Pereira: Van Persie takımın çok gerisinde!

Fenerbahçe'de Teknik Direktörü Vitor Pereira, Antalya'da alınan farklı mağlubiyetin sebeplerini sıraladı.

Pereira: Van Persie takımın çok gerisinde!
Pereira: Van Persie takımın çok gerisinde!
GİRİŞ 09.02.2016 11:32 GÜNCELLEME 09.02.2016 12:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Antalya deplasmanında sezonun en ağır yenilgisini alan Fenerbahçe’de teknik heyet bu hezimetin nedenleri üzerine kafa yoruyor. Teknik direktörsüz rakipleri karşısında ortaya çıkan bu beklenmedik skorun bir daha yaşanmamasına adına bir dizi önlemler alacak olan sarı-lacivertliler, bundan sonraki süreçte oyun formasyonunda değişiklik yapacak.

"VAN PERSIE, TAKIMIN ÇOK GERİSİNDE"

Sezonun en az gol yiyen ekibi konumundayken kalelerinde 4 gol görmelerini çift forvetli sisteme bağlayan teknik patron Vitor Pereira, Robin van Persie konusunda da çok çarpıcı tespitler yaptı. Hollandalı’nın eksik taraflarının takımı olumsuz etkilediğine dikkat çeken genç teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

“Herkes ‘Van Persie nasıl oynamaz?’ diye konuşuyor. Eleştirilerin dozu her hafta artıyor. Bunun farkındayım. Ancak şu bir gerçek ki van Persie’nin şu an fiziksel dezavantajları çok. Takımın çok gerisinde olduğunu düşünüyorum. Hal böyle olunca takım savunmasına katkıda bulunmuyor. Orta sahadan bir kişi eksilterek onu oyuna almamızla Antalya’ya art arda pozisyonlar verdik. Rakip sürekli olarak üzerimize geldi. Bunu bir daha yaşamamamız için van Persie’nin kendisine daha çok dikkat etmesi gerekli.

Sezonun ikinci yarısında ofansif tarafımızın ağır basmasını istiyordum ancak eski formasyonumuza dönmek zorundayız. Üçüncü bölgedeki silahlarımızı yine en iyi şekilde kullanacağız ancak işin defansif yönü bizim adımıza bundan sonra daha önemli.”

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 8
  • FB-NRT 8 yıl önce Şikayet Et
    Takımın gerisinde değil ilerisinde, hatta bu takıma fazla. Dakika 56 skor 3 olmuş orta sahadan bahsediyor. Orta saha hücuma katkı yapamıyor ki. Rakip Barcelona gibi konuşuyor. Bir önceki kupa maçında neden hücumcuları oynattın o zaman. Üstelik taraftardan alkış alıp kahraman ilan edildin.
    Cevapla
  • emir 8 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka sen orta sahadan bir kişi eksilterek çift forvet yaptın antalya öyle gelmeye başladı van persie ile ne alaka
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Pereira resmen yalan söylüyor ,van persie fernandaodan hem daha çok faydalı hemde son dakikalarda girdiği halde 8 golü var ..pereira van persieyi kasıtlı oynatmıyor ,sürekli oynarsa Fenerbahçe açık ara giderdi.
    Cevapla
  • arslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten 11 kişi defans sistemiyle oynuyor orta sahada topal souza ozan üç ön libero.... bir de formasyon değiştireceğim diyor acaba ne yapcak merak konusu Bu teknik kapasitesi düşük oyun kurucu özelliği sifir üçlü orta sahayla nasil besleyecek forvetleri anlamiyorum. Van persieyi soğuttu artik kalmaz fenerde gider Adama pas atan yok böyle bir oyuncudan defans yapmasini bekleyemezsin çok saçma RVP nin ölüsü dahi 8 gol atmış ligde toplamda ise 15 golden fazla takim böyle üst düzey teknik bir oyuncu üzerine kurulmali Neyse memleket bu haldeyken düşündüğümüz şeylere bak malesef affet Allahim..
    Cevapla
  • ramo 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına ilk yarı top mu oynadı Fenerbahçe bu yenilginin sebebini bir oyuncuya bağlamak çok saçma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle