Vitor Pereira: Adil sonuç değil

Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde Celtic ile 1-1 berabere kaldıkları maçta hak ettikleri galibiyeti kaçırdıklarını söyledi.

Vitor Pereira: Adil sonuç değil
Vitor Pereira: Adil sonuç değil
GİRİŞ 10.12.2015 23:37 GÜNCELLEME 10.12.2015 23:37

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde Celtic ile 1-1 berabere kaldıkları maçta hak ettikleri galibiyeti kaçırdıklarını söyledi.

Pereira, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, karşılaşmada hakim olan tarafın kendileri olduğunu belirterek, "Adil sonuç olduğunu düşünmüyorum. Galibiyeti hak ettik. İstediğimiz gibi olmasa da turu geçmeyi başardık. Bir sonraki rakibimizi bekleyeceğiz" dedi.

Celtic mücadelesinin, son dönemde ortaya koydukları oyunun devamı niteliğinde olduğunu vurgulayan Portekizli teknik adam, "Çok agresiftik. Rakibi oynatmıyoruz, pozisyon bulmayı başarıyoruz. Rakip yarı alanda oynuyoruz. Top daha fazla bizde kalıyor ve ofansif dinamiğimiz çok iyi. Tek üzücü nokta, kırmızı kartla tekrar karşılaşmış olmamız. Son maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da on kişi mücadele etmek zorunda kaldık. On kişi kaldıktan sonra nasıl bir takım ruhuna sahip olduğumuzu gösterdik" diye konuştu.

- "Birlik olmayı başardık"

Pereira, sezon başında görevi aldığını ve birçok farklı oyuncunun kadroya dahil olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Sezon başında, agresif oynayan, kendi karakterini yansıtan, rakibe baskı yapan, topu kaybettiği anda hızlı reaksiyon gösteren, topa sahip olmayı bilen bir takım sözü verdim. Bugün gelişimimizi bir kez daha gösterdik. On kişi oynarken golü yedik. Birlik olmayı, takım olmayı başardık. Bir sonraki rakibimiz kim olur bilmiyorum ama o maça kadar en iyi şekilde hazır olacağız."

- Diego'ya sahip çıktı

Vitor Pereira, Gaziantepspor maçında penaltıya neden olan ve Celtic karşısında kırmızı kartla takımını on kişi bırakan Diego'nun kendilerine çok yardımcı olduğunu dile getirdi.

Diego'nun takım için çok mücadele ettiğini vurgulayan Pereira, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazansak da kaybetsek de her zaman ben sorumluyum. Takımı ben belirliyorum. Kararlar benim tarafımdan alınıyor. Bir suçlu aramıyorum. Oyuncularım da hata yaptıkları zaman hata yaptıklarını bilir. Yanlış yaptıklarında bunun takıma zarar vereceğini bilirler. Diego çok tecrübeli bir oyuncu ve hata yaptığını biliyordur. Yaptığı hatayı da düzeltmeli. Ben suçlu aramak için değil, takıma yardımcı olmak için burada bulunuyorum. Bugüne kadar suçlu arayacak davranışta bulunmadım. Oyuncularım da hata yaptıklarını ve düzeltmeleri gerektiğini bilirler."

Portekizli çalıştırıcı, neşeli tavırlarıyla dikkati çekti. Konuşmasının Türkçe'ye çevrilmesi sırasında kulaklıkla İskoç gazetecilere İngilizce çeviri yapan Zeynep Azizoğlu adlı tercümanı dinleyen Pereira'nın, konuşmanın bitmesinin ardından bu kişiyi kutlayacak harekette bulunması gülüşmelere neden oldu.

Basın toplantısını, "gelecek turda görüşürüz" ifadesiyle tamamlayan Pereira, daha sonra İngilizce çeviri yapan tercümanın yanına giderek bir süre onunla sohbet etti.