Alex o görüşmeyi ilk kez açıkladı!

Alex de Souza'nın gündeme bomba gibi düşen kitabında 3. perde. Alex, Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi ilk kez açıkladı.

Alex o görüşmeyi ilk kez açıkladı!
Alex o görüşmeyi ilk kez açıkladı!
GİRİŞ 22.11.2015 11:51 GÜNCELLEME 22.11.2015 11:51
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

“Türkiye Ligi’nde benim 136, Aykut Kocaman’ın 140 golü vardı. Bir maç öncesinde beni 18 kişilik kadroya almadı. Bunu neden yaptığını anlayamadım. 8.5 yıllık kariyerimde sağlıklı olduğum dönemleri varsayarak söylüyorum, ilk kez bir maçta kadro dışı kaldım. Bunu öğrendikten sonra duşumu aldım, eşyalarımı topladım ve eve döndüm. 

Bir gün sonra maça gidip gitmeyeceğimi düşünmeye başladım. Sonra gitmeye karar verdim çünkü kaptandım. Karım da maçın bizim sahamızda olduğunu ve mutsuz bile olsam takımın bir parçası olduğum için stada gitmem gerektiğini söyledi. Kulübeye yakın bir yerlerde maçı seyrettim.” 

‘Başkan, beni unutmalarını istedi’

“Takım iyi oynamadı. İkinci yarının ortasında taraftarlar hocaya, ‘Alex nerede?’ diye tezahürat yapmaya başladı. Başkan eline mikrofonu aldı ve taraftarları susturmak için anons yaptı. Beni unutup maça konsantre olmalarını söyledi. O zaman karım, ‘Böyle bir oyun görmedim. Hadi buradan gidelim’ dedi. Başkan 1 yıl hapiste yattı. İnsanlar, şüphede olduğu halde bile başkanı savundu. Takımı ve başkanın imajını korudu. Fakat o an insanlara sessiz olmasını söylediğinde taraftarlara şüphe duyması konusunda bir şans verdi.” 

‘Çocuğum hakkında konuşmana izin vermem’

“Aziz Yıldırım beni aradı ve konuşmamız gerektiğini söyledi. Görüşmede bana, ‘Sorunları çözmeniz lazım’ dedi. Ben de bir şeyleri çözmeye gerek olmadığını, hocayla aramdaki sorunları çok önceden kendisine söylediğimi hatırlattım. Bana kulübü korumam gerektiğini söyledi. Ayrıca beni çıldırtan bazı şeyler de söyledi. Mesela bana, ‘2 yaşındaki çocuğunu taraftar için kullanıyorsun’ dedi. Bunun üzerine, ‘İyi dinle başkan. Hapiste 1 yıl geçirdin. Bu dönemde benim çocuğum stada gitti. Ben 180’in üzerinde golü bu kulüp için attım. Benim oğlum, diğer çocuklar gibi futbolu sevdiği için oradaydı. Çocuğum hakkında konuşmana izin vermem. Hem de bu ses tonuyla’ diyerek çıkıştım. Ardından odayı terk ettim. Eve gittiğimde artık ayrılacağım günü saymaya başladım.” 

‘Brezilya’da insanlar böyle oturabilir’

“İstanbul’dan ayrılmadan önce, dönemin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın sekreteri olan bir kişi geldi. Bana, başbakanın benimle görüşmek istediğini söyledi. Gecenin 4’üydü ve ertesi sabah gitmemiz gerekiyordu. Kendisine bunu anlattım, ayrıca tüm eşyalarımın bavulda olduğunu söyledim. Ama bana, ‘Gelmesen bile 3’te araba yollayacağım’ dedi. Ayrıca karım da, ‘Alex, Türkiye’nin lideri seni çağırıyor’ deyince bir yerlerden elbise buldum ve başbakanla buluşmaya gittim. Bana neden ayrıldığımı sordu. Ona her şeyi bacak bacak üstüne atarak anlattım. Bana ironik bir şekilde bakış attı ve, ‘Böyle oturabilirsin. Brezilya’da insanlar böyle oturabilir’ dedi. Bu halimi saygısızca bulmadı. Daha sonra da, ‘Buraya seni insanlar adına, yaşananlar adına üzgün olduğumuzu belirtmek ve yaptığın her şey adına sana ve ailene teşekkür etmek için çağırdım’ dedi.”



‘Kulüp tarihine geçtim. problem adam olarak döndüm’

“Ayrılık vakti geldiğinde stadın önünden geçerken maç oynanıyordu. Türkiye Milli Takımı’nın maçıydı. Oğlum Felipe, ‘Bak baba. Senin maçın’ dedi. Bu anda hep birlikte ağlamaya başladık. Bence bir kulüpte tarihe geçip, sonrasında o kulüpte problem yaratan adam olarak eve döndürülen tek futbolcu benim. Onlara beni istemedikleri her an kendileriyle oturup anlaşabileceğim mesajını verdim. İstedikleri kararı almaları için şans sağladım. Bu ayrılık arkadaşça olabilirdi.”

KAYNAK: FANATİK
YORUMLAR 28
  • aligo 8 yıl önce Şikayet Et
    Neen Drogba'yi Demba Ba'yi yada bi baskasini giderken cagirmaz. resmen tarafli bir Cumhurbasbakani.TRabzon'un kupasi da Onda.Gorun artik gercegi TRabzonlular. kupayi onun yuzunden alamadiniz ve alamayacaksiniz.
    Cevapla
  • Saran 8 yıl önce Şikayet Et
    Bi kurtulamadik Aziz Yildirimdan. FUL husran gecti gencligimiz..
    Cevapla
  • CARKALI LINZ 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkenin ekmegini yiyip tek kelime türkce ögrenmeden gidenlerden biriside sensin saygi dünyanin her ülkesinde var brasil de de var sen dünyayi kendi etrafinda döndügünü sanan ülkenin milli takimina dahi secilemeyen siradan bir oyuncusun. herseyi kendinin bildigini zannediyorsun saygisizlik etmisin yazik sana utanmadan bacak bacak üstüne attigini söylüyorsun iyiki seni KOVMUSLAR saygisizlik etmisin ayagini indirmi demelerini bekliyordun?
    Cevapla
  • bulut 8 yıl önce Şikayet Et
    :) Alex senden daha iyi türkçe konuşuyor kardeş yanılıyorsun ve herkesin kültürüde farklıdır saygı duymak gerekiyor... ve CB çok seven bir insan en azından açımızda hala twitter atıp bize başsalığı diliyor torinolu şaban gibi değil
    Cevapla
  • doğrucu 8 yıl önce Şikayet Et
    tüm söyledikleri yalanlanıyor taraflarınca...kendini sevmezdim zaten...açıklamalarına bakınca bence kaprisli yüze gülen arkadan işçevirenin tekiymiş...Aykut hoca gibi doğru dürüst bir insanla bile anlaşamadığına göre....
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    alex burda yanılıyorsun işte tayyip baba bacak bacak üstüne attırmaz karşısında asla seni herkese ağzının payını veren reis sana mı ses çıkarmıcak
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    yorum yaparken abartmayalım. Sayın Tayyip ERDOĞAN diktatör değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle