sawas 8 yıl önce Şikayet Et
    bayrak yakarken sıkıntı yoktu dımı ruslar
    Cevapla
  • fener 8 yıl önce Şikayet Et
    fener bahçe rusyaya gidince aynı dostluk mesajlarını vereceklermi dövüp göndereceklermi bakın izleyin klasik rus yalanları bunlar
    Cevapla
  • cuma 8 yıl önce Şikayet Et
    maç moskovada olsaydı aynı şeyi söyleyecekmiydi bu kefereler..
    Cevapla