Şok kararın ardından F.Bahçe'den resmi açıklama!

FIFA, Sepp Blatter ve Michel Platini'yi futboldan 8 yıl men etti. Bu karar sonrası Aziz Yıldırım'ın 4 yıl önceki açıklamaları akıllara geldi

Şok kararın ardından F.Bahçe'den resmi açıklama!
Şok kararın ardından F.Bahçe'den resmi açıklama!
GİRİŞ 21.12.2015 14:03 GÜNCELLEME 21.12.2015 14:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hatırlanacağı üzere 3 Temmuz sürecinde UEFA başkanı Platini, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın tüm çağrılarını cevapsız bırakmış ve sarı-lacivertlilerin dava sonucu kesinleşmeden kupalara alınmamasını sağlamıştı.

Aziz Yıldırım da yaşanan bu gelişmeler üzerine yakın bir zamanda UEFA'nın da çatırdayacağını söylemiş ve o dönem bu sözler gündeme oturmuştu.

AZİZ YILDIRIM HAKLI ÇIKTI, RESMİ SİTE HABER YAYINLADI

Aradan geçen 4 yılda Aziz Yıldırım haklı çıktı ve hem Platini hem de Blatter çok ağır cezalar aldılar.

Bu cezalar sonrasında ise Fenerbahçe resmi sitesinden adeta "Biz demiştik" hissi uyandıran, Platini ve Blatter'e gönderme niteliğinde "Blatter ve Platini'ye 8 yıl futboldan men" başlıklı bir haber yayınlandı.

İşte Fenerbahçe'nin resmi sitesinden yayınlanan o yazı:

FIFA Etik Komitesi, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'ye 8 yıl futboldan men cezası verdi.

FIFA Etik Komitesi, FIFA ve UEFA'daki yolsuzluk dosyası ile ilgili kararını verdi. Kurul, 20'ye yakın FIFA yetkilisinin tutuklandığı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına adları karışan FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'ye 8'er yıl futboldan men cezası verdi.

FIFA Etik Komitesi’nin kararına göre, Blatter ve Platini, 8 yıl boyunca futbolla ilgili en ufak bir organizasyonda yer alamayacaklar. Etik Kurul, daha önce Blatter ve Platini'ye 90'ar gün geçici olarak futboldan men cezası vermişti. ABD ve İsviçre'de yürütülen soruşturmaları kapsamında İsviçre Adalet Bakanlığı da geçtiğimiz hafta FIFA ile bağlantılı tüm banka hesaplarını dondurmuştu.

FIFA Etik Kurulu'nun bu kararının ardından, 26 Şubat 2016'da yapılacak FIFA Başkanlığı seçiminde aday olmayı planlayan Michel Platini'nin başkanlık hayalleri tamamen son buldu. Sepp Blatter ve Michel Platini'nin, cezalara itiraz hakları bulunuyor.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmişti. Dünya futbol kamuoyunun büyük tepkisi sonrasında Blatter, istifa edeceğini açıklamıştı. İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, Platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu.

YORUMLAR 5
  • Taner 8 yıl önce Şikayet Et
    Hala cemaatçiler şike var diye cıyaklıyor.fenerden ekmek çıkmaz size.
    Cevapla
  • FENERBAHÇELİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz demiştik.
    Cevapla
  • vay be 8 yıl önce Şikayet Et
    aziz yıldırım: "Ne şikesi kardeşim memleket elden gidiyor" dedi, 2 yıl geçmeden paralel yapı çatlak verdi, şimdi herkes hemfikir olmuş bu konuda, nerdeyse memleket elden gidiyormuş diyor. Ayrıca: "Yakın bir zamanda uefa çatırdayacak dedi, 4 yıl sonra hem uefada hem de fifada deprem oldu. Ha unutmadan aykut kocaman'ı es geçmeyelim: "Gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır"
    Cevapla
  • ensar tekke 8 yıl önce Şikayet Et
    aziz şike yaptımsa fener için yaptmda da dedi aykut maalesef radar bize tutuldu da dedi cancağizim hatırlarsan
    Cevapla
  • boşver 8 yıl önce Şikayet Et
    azizim doğru söylemiş hep.
    Cevapla